V vasi so bile hude poplave. Gasilci so z čolnom uspeli rešiti vse prebivalce, razen Frančeka, ki je živel na koncu vasi. Franček je splezal na vrh strehe, saj je voda segala vse do začetka strehe. Ter člakal in čakal. Nakar so se do njega pripeljali gasilci z čolnom. Gasilci so mu povedali da so ga prišli rešit, ter da naj gre z njimi, da ga odpeljejo na varno. Franček je rekel da ne gre, saj ga bo rešil bog. Gasilci ga ne uspejo prepričati, zato se vrnejo v bazo. Naslednji dan je voda že višja in Frančeku sega vse do kolen. Zopet se pripeljejo gasilci, in mu povedo da so ga prišli rešit. Franček znova odkloni in gasilci se znova vrnejo v bazo. Tretji dan pa Frančeku sega voda vse do vratu. Znova pridejo gasilci, vendar zopet brez uspeha. Franček je trdno prepričan, da ga bo rešil bog. Gasilci znova odidejo. Voda pa je bila tako visoka, da se je Franček utopil. Po smrti pride Franček v nebesa, ter tam sreča boga. Franček ga vpraša: Bog, zaj si me pustil umreti? Zakaj me nisi rešil? Bog pa mu odgovori: Trikrat sem ti poslau gasilce, ti pa ....
LP