Ob 21.24 je v romskem naselju Brezje pri Novem mestu zagorela deponija odpadkov. Požar na površini 2500 kvadratnih metov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence. Gašenje so ovirali posamezni romi, ki so na gasilce metali kamenje.
Živemu človeku se pa res vse zgodi!
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Kamenja glih še nisem občutil, morala pa je posredovati Policija, da smo lahko gasili. Njihov kruh je baker, ki se skriva pod plastičnem ovoju kablov, do njih pa najlažje pridejo, če si zakurijo...
Prebivalko mesta Bordeaux so privedli na zaslišanje, saj je v roku enega meseca več kot šesttisočkrat poklicala gasilce.
Nezaposlena mati dveh otrok, stanujoča v mestu Bordeaux na jugozahodu Francije, je od 1. januarja do 6. februarja letos poklicala gasilce kar 6749-krat. Samo v eni noči je klicala tudi lokalno policijsko postajo in sicer 150-krat.
Mater so privedli na zaslišanje zaradi ‘zlonamernih telefonskih klicev’, nadzorovalo jo bo sodišče, obiskati pa bo morala tudi psihiatra. Marca bo morala pred sodnika za prekrške, grozi pa ji leto dni zapora in 15.000 evrov kazni.
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
Lep pozdrav!
Evo bom kr po domače povedo, res, da nimam izpita za gasilca še končanega. In so pri nas v Mariboru tudi taki tu pri europarku. pa če se slučanjo zgodi, da bi iz kakršnih koli razlogov mogo it tja pa pomagat bom šel zato ker je to, da greš na intervencijo odgovor na poziv. Samo, da pa mi pol keri kamen fu....e ker jim jaz tisto njihovo ušivo rit rešujem pa grem pa mu ziher dva ali pa več vzgojnih stisnem, če ga nena ki pa naj me toži kdo hoče pa kak hoče, pa si lahko celo sorodstvo pokličejo id...i.
Tako je moje mnenje pomojem bi kdo drugi tudi podobno odreagiral v taki situaciji.
No gasilec Dejan, ko boš končal tečaj, se pa Oskarju najavi in naj te kdaj s sabo vzame, ko bodo na Pobrežju spet kabli in gume v plamenih.
Tu ne gre za reševanje kakršnihkoli riti, razen mogoče lastnih.
Če pa komu "vzgojnega stisneš" te sigurno ne bodo tožili, pa ti njih po povračilu vzgoje tudi ne boš upal.
Saj so že predhodniki napisali; kadar gori, za njih to pomeni cekine v malho. Zato ne pustijo gasiti.
Sem od naših poklicnih kolegov slišal dosti štorij kako so komaj odnesli celo glavo, s Policijo vred.
Tako da ni šale z ognjem. Takim ali drugačnim.
LP iz Celja Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
gasilec dejan napisal/-a:Lep pozdrav!
Evo bom kr po domače povedo, res, da nimam izpita za gasilca še končanega. In so pri nas v Mariboru tudi taki tu pri europarku. pa če se slučanjo zgodi, da bi iz kakršnih koli razlogov mogo it tja pa pomagat bom šel zato ker je to, da greš na intervencijo odgovor na poziv. Samo, da pa mi pol keri kamen fu....e ker jim jaz tisto njihovo ušivo rit rešujem pa grem pa mu ziher dva ali pa več vzgojnih stisnem, če ga nena ki pa naj me toži kdo hoče pa kak hoče, pa si lahko celo sorodstvo pokličejo id...i.
Tako je moje mnenje pomojem bi kdo drugi tudi podobno odreagiral v taki situaciji.
Dejan, se boš moral tudi pravopisa naučit pri Oki-ju, ne samo gasilskih veščin.
V prometni nesreči pred cestninsko postajo Dane v smeri Sežane je bilo udeleženih 6 vozil.
Voznik avtomobila Volvo je res imel veliko sreče v nesreči, odnesel jo je brez hujših poškodb.
Slika vse pove
Priponke
vir PN
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
9. 3. (STA) - Starejša občanka je minulo noč v Ilirski Bistrici zažgala dva avtomobila. Postojnski policisti so sporočili, da je 80-letna Bistričanka malo pred 2. uro zjutraj pristopila do dveh parkiranih osebnih avtomobilov, ju polila z bencinom in zažgala.
Ogenj sta pogasila lastnik enega od vozil in mimoidoči, policisti pa bodo zoper požigalko podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.
Požar je na obeh vozilih zajel pokrov motorja, motor in vetrobransko steklo. Bistričanka je po poročanju postojnskih policistov s požigom oškodovala 35-letnega občana in 38-letno občanko, doma iz okolice Ilirske Bistrice, in sicer vsakega za okoli 200.000 tolarjev.
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."