Mene pa zanima če lahko mladoletni gasilec pripravnik opravi nadaljevalni tečaj za gasilca? Sprašujem za to ker je naša gz
objavla sezam tečajev pa je pod pogoj za nadaljevalni tečaj pogoj da je kandidat star 18. lp
Starost za opravljanje nadaljevalnega tečaja za gasilca
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Starost za opravljanje nadaljevalnega tečaja za gasilca
Seveda lahko. Če so dali tak pogoj, so v zmoti. Edino čin gasilec lahko nastopi šele z dopolnjenim 18im leto. Nekateri očitno ne ločijo usposabljanja od činov.
Uroš T.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Odg: Starost za opravljanje nadaljevalnega tečaja za gasilca
Glede na moje izkušnje so ravnali prav. Argumentov je več:
- po polnoletnosti so za malenkost bolj resni
- lažje je izvajanje praktičnih vaj če veš, da imaš opravka z polnoletnimi osebami
- zaključna slovesnost z podelitvijo napredovanja v čin gasilec je bolj slovesna če lahko vsi po vrsti dobijo čin na rame
Tole pisanje bo za mlade itak brezveze, ampak praksa kaže drugače.
- po polnoletnosti so za malenkost bolj resni
- lažje je izvajanje praktičnih vaj če veš, da imaš opravka z polnoletnimi osebami
- zaključna slovesnost z podelitvijo napredovanja v čin gasilec je bolj slovesna če lahko vsi po vrsti dobijo čin na rame
Tole pisanje bo za mlade itak brezveze, ampak praksa kaže drugače.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Napisali so čisto razumen pogoj.s tem so seveda predvsem zaščitili sebe kot izvajalca izobraževanja kar je logično in se tudi izognili papirologiji s starši.
di-du-di-du
S predhodnikoma bi se seveda strinjal. Moj prvi komentar na to temo je bil mišljen bolj v smislu "pravil igre". Po pravilih je povsem dovoljeno, da opravljajo nadaljevalni tečaj tudi mladoletni, če pa je to smotrno, je pa drugo vprašanje. Lahko pa zveze to tudi omejijo. Izkušnje do sedaj so pokazale tudi pri nas, da je res verjetno bolje izvesti nadaljevalni tečaj za tečajnike, ki so dopolnili 18 let ali so vsaj zelo blizu temu. Razlog resnosti, itd.
Uroš T.