blondi napisal/-a:
V naši zvezi se velikokrat zgodi, da se prožijo pozivniki cele gasilske zveze. Ker smo osrednje društvo, se moramo tudi zavedati, da se lahko zgodi, da se ravno takrat, ko bi izvozili z vsemi sredstvi in kadrom na požar nekje 15 km stran (v tri občine stran) zagori nekaj na našem območju. Iz tega pride .... "kaj rabite?" in potem gremo na kraj s tem, za kar je prosil vodja intervencije. To se mi zdi čisto korektno.
No, ker ste v drugih zvezah navajeni na drugačna sodelovanja med občinskimi poveljstvi (če je poziv - vsi z vsem) upam, da mi ne bo treba več utemeljevati zadev, ki sem jih kdaj napisal. Kar se pa tiče moje izkušenosti (res da nisem gasilec 20 let) mogoče bi bil kdo presenečen.
Blondi pozdravljen!
Kot prvo bi te prosil, da ne jemlješ navedka kot nekaj slabega (objavil si temo o navedkih in podčrtovanju....) temveč le kot pripomoček s katerim poveš drugim na kateri del tvojega odgovora se moj prispevek nanaša
Priznam, da ne poznam vaše GZ in sestave. Samo napisal si, da se prožijo pozivniki cele GZ. To pomeni, da se posledično aktivira sledeče (če podatki držijo je to):
Manjše poveljniško vozilo PV-1 1
Gasilsko vozilo za prevoz moštva GVM-1 13 x
Manjše gasilsko vozilo GV-1 14 x
Manjše gasilsko vozilo z vodo GV-V1 1+5 4 x
Malo terensko vozilo za gašenje gozdnih požarov GVGP-1 1 x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 16/10 1x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 16/18 1 x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 16/24 1 x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 16/25 5 x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 16/40 1 x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 16/50 7 x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 24/50 2 x
Gasilsko vozilo s cisterno GVC 24/60 1 x
Avtolestev s košaro ALK 30 1 x
Gasilska avtocisterna AC 16/50 1 x
Gasilska avtocisterna AC 16/70 1 x
To je pa kar malo veliko a se ti ne zdi

Vem da ne izvozijo vsi samo še zmerej se mi zdi veliko. Predvidevam pa tudi, da imate nek minimum, ki mora ostati v občini zmeraj na razpolago, če greste vi 3 občine stran.
In prosim ne razumi to kat napad na tvoje pisanje temveč kot konstruktivno kritiko in razpravo
LP Silvo