poklicni gasilec

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Tle se pa morm NA ŽALOST strnjati z dollar-jem!
V Kranju je bilo tako (mesec maj-junij) Prijavljenih cca. 90 kandidatov, NEURADNO izbran že PRED rezpisom!
Za Jesenice slišim podobno! Mene so JE zavrnile v PRVEM roku, brez testiranja (ustrezal razpisu!), MISLIM, da zaradi PREVEČ šole (dipl. inž) in bojim se da je povsod tako, ker morajo potem plačati faks in ne samo srednje šole (ja vem se da tudi zmenit za srednjo šolo. Pa potem brez veze da sem študiral)
Potem pa se prijavi!
Včasih se mi zdi da je vse brez veze in škoda znamke in kuverte!
Sicer je pa (SKORAJ) povsod tako da so VEZE in samo VEZE tisto kar ti prinese željeno službo!
Upamo na najbolj v LJ!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Uporabniški avatar
Fireman
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fireman »

dollar napisal/-a:Dečki ko je razpis objavljen, je delovno mesto že zasedeno! Vem iz lastnih izkušenj , pa poznanstva gor al dol!!!!
Zanimiva trditev 8) :evil:

Koga pa, po tvojem, moraš poznat, da prideš noter? Koliko pa jih bo izbranih na letošnjem razpisu (1, 2, 3,...) ? :oops:
Uporabniški avatar
PuMpA
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a PuMpA »

mislim da se moram tudi tukaj strinjat z dollarjem ker mislim da smo se že o tem pogovarjali v društvu in smo prišli do iste trditve

LP :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Zabavko napisal/-a:Za Jesenice slišim podobno! Mene so JE zavrnile v PRVEM roku, brez testiranja (ustrezal razpisu!), MISLIM, da zaradi PREVEČ šole (dipl. inž) in bojim se da je povsod tako, ker morajo potem plačati faks in ne samo srednje šole (ja vem se da tudi zmenit za srednjo šolo. Pa potem brez veze da sem študiral)
Ne verjamem, da bi te zavrnili zaradi šole, ampak mislim, da iščejo kandidate iz bližnjih občin. Ali si se kaj pozanimal?
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Peter napisal/-a:Ne verjamem, da bi te zavrnili zaradi šole, ampak mislim, da iščejo kandidate iz bližnjih občin. Ali si se kaj pozanimal?
Zagotovo je Zavodu (ali kako se že reče pri vas na Jesenicah) interes zaposliti nekoga iz tistih občin, ki jih pokrivajo kot nosilec požarne varnosti. Navsezadnje občine pokrivajo vsaka svoj košček finančne pogače.

Vsi, ki ste tolikokrat žalostni, ker vas ne izberejo, se morate zavedati, da to ni "državna" služba, kot npr. policija ali vojska in kjer lokalna pripadnost nima nobenega pomena, ampak je to služba na "občinski" ravni, saj so poklicne enote financirane pretežno iz sredstev lokalnih skupnosti.
Uporabniški avatar
Zabavko

Se strinjam, da je bolje imeti kandidate iz istih ali sosednjih občin!
Vendar pa RAZPIS je merodajen!
In v kolikor v razpisu NI navedena ta zahteva kandidata na podlagi tega NE morejo in NE smejo zavrnit!
V kolikor pa je v razpisu napisano "kdaj bivanja kandidata" to je pa druga!
V tem primeru bi pa tudi jaz poslal drugačno prošnjo in bi se "prilagodil" razpisu!
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Rafter napisal/-a:Zagotovo je Zavodu (ali kako se že reče pri vas na Jesenicah) interes zaposliti nekoga iz tistih občin, ki jih pokrivajo kot nosilec požarne varnosti. Navsezadnje občine pokrivajo vsaka svoj košček finančne pogače.
Poleg tega kar je napisal Rafter, pa mislim, da je "zavodom" v interesu tudi to, da ob morebitni večji nesreči, ko potrebujejo večje število moštva, v čim krajšem času preko pozivnikov v enoto dobijo operativce, ki imajo prosti turnus in gredo pomagati kolegom.
Takšna praksa je vsaj v manjših poklicnih enotah, kjer ne razpolagajo z velikim številom gasilcev na izmeni :? .

LP BAČO :wink:
Zadnjič spremenil BAČO, dne 15. September 2006, 13:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Zabavko napisal/-a:In v kolikor v razpisu NI navedena ta zahteva kandidata na podlagi tega NE morejo in NE smejo zavrnit!
Seveda te lahko. Saj ni razpis tak, da bodo zaposlili vsakega, ki ustreza pogojem, ne ga srat, no.
Uporabniški avatar
Zabavko

OK Rafter tukaj sem bil preoster!
Sicer ne vem zakaj je bilo zavrnjeno, ker ni bilo obrazložitve! Samo v kolikor ustrezaš zahtevam mislim, da te ne morejo kar kratkomalo zavrnit! Sicer bi morali podati obrazložitev, pa vseeno.
Je pa normalno in mislim da Kranj zahteva bivanje v MO Kranj, vsaj včasih so!
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

Fireman napisal/-a:Zanimiva trditev 8) :evil:

Koga pa, po tvojem, moraš poznat, da prideš noter? Koliko pa jih bo izbranih na letošnjem razpisu (1, 2, 3,...) ? :oops:
Koliko jih pa mislite letos sprejeti medse?

Lp,martin
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Zabavko napisal/-a:Vendar pa RAZPIS je merodajen!
Mislim, da ima Zavod omejen prostor za objavo informacije o prostem delovnem mestu, tako da razpis ni bil v celoti objavljen. Je bila pa objavljena telefonska številka za informacije.
beez

Odgovor Napisal/-a beez »

Torej.. jst sm poslal prošnjo pred 3 meseci, kar tako za probo.. potem pa poklical tja, se pozanimal o razpisu in poslal še nekaj dni pred razpisom še eno prošnjo, ki je obsegala vse zahtevano:

to pa je:

-dokazilo o končani srednji šoli tehniške smeri
-najmanj eno leto delovnih izkušenj (kjerkoli baje, pomoje najbol kšna avtoličarska, električarska ipd.)
-psihofizična sposobnos ?
-izpit B kategorije

Zdej pa čakam iz dneva v dan na usodno koverto oziroma klic ali karkoli.. ampak vse več ljudi govori, da ni nujno da te sploh karkoli obvestijo, tako da se lahko čakanje vleče v nedogled.. Vse več ljudi govori, da ni važno če ustrezaš razpisu.. ipd, ipd.

Jst useeno upam na najbolje. Sej pravjo da upanje umre zadnje.

Vas obvestim, pa nej še kdo drug napiše, če ga bodo kontaktirali ali karkoli..

Lp,
Gašper
beez

Odgovor Napisal/-a beez »

Aja pa še življenjepis je potrebno dopisat..

Lp!
Uporabniški avatar
PuMpA

Odgovor Napisal/-a PuMpA »

s tem kar si napisal si odgovoril tudi na moje vprašanje hvala. želim pa ti čim manj čakanja in čim več uspeha :o
Slika
Uporabniški avatar
GoGo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

Hvala za objavo teh zahtevkov za to, mogoče pa bo kaj uspeha čez 2 leti pri meni. tebi pa da bi ti šlo vse po načrtih :wink:
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
Odgovori