Taktična vaja ob 50 letnici GZ Bled Bohinj
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Ne vleci se sedaj ven, je prepozno, ker si se že pogreznil do vratu. Kot si videl, zadev od veš kdaj naprej nisem komentiral, potem se pa spet pojavijo take neumnosti, da preprosto moram reagirati, če ne bo kdo res mislil, da si naredil vse prav.stendlar napisal/-a:A ti je zdaj kej bolj jasno, Janez!
S tem sicer nočem zmanjševati tvoje volje in prizadevanja, vendar nehaj in ne drži se pregovora: "Vsak po svoje, Bohinc pa s svedrom".
Sicer se vrneva nazaj k ponesrečencu, pa še kaj se bo našlo.
Drugače pa, na vaje, ki jih jaz organiziram, lahko prideš, pri nas se namreč vsi učimo, tudi jaz. Začnemo spet v septembru.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Kakor se jaz spomnim in sem tudi še enkrat pregledal slike, so imeli vsi pljučne avtomate na maskah.razby napisal/-a:Ej Peter sem si ogledal slike, moram priznati da so zelo zanimive,še posebej tiste fotke 'gasilci napadalci' z dihalnimi aparati.
Nas so učili da preden vstopiš v prostor nataknješ pljučni avtomat.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Zato ker nimamo toliko denarja, da bi kupovali "inšpektorčka", zato si mora vodja kar IDA nataknit, če je potrebno. Ampak gresta z njim še najmanj dva gasilca, nikoli sam.stendlar napisal/-a:Videl sem, da pri vas nimajo vodje te opreme, zakaj je ne uporabljate?
LP
Janez
- TINE_GASILEC
- Kraj: Kneža
inšpektor
Tudi drugače (če me spomin seveda ne vara) naj bi vsi, ki vstopajo v objekt imeli enako "zmogljive" IDA.
Pred vstop je običajno
potrebno malo bolj natanočno izvesti postopek vstopa (da ne stojiš tik pred vrati ko jih v stoje odpiraš
) O delu z IDA bi lahko pisali knjige.....
Čau, Tine
Pred vstop je običajno
Čau, Tine
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
No, zdaj ko se ti v mojo opremo spotikaš, sem šel gledat galerijo slik. Petrov aparat je neusmiljen, beleži vse, zlasti pa gasilca brez rokavic s štrajfiksom v rokistendlar napisal/-a:Še nekaj vodja mora imeti zaščitno obleko, čelado, rokavice, škornje, UKW postajo, baterijo, jopič (vodja intervencije) in IDA (inspektor), ko je vaje konec gre vodja z IDA (pregledat v objekt).
A ti je zdaj kej bolj jasno, Janez!
Videl sem, da pri vas nimajo vodje te opreme, zakaj je ne uporabljate?
V službi ljudstva na pomoč!![]()
![]()
Tako da ne vem, vodja ima najbrž rokavice zato na rokah, da ga ne zebe
Zdaj si pa tolk na karbid pljunil, da bo moderator verjetno temo zaklenil, pa ravno zanimivo bi ratalo.
LP
Janez
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Takšne dihalce lahko imenujemo tudi poveljniški ali komandni. Služijo za hitro pregledovanje situacije. Poznamo tudi take , ki se preprosto obesijo preko ene rame itd..
Teme pa ne bom zaklenil , ker spoštujem vstrajnost enih in drugih v debati.
Spoznavam pa navade gasilcev na vseh koncih naše države.
pri nas je bila še do nedavnega navada da smo po vsaki vaji rekli: Vaja je lepo uspela, pa je vraga uspela.
Teme pa ne bom zaklenil , ker spoštujem vstrajnost enih in drugih v debati.
Spoznavam pa navade gasilcev na vseh koncih naše države.
pri nas je bila še do nedavnega navada da smo po vsaki vaji rekli: Vaja je lepo uspela, pa je vraga uspela.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
DVD format je sestavljen iz dveh filmov (1 in 2 del vaje), dveh albumov slik (dveh avtorjev) in poročilo NMP Bled.
Filma sta sestavljena iz posnetega materiala iz vaje, sirene enot in dodane glasbe.
Slike gledaš, zraven pa poslušaš glasbo.
Bobi, Milan, Peter in Jaka dobijo film na dan foruma.
Ostali pa boste lahko na dan foruma gledali filma in slike, ter si prebrali poročilo NMP Bled.
V službi ljudstva na pomoč!
Filma sta sestavljena iz posnetega materiala iz vaje, sirene enot in dodane glasbe.
Slike gledaš, zraven pa poslušaš glasbo.
Bobi, Milan, Peter in Jaka dobijo film na dan foruma.
Ostali pa boste lahko na dan foruma gledali filma in slike, ter si prebrali poročilo NMP Bled.
V službi ljudstva na pomoč!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Jaz vem , da bom na srečanju Foruma 2005 gledal za puncami pa prašiču v obličje.
Fantje to je srečanje , spoznavanje med sabo , ne pa strokovni seminar !

Seveda bo tudi ta možnost , saj bo Milan imel projektor , pa dvorana je na razpolago.
Fantje to je srečanje , spoznavanje med sabo , ne pa strokovni seminar !
Seveda bo tudi ta možnost , saj bo Milan imel projektor , pa dvorana je na razpolago.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt: