poklicni gasilec
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Tle se pa morm NA ŽALOST strnjati z dollar-jem!
V Kranju je bilo tako (mesec maj-junij) Prijavljenih cca. 90 kandidatov, NEURADNO izbran že PRED rezpisom!
Za Jesenice slišim podobno! Mene so JE zavrnile v PRVEM roku, brez testiranja (ustrezal razpisu!), MISLIM, da zaradi PREVEČ šole (dipl. inž) in bojim se da je povsod tako, ker morajo potem plačati faks in ne samo srednje šole (ja vem se da tudi zmenit za srednjo šolo. Pa potem brez veze da sem študiral)
Potem pa se prijavi!
Včasih se mi zdi da je vse brez veze in škoda znamke in kuverte!
Sicer je pa (SKORAJ) povsod tako da so VEZE in samo VEZE tisto kar ti prinese željeno službo!
Upamo na najbolj v LJ!
V Kranju je bilo tako (mesec maj-junij) Prijavljenih cca. 90 kandidatov, NEURADNO izbran že PRED rezpisom!
Za Jesenice slišim podobno! Mene so JE zavrnile v PRVEM roku, brez testiranja (ustrezal razpisu!), MISLIM, da zaradi PREVEČ šole (dipl. inž) in bojim se da je povsod tako, ker morajo potem plačati faks in ne samo srednje šole (ja vem se da tudi zmenit za srednjo šolo. Pa potem brez veze da sem študiral)
Potem pa se prijavi!
Včasih se mi zdi da je vse brez veze in škoda znamke in kuverte!
Sicer je pa (SKORAJ) povsod tako da so VEZE in samo VEZE tisto kar ti prinese željeno službo!
Upamo na najbolj v LJ!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Ne verjamem, da bi te zavrnili zaradi šole, ampak mislim, da iščejo kandidate iz bližnjih občin. Ali si se kaj pozanimal?Zabavko napisal/-a:Za Jesenice slišim podobno! Mene so JE zavrnile v PRVEM roku, brez testiranja (ustrezal razpisu!), MISLIM, da zaradi PREVEČ šole (dipl. inž) in bojim se da je povsod tako, ker morajo potem plačati faks in ne samo srednje šole (ja vem se da tudi zmenit za srednjo šolo. Pa potem brez veze da sem študiral)
Zagotovo je Zavodu (ali kako se že reče pri vas na Jesenicah) interes zaposliti nekoga iz tistih občin, ki jih pokrivajo kot nosilec požarne varnosti. Navsezadnje občine pokrivajo vsaka svoj košček finančne pogače.Peter napisal/-a:Ne verjamem, da bi te zavrnili zaradi šole, ampak mislim, da iščejo kandidate iz bližnjih občin. Ali si se kaj pozanimal?
Vsi, ki ste tolikokrat žalostni, ker vas ne izberejo, se morate zavedati, da to ni "državna" služba, kot npr. policija ali vojska in kjer lokalna pripadnost nima nobenega pomena, ampak je to služba na "občinski" ravni, saj so poklicne enote financirane pretežno iz sredstev lokalnih skupnosti.
Se strinjam, da je bolje imeti kandidate iz istih ali sosednjih občin!
Vendar pa RAZPIS je merodajen!
In v kolikor v razpisu NI navedena ta zahteva kandidata na podlagi tega NE morejo in NE smejo zavrnit!
V kolikor pa je v razpisu napisano "kdaj bivanja kandidata" to je pa druga!
V tem primeru bi pa tudi jaz poslal drugačno prošnjo in bi se "prilagodil" razpisu!
Vendar pa RAZPIS je merodajen!
In v kolikor v razpisu NI navedena ta zahteva kandidata na podlagi tega NE morejo in NE smejo zavrnit!
V kolikor pa je v razpisu napisano "kdaj bivanja kandidata" to je pa druga!
V tem primeru bi pa tudi jaz poslal drugačno prošnjo in bi se "prilagodil" razpisu!
Poleg tega kar je napisal Rafter, pa mislim, da je "zavodom" v interesu tudi to, da ob morebitni večji nesreči, ko potrebujejo večje število moštva, v čim krajšem času preko pozivnikov v enoto dobijo operativce, ki imajo prosti turnus in gredo pomagati kolegom.Rafter napisal/-a:Zagotovo je Zavodu (ali kako se že reče pri vas na Jesenicah) interes zaposliti nekoga iz tistih občin, ki jih pokrivajo kot nosilec požarne varnosti. Navsezadnje občine pokrivajo vsaka svoj košček finančne pogače.
Takšna praksa je vsaj v manjših poklicnih enotah, kjer ne razpolagajo z velikim številom gasilcev na izmeni
LP BAČO
Zadnjič spremenil BAČO, dne 15. September 2006, 13:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
OK Rafter tukaj sem bil preoster!
Sicer ne vem zakaj je bilo zavrnjeno, ker ni bilo obrazložitve! Samo v kolikor ustrezaš zahtevam mislim, da te ne morejo kar kratkomalo zavrnit! Sicer bi morali podati obrazložitev, pa vseeno.
Je pa normalno in mislim da Kranj zahteva bivanje v MO Kranj, vsaj včasih so!
Sicer ne vem zakaj je bilo zavrnjeno, ker ni bilo obrazložitve! Samo v kolikor ustrezaš zahtevam mislim, da te ne morejo kar kratkomalo zavrnit! Sicer bi morali podati obrazložitev, pa vseeno.
Je pa normalno in mislim da Kranj zahteva bivanje v MO Kranj, vsaj včasih so!
-
beez
Torej.. jst sm poslal prošnjo pred 3 meseci, kar tako za probo.. potem pa poklical tja, se pozanimal o razpisu in poslal še nekaj dni pred razpisom še eno prošnjo, ki je obsegala vse zahtevano:
to pa je:
-dokazilo o končani srednji šoli tehniške smeri
-najmanj eno leto delovnih izkušenj (kjerkoli baje, pomoje najbol kšna avtoličarska, električarska ipd.)
-psihofizična sposobnos ?
-izpit B kategorije
Zdej pa čakam iz dneva v dan na usodno koverto oziroma klic ali karkoli.. ampak vse več ljudi govori, da ni nujno da te sploh karkoli obvestijo, tako da se lahko čakanje vleče v nedogled.. Vse več ljudi govori, da ni važno če ustrezaš razpisu.. ipd, ipd.
Jst useeno upam na najbolje. Sej pravjo da upanje umre zadnje.
Vas obvestim, pa nej še kdo drug napiše, če ga bodo kontaktirali ali karkoli..
Lp,
Gašper
to pa je:
-dokazilo o končani srednji šoli tehniške smeri
-najmanj eno leto delovnih izkušenj (kjerkoli baje, pomoje najbol kšna avtoličarska, električarska ipd.)
-psihofizična sposobnos ?
-izpit B kategorije
Zdej pa čakam iz dneva v dan na usodno koverto oziroma klic ali karkoli.. ampak vse več ljudi govori, da ni nujno da te sploh karkoli obvestijo, tako da se lahko čakanje vleče v nedogled.. Vse več ljudi govori, da ni važno če ustrezaš razpisu.. ipd, ipd.
Jst useeno upam na najbolje. Sej pravjo da upanje umre zadnje.
Vas obvestim, pa nej še kdo drug napiše, če ga bodo kontaktirali ali karkoli..
Lp,
Gašper