Fizična pripravljenost
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Ja ne vem Martina, to boš pa ti povedala.

To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- Marko Bizo
Fitness
Po mojem ne bi bilo slabo če bi imeli v društvih tudi fitness sobo za nabiranje kondicije in sauno saj sauna najbolje simulira veliko temperaturo kateri smo podvrženi pri gašenju, ali pa bi lahko društvo enkrat mesečno rezerviralo sauno za gasilce toda mislim da dolgoročno bi se bolj splačalo nabavit manjšo sauno v domu.Če je denar za BARČEK v domu bi se našel denar tudi za kaj bolj zdravega.
ojla 
smo pa fensi
kar savno bi imeli
zdej pa resno... ne vem, če se "splača" imeti savno
in če se, katero? rimsko, finsko, turško?
konkretno fitnes oprema pa ne vem... tistemu, ki odgovarja, je super, komu pa ne pač ne
to težko komentiram, ker se jaz zraven dolgočasim
sem bolj za dinamične športne aktivnosti
Lp
smo pa fensi
zdej pa resno... ne vem, če se "splača" imeti savno
konkretno fitnes oprema pa ne vem... tistemu, ki odgovarja, je super, komu pa ne pač ne
sem bolj za dinamične športne aktivnosti
Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! 
- Marko Bizo
sauna
Sauna bi lahko bila finska za eno osebo ki ni tako draga,marsi katera društva v tujini imajo fitness in z primirnim treningom bi hodili gasilci na specijalizacije v dosti boljši formi.
Re: Fitness
Lahko pa se vas najde nekaj v društvu in skupaj nabavite nekaj opreme, nekaj sami naredite in imate v domu fitness, pa še več naprav boste imeli, kot pa če bi si ga vsak sam doma delal.Marko Bizo napisal/-a:Po mojem ne bi bilo slabo če bi imeli v društvih tudi fitness sobo za nabiranje kondicije in sauno saj sauna najbolje simulira veliko temperaturo kateri smo podvrženi pri gašenju, ali pa bi lahko društvo enkrat mesečno rezerviralo sauno za gasilce toda mislim da dolgoročno bi se bolj splačalo nabavit manjšo sauno v domu.Če je denar za BARČEK v domu bi se našel denar tudi za kaj bolj zdravega.
lahko da bom mimo ustrelu, ampak barček prispeva dobiček.
lp Aleš
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Brez zamere, ampak dokler ne bo gasilerija pošlihtana kot mora biti, opreme in oblek dovolj in izobrazba delu primerna, ne sanjajmo o fitnesih in savnah.
Kdor ima pa viška energije, pa naj malo po domu pogleda, se bo gotovo našlo kako delo.

Kdor ima pa viška energije, pa naj malo po domu pogleda, se bo gotovo našlo kako delo.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kontakt:
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kontakt:
Se mi zdi, da ne razmišljajo v pravo smer, po tejle zadnji objavi, ki jo je objavil Mitja.
Res je, da se pri tem zgodi kar nekaj poškodb, vendar pa ne smemo gledati vse športne aktivnosti v isto smer. Če pogledam pri nas, je bilo nekako tako. Dokler časa se je igrala košarka, so bili tudi po trije gasilci naekrat v bolniški, nihče nam pač ni oporekal, da naj zaradi tega tudi prekinemo s takšnimi aktivnostmi, smo pa sami začeli razmišljati kaj bi uredili da bi se zadeva izboljšala. Nič posebnega....enostavno smo prenehali z igranjem košarke in "preklopili" na odbojko. V zadnjih letih, ni bilo tako nobenega gasilca, ki bi staknil poškodbno pri igranju odbojke. Hvala bogu!!!! In zakaj? Pri igranju košarke imamo preveč stika s soigralcem, ob tesnem rezultatu se pojavijo tudi močne borbe, podobno je pri nogometu... pri igranju odbojke pa nimaš stika s soigralcem, saj vsi igralci zasedajo svojo polovico igrišča, tu pa je velika prednost. Vsaka težava se da urediti na obojestransko zadovoljstvo, če je interes seveda.
lp
Bine
Res je, da se pri tem zgodi kar nekaj poškodb, vendar pa ne smemo gledati vse športne aktivnosti v isto smer. Če pogledam pri nas, je bilo nekako tako. Dokler časa se je igrala košarka, so bili tudi po trije gasilci naekrat v bolniški, nihče nam pač ni oporekal, da naj zaradi tega tudi prekinemo s takšnimi aktivnostmi, smo pa sami začeli razmišljati kaj bi uredili da bi se zadeva izboljšala. Nič posebnega....enostavno smo prenehali z igranjem košarke in "preklopili" na odbojko. V zadnjih letih, ni bilo tako nobenega gasilca, ki bi staknil poškodbno pri igranju odbojke. Hvala bogu!!!! In zakaj? Pri igranju košarke imamo preveč stika s soigralcem, ob tesnem rezultatu se pojavijo tudi močne borbe, podobno je pri nogometu... pri igranju odbojke pa nimaš stika s soigralcem, saj vsi igralci zasedajo svojo polovico igrišča, tu pa je velika prednost. Vsaka težava se da urediti na obojestransko zadovoljstvo, če je interes seveda.
lp
Bine
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kontakt:
Vzdrževanje kondijce je nedvomno velikega pomena.Nekatere službe imajo vsakoletna obvezna preverjanja (oz. na 2leti).Urejeno imajo tudi rustrezno rekreacijo (špotne dejavnosti,pohodi,itd...)
No malo za šalo malo zares ali kot kompromis :
Pred nekaj minutami sem dobil od kolega mail z tole vsebino:
Hmmm.....vse bi samo....
No malo za šalo malo zares ali kot kompromis :
Pred nekaj minutami sem dobil od kolega mail z tole vsebino:
Zdravo!
Iscem kandidate, ki bi se mi pridruzili v posebnem shujševalnem
programu s pomocjo kolesarjenja. Vsak dan bi prevozili priblizno 10 kilometrov -kar sicer ni veliko, ampak nekje je treba zaceti. Prijatelji so vedno dobrodošli.
Ce te zanima, si poglej priloženo sliko!
In se prijavi!
Hmmm.....vse bi samo....