VGČ
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: VGČ
Že kar nekaj časa prebiram to temo o VGČ-ju in me zanima kaj imate prosti VGČ-jem, imam občutek da pišete sami taki ki nikoli ne boste morali postati VGČ-ji ali pa ste bili na sprejemnih pa ste popadali, pa ste zdaj "ljubosumni" ter po domače povedano serjete po njih. Prav tako ne morete vse matati v isti koš ter zaradi enega "slabega" VGČ-ja ki ga poznate šimfati vse ostale, to je zelo nepravično.
fras112: oni inštruktor za radijske zveze je vam verjetno hotel pokazati razliko kakšne postaje so včasih ble kakšne pa so danes, po moje je prav da je vam prinesel pokazat tisto "30 let" staro napravo, da se vidi razlika ter kak tehnologija napreduje.
Seveda je pa vse to le moje osebno mnenje
fras112: oni inštruktor za radijske zveze je vam verjetno hotel pokazati razliko kakšne postaje so včasih ble kakšne pa so danes, po moje je prav da je vam prinesel pokazat tisto "30 let" staro napravo, da se vidi razlika ter kak tehnologija napreduje.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Tu ti dam celo prav in "slabi" niti niso nič krivi. Kriv je sistem, ki jim je to omogočil. Napaka je bila sicer pozno ugotovljena, je pa, zato so sedaj pogoji za pristop takšni, kot morajo biti. Pa tudi gasilske zveze morajo razmisliti, ali rabijo VGČ-je po društvih, kjer bodo samo paradirali, ali pa ljudi, ki bodo delovali tako na nivoju PGD kot tudi GZ.Passanen napisal/-a:Prav tako ne morete vse matati v isti koš ter zaradi enega "slabega" VGČ-ja ki ga poznate šimfati vse ostale, to je zelo nepravično.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Janez Koncilija napisal/-a:
tudi gasilske zveze morajo razmisliti, ali rabijo VGČ-je po društvih, kjer bodo samo paradirali, ali pa ljudi, ki bodo delovali tako na nivoju PGD kot tudi GZ.
LP
Janez
Spomnil bi samo na nekaj, kar se mi zdi zanimiv oz. pomemben podatek za debato. Po osnutkih za nova PGS piše da bodo morali imeti poveljniki III. in višjih kategorij čin VGČ! To pomeni, da je ljudi s tem činom po društvih še premalo!!! A se bo spet na silo "štancalo" VGČ-je? Ali je predvideno prehodno obdobje? Ali je tekla debata da bi bil čin VGČ zahtevan pri poveljnikih gasilskih enot IV. kategorije in višje, saj je društev III. kategorije navsezadnje kar precej, pa tudi društev III. kategorije z velikim številom intervencij, med njimi s kakšno zahtevno je malo. Bi bil za poveljnika I.-III. kategorije dovolj čin GČ? Sam menim da ja. Ali bo potem več ViGČ-jev, če bo še toliko in toliko več VGČ-jev? A bo uveden še kak višji čin kot ViGČ, da si spet vzpostavijo hierarhično lestvico, ki jo rušijo z novimi PGS? Z večjim številom VGČ-jev bi se po mojem mnenju razvrednotilo ta čin, oziroma se ga je že delno.
Vprašanja se porajajo kar sama od sebe. Vendar pa se o PGS ne govori več. Ali so že opustili misel da bi sprejeli nova PGS, ker le ta niso bila dodelana. Sam iščem odgovore, pa jih ne najdem. Mogoče kdo kaj več ve od "posvečenih" na forumu. Bi bilo zanimivo slišati še njihovo plat zgodbe oz. novice od "zgoraj". Pač sem bolj firbčne narave, pa tudi duša mi ne da, da bi bil ravnodušen kaj se dogaja z NAŠO organizacijo. Čeprav si jo nekateri skušajo prilastiti.
Lp vsem v upanju na nadaljevanje konstruktivne debate.
ja no.. ga poznam in dam glavo ce se mu je ze sploh kdaj sanjalo o digitalnih postajah... o tem nima smisla razpravljati...Passanen napisal/-a:Že kar nekaj časa prebiram to temo o VGČ-ju in me zanima kaj imate prosti VGČ-jem, imam občutek da pišete sami taki ki nikoli ne boste morali postati VGČ-ji ali pa ste bili na sprejemnih pa ste popadali, pa ste zdaj "ljubosumni" ter po domače povedano serjete po njih. Prav tako ne morete vse matati v isti koš ter zaradi enega "slabega" VGČ-ja ki ga poznate šimfati vse ostale, to je zelo nepravično.
se pa spomnim enega vgc-ja ki nas je "instruiral" za sprejemne izpite kar nekaj let nazaj ko sem sel za vodjo enot.. se dobro da nismo vsega kar nam je povedal pisali na pole... mocno dvomim v pravicnost postopka preimenovanja tega gasilca.
se mi zdi (nisem cist preprican kako je bilo nekoc), da je bilo v bivsi skupni domovini sorazmerno lahko pridobiti cine!! (sklepam da so bila takrat taka pravila)
no ravno danes pa sem se pogovarjal z enim ki je biu zdaj na sprejemnih.. od 70 al kolko ze jih je naredlo baje samo 16 al 17 .
alky napisal/-a:Janez Koncilija napisal/-a:
tudi gasilske zveze morajo razmisliti, ali rabijo VGČ-je po društvih, kjer bodo samo paradirali, ali pa ljudi, ki bodo delovali tako na nivoju PGD kot tudi GZ.
LP
Janez
Spomnil bi samo na nekaj, kar se mi zdi zanimiv oz. pomemben podatek za debato. Po osnutkih za nova PGS piše da bodo morali imeti poveljniki III. in višjih kategorij čin VGČ! To pomeni, da je ljudi s tem činom po društvih še premalo!!! A se bo spet na silo "štancalo" VGČ-je? Ali je predvideno prehodno obdobje? Ali je tekla debata da bi bil čin VGČ zahtevan pri poveljnikih gasilskih enot IV. kategorije in višje, saj je društev III. kategorije navsezadnje kar precej, pa tudi društev III. kategorije z velikim številom intervencij, med njimi s kakšno zahtevno je malo. Bi bil za poveljnika I.-III. kategorije dovolj čin GČ? Sam menim da ja. Ali bo potem več ViGČ-jev, če bo še toliko in toliko več VGČ-jev? A bo uveden še kak višji čin kot ViGČ, da si spet vzpostavijo hierarhično lestvico, ki jo rušijo z novimi PGS? Z večjim številom VGČ-jev bi se po mojem mnenju razvrednotilo ta čin, oziroma se ga je že delno.
Vprašanja se porajajo kar sama od sebe. Vendar pa se o PGS ne govori več. Ali so že opustili misel da bi sprejeli nova PGS, ker le ta niso bila dodelana. Sam iščem odgovore, pa jih ne najdem. Mogoče kdo kaj več ve od "posvečenih" na forumu. Bi bilo zanimivo slišati še njihovo plat zgodbe oz. novice od "zgoraj". Pač sem bolj firbčne narave, pa tudi duša mi ne da, da bi bil ravnodušen kaj se dogaja z NAŠO organizacijo. Čeprav si jo nekateri skušajo prilastiti.
Lp vsem v upanju na nadaljevanje konstruktivne debate.
hm... bi nekaj napisau pa bom rajsi tiho...
tisti "zgoraj" so placani mi smo pa zato da delamo in skrbimo za denar, ki ga zapravlajmo na usposabljanjih.. placujemo davke ko kopujemo opremo... saj je res da treba veliko vedet o vsem... samo to bi moralo biti drugace urejeno. cudno da si ne zamislijo se kake specialnosti za pitje piva...
vsi nam samo diktirajo kaj in kako... ce se kje kaj zgodi hvalijo cz.. gasilci smo pa v kakem nacrtu resevanja komaj napisani v kakem kotu med drugimi društvi...
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
...in če si vzamete čas in še vse objave enkrat preberete, boste ugotovili poanto te teme! Vse se vrti okrog tega, da je kdo že imel slabo izkušnjo z kakšnim VGČ-jem! Nič druga ni! Če prihaja do tega, da na predavanjih (nadaljevalni,vodja enot...) pride kak VGČ, ki mu predavanje najbolj "ne leži" ali ima premalo izkušenj, da bi lahko svoje znanje prenesel na tečajnike se pritožite na organizatorja tečaja ( lastno gasilsko zvezo ) in tam povejte svoje mnenje. Jokanje po forumu, češ oni ni znal to, oni nam ni to pokazal in take stvari NE POMAGA nikomur. Te zadeve javite na lastno GZ, da bodo spremenili predavatelja in če že ne druga bo druga generacija morda deležna boljšega predavatelja.
Pol k temi, da imamo toliko VGČ-jev! Naj naredijo GZ ki jih prijavljajo tudi selekcijo. Ampak, ker se noče nobeden nobenemu zamerit pač je kot je!
Tu pa tam je treba tudi z roko malo po mizi udarit in rečti NE!
Sam sem tudi VGČ, ampak tisti ki večini gre "malo na jetra" - ORGANIZACIJSKE SMERI
Na tečaj sem šel iz razloga, ker v gasilstvu delam v "organizacijskem fahu" in sem dejansko se naučil kar nekaj novih koristnih stvari! Sam se pa zavedam, da kaj se operative tiče, je to poglavje v katerega se ne vtikam. Zato imam poveljnika.
Vem tudi, da lahko predavam samo organizacijske zadeve na tečajih in to je to! Če pa se dogaja, da kje VGČ-org predava operativne zadeve se spet moremo vrniti k temu - KDO PA JE ORGANIZATOR TEČAJA?! Se pravi napaka organizatorja in ga je treba OPOMNITI!!!!
So tudi ljudje, ki ima VGČ-org ali VGČ-čvp in si sedaj misli da je boga prijel za jajca
tak pač je - STO LJUDI, STO ČUDI!!! Škoda je, da določeni zaradi par individuom mečejo slabo luč na VGČ-je.
Sistem je po mojem mnenju kolko tolko dobro nastavljen, DA PA SE GA NE UPOŠTEVA pa je druga zadeva!!!!
Osebno sem ponosen na mojo "lipo" , ampak vem da so moje plamenice sive
Pol k temi, da imamo toliko VGČ-jev! Naj naredijo GZ ki jih prijavljajo tudi selekcijo. Ampak, ker se noče nobeden nobenemu zamerit pač je kot je!
Tu pa tam je treba tudi z roko malo po mizi udarit in rečti NE!
Sam sem tudi VGČ, ampak tisti ki večini gre "malo na jetra" - ORGANIZACIJSKE SMERI
Na tečaj sem šel iz razloga, ker v gasilstvu delam v "organizacijskem fahu" in sem dejansko se naučil kar nekaj novih koristnih stvari! Sam se pa zavedam, da kaj se operative tiče, je to poglavje v katerega se ne vtikam. Zato imam poveljnika.
Vem tudi, da lahko predavam samo organizacijske zadeve na tečajih in to je to! Če pa se dogaja, da kje VGČ-org predava operativne zadeve se spet moremo vrniti k temu - KDO PA JE ORGANIZATOR TEČAJA?! Se pravi napaka organizatorja in ga je treba OPOMNITI!!!!
So tudi ljudje, ki ima VGČ-org ali VGČ-čvp in si sedaj misli da je boga prijel za jajca
tak pač je - STO LJUDI, STO ČUDI!!! Škoda je, da določeni zaradi par individuom mečejo slabo luč na VGČ-je.
Sistem je po mojem mnenju kolko tolko dobro nastavljen, DA PA SE GA NE UPOŠTEVA pa je druga zadeva!!!!
Osebno sem ponosen na mojo "lipo" , ampak vem da so moje plamenice sive
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
VGČ
Se strinjam z Tomažem, znotraj društev bo treba delati selekcijo. Vsak ima svoje sposobnosti in svoje meje, ki jih lahko doseže. Vse premalo se zavedamo, da je naloga GČ in višje prenašati znanje na ostale člane društva. Vsi se grebete za čine. Vprašajte pa se, koliko znanja oz. informacij ste posredovali navzodol? A ima društvo kaj od vašega čina
oz. znanja?!?!
Preden kdo karkoli napiše, naj se spomni kako je v vašem društvu?!?!?!?!?! Koliko usposabljan vodijo vaši častniki in višje. V veliki večini vsi čakate, da bo GZ kaj organizirala in jamrate da na GZS ne vedo kaj bi sami s sabo počeli.
Vsak poveljnik je odgovoren za izobraževanje operativne enote in nihče drug.
oz. znanja?!?!
Preden kdo karkoli napiše, naj se spomni kako je v vašem društvu?!?!?!?!?! Koliko usposabljan vodijo vaši častniki in višje. V veliki večini vsi čakate, da bo GZ kaj organizirala in jamrate da na GZS ne vedo kaj bi sami s sabo počeli.
Vsak poveljnik je odgovoren za izobraževanje operativne enote in nihče drug.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Iz tvojega pisanja ne razberem na kaj si mislil , si na strani tenisačov ali na strani urejenosti in reda ? kaj bi sprejemali, če je vse že lepo sprejeto in napisano !skater napisal/-a:Če se kdaj kdo zapiči v izgled gasilca se potem v nogavice in v to v kaj je obut. Predlagam, da komisija na GZS tipizira oboje, podeli proizvajalcu koncesijo potem to gasilska društva nabavimo in bomo končno vsi enotni.
Nič se ne zapičimo , samo opozarjamo. Ali sem pa pretrt da bi te razumel ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
So dobri in slabi gasilci.
So dobri in slabi nižji častniki.
So dobri in slabi častniki.
So dobri in slabi višji častniki ( vseh smeri ).
So dobri in slabi visoki častniki ( vseh smeri ).
Vedno je bilo tako in vedno bo tako, pljuvanje po enih in ( ali ) drugih ne bo prineslo izboljšanja.
Večji del je odvisen najprej od vsakega posameznika posebej.
Lp.
So dobri in slabi nižji častniki.
So dobri in slabi častniki.
So dobri in slabi višji častniki ( vseh smeri ).
So dobri in slabi visoki častniki ( vseh smeri ).
Vedno je bilo tako in vedno bo tako, pljuvanje po enih in ( ali ) drugih ne bo prineslo izboljšanja.
Večji del je odvisen najprej od vsakega posameznika posebej.
Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
Predlog:
Kako je potrebno biti oblečen in vse ostalo kar paše zraven je napisano samo ne izvaja se, zato:
na prvi prireditvi, paradi, ali kjerkoli že boste v uniformi, naj ima nekdo toljiko "jajc" in naj izloči vse ki niso oblečeni tako kot bi morali biti. To naj velja za vse od gasilca pripavik do najvišjih oficirjev. Kaj kmalu bodo rezultati vidni.
PS
Kdor se spomni stare JLA bo vedel kaj mislim.
Kako je potrebno biti oblečen in vse ostalo kar paše zraven je napisano samo ne izvaja se, zato:
na prvi prireditvi, paradi, ali kjerkoli že boste v uniformi, naj ima nekdo toljiko "jajc" in naj izloči vse ki niso oblečeni tako kot bi morali biti. To naj velja za vse od gasilca pripavik do najvišjih oficirjev. Kaj kmalu bodo rezultati vidni.
PS
Kdor se spomni stare JLA bo vedel kaj mislim.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)