Poklicna gasilska šola

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
malek

Odg: Poklicna gasilska šola

Odgovor Napisal/-a malek »

Vsaka enota kandidata sama pošlje na šolanje. V nobeni prednosti nisi, če imaš gasilsko šolo že opravljeno. Potem, če boš v prošnjo napisal, da si sam pripravljen plačati šolanje, da si v prednosti. Celo brez izpita C kategorije zaposljujejo kandidate. Za moje pojme bi moral biti izpit C kategorije pogoj za zaposlitev in tudi nekaj izkušenj vožnje s kamionom.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Prednost je, če že imaš opravljeno šolo!!
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
GoGo
Kraj: GE Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

malek napisal/-a:Vsaka enota kandidata sama pošlje na šolanje. V nobeni prednosti nisi, če imaš gasilsko šolo že opravljeno. Potem, če boš v prošnjo napisal, da si sam pripravljen plačati šolanje, da si v prednosti. Celo brez izpita C kategorije zaposljujejo kandidate. Za moje pojme bi moral biti izpit C kategorije pogoj za zaposlitev in tudi nekaj izkušenj vožnje s kamionom.
Prvo kot prvo so že v brigade prej prišli tisti z šolami kot navadni smrtniki, če pa že ne v brigado pa v kakšno podjetje katero ima gasilsko službo 100%. Drugo sploh ne vem zakaj bi morali imeti vsi C kategorijo, saj je verjetno določeno kateri so vozniki ostali pa lahko kategorijo opravijo kasneje. Saj ne vozi vseh pet ljudi avta na intervenciji.
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
pikec

Odgovor Napisal/-a pikec »

VIP fantje, VIP, to je prednost, da ne boste sedaj razglabljali kako in kaj. Po vseh službah je tako na žalost.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

GoGo se podpišem pod tvojo izjavo, naš zadnji poklicni ki se je zaposlil, je izpit za C opravil po končani šoli :!:
pikec, ja na žalost VIP je tudi pomemben :!:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
pikec

Odgovor Napisal/-a pikec »

Po eni strani bi se pa jaz kar strinjal z malekom. Kot vemo v avto šoli ravno ne pridobiš veliko izkušenj. Kot vemo mora biti gasilec-voznik med samo vožnjo na itervencijo kar vešč opravljanja kamiona, je le malo drugače kot pa avto, zato mislim, da so izkušnje zelo dobrodošle. Vemo da se veliko nesreč pripeti tudi na raznih težko dostopnih terenih, kjer bi pa kak neizkušen lahko naredil tudi kako traparijo. Sam sedaj opravljam izpit za C kategorijo, vem da ne bom smel vozit na intervencijo, ampak bom pa kdaj na "sprehod" peljal naš GVC in tako malo potreniral.

Glede že opravljene šole za gasilca pa mislim tako: sigurno, da si v prednosti, ni pa rečeno, tudi če bi opravil vse psihofizične teste, da potem bi te pa sprejeli. To si pa ne upam trdit. Naj me pa kdo popravi če je glede tega kako drugače.
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Re: Poklicna gasilska šola

Odgovor Napisal/-a linkotite »

zdravo!
Vem da moje vprašanje ravno ne sodi v tole temo, pa ker je že moj predhodnik napisal nekaj o "C" kategoriji pa me sedaj zanima ali lahko vozim gasilsko vozilo na intervencijo če sem opravil vozniški izpit pred kratkim, in sem starejši od 21 let. Ali sem sedaj voznik začetnik ali ne?
LP
kmhslo

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

en hiter copy paste ;)
voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti in vsak voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja, ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali tujini. Voznik začetnik je tudi vsak voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorije A2 ali A ali B, čeprav ima že več kot dve leti vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil katere koli druge kategorije;
kume

Odgovor Napisal/-a kume »

Lahko pa voziš gasilsko vozilo z intervencije, na izlet...., takrat, ko ni na nujni vožnji.
Uporabniški avatar
LukaElsner
GE: PGD Sostro

Odgovor Napisal/-a LukaElsner »

Voznik začetnik si do dopolnjenega 21. leta ali dve leti, od PRVE pridobitve vozniškega dovoljenja. Torej če imaš izpit B kategorije in si star 22. let, nisi več voznik začetnik.

Status voznika začetnika dobiš samo s kategorijo A2, A in B (in nižje). Ko narediš C kategorijo ne pridobiš ponovno statusa voznika začetnika. Pojavi pa se drug problem in sicer 127. člen ZVCP pravi:

Vozila s prednostjo in vozila za spremstvo sme voziti oseba, ki:
- ni voznik začetnik;
- ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozi;
- v zadnjih treh letih ni bila pravnomočno obsojena in ni v kazenskem postopku za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče IV. kategorije ali za kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči;
- v evidenci nima več kot 5 kazenskih točk v cestnem prometu.
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odg: Re: Poklicna gasilska šola

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

LukaElsner napisal/-a:Torej če imaš izpit B kategorije in si star 22. let, nisi več voznik začetnik.
Si voznik začetnik, če si vozniški izpit opravil šele pri 22 letih :) in ta naziv se te drži do 24. leta. Če pa si vozniški izpit opravil takoj, ko si dopolnil 18 let, pa si voznik začetnik do 21. leta.

LP
Suzi
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Uporabniški avatar
LukaElsner
GE: PGD Sostro

Odgovor Napisal/-a LukaElsner »

Govoru sm v primeru če pri 18. letih nardiš izpit za B.
napadalec_2

Odgovor Napisal/-a napadalec_2 »

tako kot mogoče še kdo izmed Vas sem tudi sam zanesenjak, ki bi si sam plačal šolanje za poklicnega gasilca. Pa pustimo zaj VIP pa izpit za C-kategorijo, zanima me če je na tem forumu kdo ki lahko napiše kolko je za to šolanje plačo - šolanje, nastanitev, prehrana-torej brez opreme. Kak dodaten nasvet je dobrodošel :) Kdaj začne z izobraževanjem naslednja generacija? Z gasilskim pozdravom NA-POMOČ!
Kjer je sloga, tam je moč, v dobro ljudstva na pomoč!
Radovljica27
GE: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Radovljica27 »

napadalec_2 napisal/-a:tako kot mogoče še kdo izmed Vas sem tudi sam zanesenjak, ki bi si sam plačal šolanje za poklicnega gasilca. Pa pustimo zaj VIP pa izpit za C-kategorijo, zanima me če je na tem forumu kdo ki lahko napiše kolko je za to šolanje plačo - šolanje, nastanitev, prehrana-torej brez opreme. Kak dodaten nasvet je dobrodošel :) Kdaj začne z izobraževanjem naslednja generacija? Z gasilskim pozdravom NA-POMOČ!

Kaj pa če bi vprašal direkt na gasilsko šolo?

Nekaj let nazaj je bilo govora da je mesečna šolnina 500€ ne vem pa kaj vse je vključevala
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Odgovor Napisal/-a linkotite »

napadalec_2 napisal/-a:tako kot mogoče še kdo izmed Vas sem tudi sam zanesenjak, ki bi si sam plačal šolanje za poklicnega gasilca. Pa pustimo zaj VIP pa izpit za C-kategorijo, zanima me če je na tem forumu kdo ki lahko napiše kolko je za to šolanje plačo - šolanje, nastanitev, prehrana-torej brez opreme. Kak dodaten nasvet je dobrodošel :) Kdaj začne z izobraževanjem naslednja generacija? Z gasilskim pozdravom NA-POMOČ!
STROŠKI USPOSABLJANJA
- stroški usposabljanja za poklic gasilec znašajo približno 3.500,00 € na kandidata(v to niso všteti stroški nastanitve in prehrane udeležencev usposabljanja, ki znašajo približno 1.500,00 € na kandidata)

Tako je bilo za leto 2013!

Začetek izobraževanja začetek januarja, zaključek pa okrog konc junija.

LP
Odgovori