TU SE PA ČLOVEK LAHKO ZAMISLI KAKO VOZITI PO CESTAH

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
CEVAR
Kraj: Kranj- Bitnje

TU SE PA ČLOVEK LAHKO ZAMISLI KAKO VOZITI PO CESTAH

Odgovor Napisal/-a CEVAR »

Tu sem našel nekaj dobrih reklam ob katerih se človek lahko malo zamisi kako naj vozi po cestah. Čim več takih reklam bi morali objavlati po televiziji.
Nekaj časa nazaj sem videl neko reklamo na SLO 1, kako ravnati, če se zgodi prometna nesreča na avtocesti, kako se je potrebno umakniti z vozilom na oba roba obeh voznih pasov, da lahko reševalne ekipe brez problema pridejo do kraja nesreče.

http://www.youtube.com/watch?v=HwbGb5gRxKc
http://www.youtube.com/watch?v=ckkPTU5Ogs4
PATRIKUS

Odgovor Napisal/-a PATRIKUS »

Res dobra reklama ni kaj, se kr zamisliš.

p.s: Danes je ta dan ko je minilo 1 leto, ko so se moji dobri prijatelji smrtno ponesrečili v Slovenski Bistrici. Zaradi prehitre vožnje. :cry: :roll:

LP
Na mladih svet stoji!
volvo fh

Odgovor Napisal/-a volvo fh »

Tud ob takih reklamah bo malo komu prišlo v glavo :wink: Šele takrat ko se tistmu kaj zgodi potem mu pride u glavo :wink: Glede tega filmčka kako narediti kolono da gredo lahko umes reševalci pa skor nobenmu ni pršlo do možganov...pa še tok nelogično je use skupaj narejeno...lahko bi se bl potrudli...
gost12345

Odgovor Napisal/-a gost12345 »

na tej strani imaš veliko filmčkov, plakatov, radijskih oglasov s področja prometne varnosti v veliki britanji...

thinkroadsafety.gov.uk/mediacentre/mediapage.htm

po mojem mnenju bi bila najbolj učinkovita rešitev za slovenijo močno podprta preventiva že od mladih nog (z vzojo za promet na zabaven način začeti pri otrocih v vrtcu). sicer mislim, da to sedanjih voznikov ne bi prav učinkovito spametovalo, ampak za njih je v večini že prepozno. na generacije, ki pa prihajajo pa še lahko vplivamo. sam za rezultate je pa potreben čas in pa ful trdega vztrajnega dela
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Re: TU SE PA ČLOVEK LAHKO ZAMISLI KAKO VOZITI PO CESTAH

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

CEVAR napisal/-a:Tu sem našel nekaj dobrih reklam ob katerih se človek lahko malo zamisi kako naj vozi po cestah. Čim več takih reklam bi morali objavlati po televiziji.
Cevar, o teh TV oglasih se je že govorilo: viewtopic.php?t=6300&start=75
CEVAR napisal/-a:Nekaj časa nazaj sem videl neko reklamo na SLO 1, kako ravnati, če se zgodi prometna nesreča na avtocesti...
Mislim, da se ta oglas še vedno vrti in sicer vsak dan ob 21.57 uri na SLO I (pred Odmevi).
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Andrej
Kraj: Duplje

Odgovor Napisal/-a Andrej »

Tole sliko sem našel v svojem arhivu, posneto leta 2005 na podvinskem klancu. Hitrost vozil je bila približno 80 km/h. Norost res nima meja.
Priponke
FIL12618.JPG
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Pač butli :morons:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Pomagale ne bodo niti previsoke kazni pomagalo bo, da se bodo ljudje sami zavedli kaj delajo na cestah in bolj upoštevali predpise.

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Točno tako

Kultura voznikov je pomembna, potem pa kazni :(
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
GoGo
Kraj: GE Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

Ja to je že vse res ke ste napisali ampak problem je v tem da mladi vozniki pa še se najdeju tudi starejši nimajo niti malo pameti in se zgleda ne zavedajo kakšne sledijo posledice...ne moreš pomagat ne z kaznimi ne z ničim.

LP!

Gorazd
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
Uporabniški avatar
Timo
GE: Postojna
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a Timo »

Mnogo mladih dobi željo po hitrosti in postavljanju iz filmov ali pa igric...
Npr.:
FILMI:
-Too fast too furious
-The fast and the furious
.
.
.

Rač. IGRICE:
-Need for speed
-Flat out
.
.
.

In ko gledaš tak film dobiš tudi sam mal želje po hitrosti alpa ko igraš take in drugačne igrice. To je po mojem pri mladih kar velik dejavnik...
______
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Ah daj daj. To si pa tako napisal, kakor se je zgodilo v Ameriki. Za pokol v šoli Columbine je na koncu bila kriva računalniška igra. Menda jo je morilec večkrat igral.

Totalno sprenevedanje...

Ja, pri teh oglasih se resno zamisliš. Morali bi iti še dlje. V Ameriki te sodnik lahko napoti na ogled mrtvašnice. Tisto mora biti šele grozno. Ampak najbrž pomaga.

LP, Andrej
Uporabniški avatar
kocko
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kocko »

Pri takšnih dejanjih se je res treba malo zamislit ja. Dobre reklame :wink: .
Lp, Daniel Kotnik
E-Mail: daniel.kotnik@gmail.com
GSM: 031/211-282

Slika

Ce ze nemores narediti nic dobrega, ne naredi nic slabega.
Uporabniški avatar
Timo
GE: Postojna
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a Timo »

Ta obisk mrtvašnice sploh ni slaba zamisel...
Drgač nate dvomim da bi kaj dost vplivalo sam otroci to sprejemajo dost drugač pa ne mi rečt da ne drži...

Drgač pa tisto glede igric sm govoru tut po sebi ker mam ful potrebe po hitrosti... pa kaj naj... vem pa da sem v svojem otroštvu pogledal dost takih filmov in preigral ogromno takih igric in hočeš nočeš čutiš tisto potrebo po hitrosti...
______
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Se mi zdi, da bo debata šla v smeri, kot je šla že v eni drugi temi.
(Mislim da pod Preventivo o 262 žrtvah na cesti...)

Pa nismo odkrili tople vode.

Kaj nas lahko spametuje, da se ne bomo pobijali po cestah :?:

Kazni? Mogoče, te že gredo v "nebo" - zaleže pa ne kaj dosti.
Reklame na TV? Tudi mogoče, če jih bodo vrteli bolj pogosto in ne samo sredi noči, ko itak nihče ne gleda TV-ja. Če se mene vpraša bi morali v vsakem reklamnem bloku 20 sekund vrteti nabor fotografij krvavih razbitin vozil, ne glede na čas dneva. Vse se nas mora to dotakniti.
Kaj še? Ne vem. Sigurno pa nekaj, kar nam bo dalo misliti in ne bo šlo mimo nas.
Povzročitelje nesreč z smrtnim izidom ki so vozili pod vplivom alkohola, (in ki jo ponavadi "čudežno" odnesejo brez praske), bi za 1 mesec poslal na dolžnost v rehabilitacijski center Soča, za en mesec pa v gasilske enote s koncesijo z posredovanje v prometnih nesrečah. Pa naj tam v mirnem času loščijo škarje in razpirala ter se urijo v pomožnih delih na tehnični intervencji, ko pa je treba na teren pa naj oblečejo živo rumenega pajaca z napisom: Vozil sem pijan in ubil človeka in gredo pomagat enoti reševat življenja. Pa bodo drugim najboljša "reklama".

Pazite nase, kjerkoli že ste.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Odgovori