Prosil bi za nasvet

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
reševalec

Odgovor Napisal/-a reševalec »

Zabavko napisal/-a:A lahko še jaz nekaj narvžem pri debati?
Nekje (bog ve kje) sem zasledil neko raziskavo (spet Amerika) da so gasilci najbolj spoštovan poklic (pred zdravniki,...)
In tudi pri meni so! Saj vsak trenutek nosijo življenje na pladnju za pomoč drugim ljudem!

Moje mnenje:

Kot primerjava: gasilec cca. 150k/mesec
voznik-reševalec (sicer dipl. inž) cca 300k in VEČ/mesec, s tem da ima VEČ kot 30dni dopusta!
Reševalec (zdravstveni tehnik pa ima z lahkoto 200k ali več!)
Po mojih podatkih!!! Da me ne boste tepli!
Prosim vas lepo! Naj mi kdo pove kje je logika? Oba sta nekako primerljiva po nevarnosti (gasilec celo bolj nevaren poklic)
Vam jaz povem kje je logika???
V ministrstvih!
gasilci: ministrstvo za obrambo
reševalci: ministrstvo za zdravstvo
Toliko od mene!
voznik reševalec-to je 4.stopnja izobrazbe 100% nima 300k (napisal si da je dipl.inž -> to sploh nima veze, ker ni diplomiral iz zdravstvene nege)
zdravstveni tehnik-reševalec pa nima z lahkoto 200k :roll: :arrow: ko začneš delati dobiš max. 160k (turnusno delo :idea: )
Slika
MVr

Odgovor Napisal/-a MVr »

Pozdravljeni!

Upoštevajte še to: denar ni vse, malo pa tudi ne.

Martin.
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Odgovor za reševalca!
Nočem solit pameti! Verjamem, da si ti bolj obveščen o vaših plačah, pa vseeno sem se, sedaj točneje, pozanimal za LJ! Mogoče sem sprva malo pretiraval! Ker sem na pamet govoril!
torej!
Zdravstveni tehnik osnove cca. 150k + dodatki pride 200k (odvisno od prevoza, seveda)
dipl. zdravstvenik (dela v rešilcu) os cca 200k + dodatki pride cca. 250+
dopusta pa ima RESNIČNO 30+dni! nekaj na nevarnost, izobrazbo, turnus,....

Sicer sem malo zašel iz teme, pa vseeno! Sem hotel samo primerjavo stisnit, pri denarju! Za 2 dokaj podobna poklica!

Moje mišljenje je še vedno, da je potrebno slediti želji!
Bolje imeti 150k in z nasmeškom hoditi na delovno mesto, kot pa imeti 220k in se zjutraj s težka in z odporom zbuditi, kaj šele odpraviti na delo!
Vendar pa srečo v življenju, do neke mere, kroji tudi finančno stanje!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Pri gasilcih moreš bit s srcen tako pri prostovoljnih kot pri poklicnih. Če si pri poklicinih samo zaradi plače bolje da te ni, če si pri protovoljnih samo zaradi kolega in druženja bolje da te ni. Veliko je takšnih ki nimajo srca do poklica ki ga opravljajo samo da se preživijo zunaj pa fantje čakajo da bi z vsem srcem pomagali ne glede na plačilo.
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
nejč
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nejč »

MICKA napisal/-a:V rani mladosti ko sem pstal gasilec, sem imel željo to poslanstvo opravljati tudi poklicno (profesionalno). S časom se mi je ponudila prilika, katero sem zgrabil z vsemi širimi, postal poklicni gasilec in do danes mi za to še ni žal.

PS
Za gasilca se moraš že roditi.
Točno tako :!:
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

mene pa zanima ce se kr velja bonificiran delovni staž, al so to tud ukinli (prej v penzijo)?

LP
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Ne benificje ni več oz. imajo le tisti kateri so imeli nekje do 1999-2000 več kot 20 let delovne dobe :!: So neki stbri :?:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
saxtenor3

Odgovor Napisal/-a saxtenor3 »

Zabavko napisal/-a:dopusta pa ima RESNIČNO 30+dni! nekaj na nevarnost, izobrazbo, turnus,....
Tud tule te moram malo popravit!! Če ima tvoj kolega čez 30 dni dopusta potem sigurno ni "začetnik" !!! Na RP začneš s 26 dnevi dopusta!
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Uporabniški avatar
Pero

ce smem vprasat kaj bojo pa delali z 50+ letnimi poklicnimi ?
torej lahko gres pol burek delat, ko te mladost mine in te ne rabijo vec ...

LP
Uporabniški avatar
saxtenor3

Pero napisal/-a:ce smem vprasat kaj bojo pa delali z 50+ letnimi poklicnimi ?
torej lahko gres pol burek delat, ko te mladost mine in te ne rabijo vec ...

LP
Če hočeš bit poklicni gasilec itak moraš bit "fit" skozi celotno delovno dobo!! Če ti je delo v interesu se tak trudiš! Če pa ti bolezen ali poškodba onemogočita normalno izvajanje zaposlitve je pa dolžnost delodajalca da poskrbi za tebe oz. te premestijo na lažje delovno mesto.
Uporabniški avatar
Pero

Ja kaj se pa pol zgodi z tastarimi? glede na to da vsako leto vzamejo dost novih, more nekdo izpast vn? zaj se gre ko majo bonificirano tisti ko so se tastari not... Za vse pa tud ni prostora v pisarnah - ali pac ?
Zanima me kak bo zdajsna generacija prisla do penzije? vse ne bojo mogli obdrzat ?

lp
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja Pero jst ne vem kako je pri tebi, samo v Ljubljani v GBL, uzamejo enega ali dva nova na usakih 5 let. V usakem primeru nimajo prav nobene namere zaposlovati novih ljudi, razen če je nujno, zaradi upokojitev!
Uporabniški avatar
saxtenor3

Pero napisal/-a:Ja kaj se pa pol zgodi z tastarimi? glede na to da vsako leto vzamejo dost novih, more nekdo izpast vn? zaj se gre ko majo bonificirano tisti ko so se tastari not... Za vse pa tud ni prostora v pisarnah - ali pac ?
Zanima me kak bo zdajsna generacija prisla do penzije? vse ne bojo mogli obdrzat ?

lp
Pero,jaz ne razumem kaj je bistvo tvojih vprašanj :?: :roll: V vseh delovnih organizacijah je tako da ko je enkrat kadrovsko zapolnjeno da "novih sil" ne zaposlujujo več!! Ko se en upokoji ali se pokaže potreba po kadru pa se zaposlijo na novo!!! Mislim pa da nikjer ne zaposlujejo na tak način da potem nebi vedeli kam naj dajo viške.........
Uporabniški avatar
Pero

Vem da bi naj bilo tako, mene samo zanima ce je res tak. Ne bom se zdaj spucsal v podrobnosti pa ostale stvari, kr to je ze offtopic.
Verjetno so potem delovne pogodbe za nedolocen cas? (v vojski se mi zdi da je cas omejen?)

LP
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja res je v vojski imamo 5letne pogodbe, večinoma vsi. So pa določeni "stari" kadri še iz JLA ki imajo tudi za nedoločen čas.
Mislim da bi tudi gasilci morali razmišljat v taki smeri, ker spadajo med visoko rizične poklice, pri katerih se človekovo stanje zelo spreminja!
Odgovori