Dopust 2006 / obisk gasilskih enot

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

LP!

Letos sem se tri tedne potepal po Maroku, državi kjer sonce v Afriki zadnje zaide, državi kjer je prosjačenje in vlečenje za nos turistov domača obrt, v državi kjer je več smeti kot peska, v državi, ki pa nosi v sebi nek čar, ki te gane in ti po vseh prerekanjih in umazaniji pusti prijeten spomin.
Državo od leta 1993 (nisem siguren) vodi kralj MOhamed V, sin pejšnjega kralja Hassana II., novi kralj velja za reformista in poskuša državo modernizirat, počasi mu uspeva, vendar bo proces dolg.
Kako imajo organizirano gasilstvo mi ni uspelo izvedet, ker namreč ne govorim ne Francosko še manj pa Arabsko, oni pa ne Angleško in ne Slovensko (čudno!!!:)) Med obiskom Rabata, prestolnice Maroka sem po naključji prišel na neko vojaško parado, mislim da je bila v čast kralju, kjer so kot požarna straža sodelovali tudi gasilci in uspelo se mi je pri enem vozilu fotografirat. (sliko ne vem ali bi objavil pod anekdote ali tukaj :)) Ko sem poizkusil navezat kontakt z Pompieri so me moram reči precej neprijazno odslovili. Imel sem občutek, da jim ni dovoljeno kontaktirati s tujci, mogoče so se bali da špioniram za Slovenijo 8). Kolikor sem uspel videti njihova vozila imajo Renault, kar je razumljivo saj kot nekdanja francoska kolonija tesno sodelujejo z Francijo.
Priponke
Maroko.jpg
Bolj star, bolj nor!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

:shock: :shock: :shock:

Bemti Don sej si ku kak šejik pri svoji privat pompirski enoti....

hehehe....
:twisted: :twisted: :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Don Micky, ta avtomobil mi ravno ne izgleda francoski... Se mi bolj zdi, kot da bi jih Angleži kolonializirali. :wink:
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

LP!

Ja ja pravi šejk...le moje premoženje je bilo bolj klošarsko, dva nahrbtnika polna umazanih gat:)...sem se poizkusil infiltrirati med Marokine pa mi ni najbolj uspelo..no zaprt pa le nisem bil in domov sem tudi prišel brez državen pomoči 8).

Vozilo za mano je res LendRover, pa tudi tisti v ozadju ni Renault ampak Ford...sta pa ti dve vozili edini dve gasilski vozili, ki sem ju videl, da nista bila Renaulta......pa še to zanimivo v Arabskem svetu imajo gasilska vozila rdeče in ne plave intervencijske luči......mogoče kdo ve zakaj???(jaz nimam pojma)

Lep pozdrav!

šejk Mohamed Hasan Al Nazir Don Micky
Bolj star, bolj nor!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Don Micky napisal/-a:Ja ja pravi šejk...le moje premoženje je bilo bolj klošarsko, dva nahrbtnika polna umazanih gat:)...sem se poizkusil infiltrirati med Marokine pa mi ni najbolj uspelo..no zaprt pa le nisem bil in domov sem tudi prišel brez državen pomoči 8).

šejk Mohamed Hasan Al Nazir Don Micky
Legenda si, temu se reče PRAVI DOPUST!
Don Micky napisal/-a:pa še to zanimivo v Arabskem svetu imajo gasilska vozila rdeče in ne plave intervencijske luči......mogoče kdo ve zakaj???(jaz nimam pojma)
Pa tudi klicno številko imajo zanimivo... "Nazovi jedan pet"? :twisted:
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

No pa sem tudi jaz prišel na vrsto za oddih.

S punco sva jo mahnila na grški otok Karpatos. Izvedel sem, da je otok v spomladanskem času precej zelen vendar pa ga suša oziroma vročina kmalu spremenita v redko poraščeno kamnito puščavo. Otok je bil v preteklosti pod italijansko okupacijo in v tem času so Lahi tam izvajali pogozdovanje z borovimi nasadi. Vendar pa so na otoku kasneje izbruhnili katastrofalni požari in uničili borove gozdove. Prvi večji mislim, da 1983. Naslednji 1991 ko je neka ženica za hišo sežigala smeti in je iskre poneslo v gozd, podobno pa se je zgodilo tudi leta 2004. Posledice zadnjega požara si nažalost nisem uspel ogledati.

Sem se pa pozanimal kje v glavnem mestu so stacionirani gasilci, a mi kljub vztrajnemu pešačenju po ulicah gor in dol ni uspelo izvohati njihovega skrivališča. Vseeno mi je uspelo najti nekaj njihovih vozil.

lp =;
Priponke
Karpatos 2006 101.jpg
Karpatos 2006 104.jpg
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Letališče je majhno in temu primerna je tudi oprema gasilcev...

lp =;
Priponke
Karpatos 2006 117.jpg
Karpatos 2006 121.jpg
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
-B-A-L-K-O-
Kraj: Kobarid & Duplje pri Vipavi

Odgovor Napisal/-a -B-A-L-K-O- »

....DVD Novalja(Pag)............žal pa nisem nič izvedel o samem društvu ker ni bilo časa....
Priponke
Kopija od IMG_5966.JPG
Kopija od IMG_5967.JPG
Kopija od IMG_5968.JPG
Kopija od IMG_5969.JPG
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Tudi sam sem se včeraj vrnil iz Karpathosa, poleg vozil, katerih slike je objavil HotBird sem na otoku videl še starejši Nissanov pick-up s cca 500l rezervar ter VT črpalko ter Fordovega Transita. Z Nissanom so delali obhod po glavnem "mestu" Pigadia, Transita pa sem videl v Amopiju, ko sta 2 gasica z video kamero snemala obalo.
Žal sem bil v obeh primerih a busu, tako da nismo mogli navezati kontakta.
Tranzit, ni bil videti kot kakšno specialno vozilo, bil je v furgon izvedbi in razen rdeče barve, ter rdeče rotacijske luči in grba, ni imel ničesar kar bi spominjalo na gasilsko vozilo.

lp
matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
ENZA
Kraj: Škofja Loka (Stara Loka)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ENZA »

Še nekaj od obiska gasilcev na KRKU

Več najdete na http://www.gasilci-staraloka.com
Priponke
P8140219.jpg
P8140208.jpg
P8140223.jpg
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

V lanskem letu nisem ujel nič, zato pa sem tole pred kratikm. :P :D

Tale "mitsubuši" varuje eno od sedmih čudes...
Slika

Piramide v Gizi
Slika

Iveco v koptskem delu Kaira
Slika

Man je bil parkiran pred Abu Simblom.
Slika

Kombinirka v Luksorju(Tebe)
Slika

Tehnika na letališču v Hurgadi
Slika
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

gapex napisal/-a:V lanskem letu nisem ujel nič, zato pa sem tole pred kratikm. :P :D
Oj, a pa ti si bil na dopustu ali na fotosafariju za gasilskimi vozili? :wink: :D
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Tomkat napisal/-a: Oj, a pa ti si bil na dopustu ali na fotosafariju za gasilskimi vozili? :wink: :D
Sem kar oboje združil. Tisto drugo je "poklicna deformacija". :D :D
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odg: Dopust 2006 / obisk gasilskih enot

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Letos sem bil na Braču v kraju Bol. Že drugi dan dopusta vzamem bicikel in grem iskat gasilski dom. Najdem ga 500 metrov od hotela. Štirje avtomobili stojijo pod drevesi in eden v garaži.
Prilagam sliko "prvega navalnega vozila" to je OPEL BLITZ star 40 let !! :!: Ni kaj dobro se drži. Človek bi pričakoval za mesto BOL ki je bil več let prvak turizma Hrvaške da so bolje opremljeni.
Preko sezona dežurata še, poleg domačih prostovoljcev, dva poklicna iz Zagreba. Imajo še dve cisterni, kombi in eno vozilo v stilu našega GV GP1.
Prijazni fantje mi takoj ponudijo pivo. Malo podebatiramo. Povedo da so imeli letos samo dva požara v naravi in en požar trafo postaje.
Priponke
Copy of IMG_5813.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Pero

Odg: Dopust 2006 / obisk gasilskih enot

Odgovor Napisal/-a Pero »

Madagascar

Antananarivo fire dep.
Slika
huda mrcina :D
Slika

Antananarivo airport
Slika

Antanarivo je glavno mesto, cca 1mil prebivalcev. Drugje po otoku nisem zasledil niti ene gasilske postaje. Tudi na drugih letališčih ne. Vodič je rekel da nimajo gasilcev, če kaj zagori pustijo da se samo ugasne :roll:
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odgovori