Zaposlitev kot poklicni gasilec

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
TAND-1

Zaposlitev kot poklicni gasilec

Odgovor Napisal/-a TAND-1 »

Zanimajo me kakšni so zaposlitveni pogoji in kdaj v bodoče bodo
razpisani (če sploh bodo,letos)?
Na koga naj se obrnem?
Predvsem me zanima LJ in KR?
Imam V. stopnjo tehniške izobrazbe,star pa sem 23 let,doma pa sem iz
okolice Idrije.Izpit za izprašanega gasilca sem tudi uspešno končal.

Lepo se zahvaljujem za vaše odgovore.
Andrej
Kraj: Duplje

Odgovor Napisal/-a Andrej »

TAND-1 izpit za izprašanega gasilca ne obstaja, obstaja pa izpit-izobražavanje za naziv "Gasilec", ki pa ima dve stopnji; začetni in nadaljevalni tečaj. Omenjeni tečaj morajo uspešno opraviti člani, ki želijo delovati v operativni enoti društva.

Andrej
Uporabniški avatar
Fireman
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fireman »

Največ boš izvedel, če pogledaš v rubriko: Izobraževanje-Poklicni gasilec, na tem forumu. Za GB Ljubljana pa lahko prošnjo napišeš takoj. Sicer pa bo razpis za gasilca, ki je praviloma enkrat letno, jeseni. Izbor pa bo končan pred decembrom 2003.
Simona
Vijolica
Vijolica
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Simona »

Včasih si do čina gasilec prišel z izpitom za izprašanega gasilca (jaz sem delala še po tem sistemu :D :wink: ). Danes pa prideš do čina gasilca tako, da uspešno opraviš osnovni in nadaljevalni tečaj za gasilca. Osnovni tečaj se opravi v društvu, nadaljevalni pa na GZ.

L.p. Simona
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

LP!

Se mi zdi, da TAND-1 sprašuje po izobrazbi za poklicnega gasilca, torej ga čaka šolanje na IGU ?!
Kar se pa pogojev tiče, so pa razvidni iz posameznega razpisa.
Zdi se mi, da so v Kranju pred kratkim izpopolnili svoje vrste in do nadaljnjega ne nameravajo zaposlovati novih kadrov.
V LJ pa naj bi se na dolgi rok odpirali novi "izpostavi", kar posledično pomeni nova delovna mesta.
...zgolj domneve :oops: ...
Uporabniški avatar
PLAMEN
Kontakt:

Poklicni gasilec

Odgovor Napisal/-a PLAMEN »

Zelo na kratko!
Najprej razčistimo kdo je pravzaprav gasilec? To je oseba, ki poklicno ali prostovoljno opravlja operativne naloge gasilstva in je psihofizično in zdravstveno sposoben ter strokovno usposobljen za opravljanje teh nalog. Pogoje, ki jih mora izpolnjevati kandidat za gasilca pa so poleg splošnih pogojev (psihofizično in zdravstveno sposoben) mora izpolnjevati še posebne pogoje: da je polnoleten in ima izobrazbo tehnične smeri IV. stopnje, da ni v kazenskem postopku in da ni bil pravno-močno obsojen za kaznivo dejanje zoper življenje, telo in premoženje, da opravi predpisan preizkus psihofizičnih sposobnosti.
Po nekaterih poklicnih enotah pa v razpisu pripišejo še določene druge zahteve kot so na primer: odslužen vojaški rok, delovne izkušnje, vozniško dovoljenje,...
Kdaj bo razpisi v Ljubljani pa lahko povemle to, da bo predvidoma v jesenskem času kakor se govori?!
Več o šoli in ostalem pa pod rubriko Dnevnik POKLICNEGA GASILCA.

...lp PLAMEN...
TAND-1

zdravniško spričevalo

Odgovor Napisal/-a TAND-1 »

živjo,

rad bi vedel ali moraš zdravniško spričevalo sam financirati,
in ali ga moraš poslati zraven prošnje za šolanje za poklicnega gasilca ?

hvala za vaše odgovore
Uporabniški avatar
Fireman

Na zdravniški pregled, z napotnico, te pošlje gasilska organizacija, ki tre izbere :D med kandidati za dodatno izobraževanje za poklic gasilca. Tako da zdravniškega pregleda ne opravljaj in spričevala ne pošiljaj vnaprej.
:P LP
IZ
bocco

Odgovor Napisal/-a bocco »

Kako pa je z izobraževanjem kot posameznik, se pravi, da nisi napoten iz nobene organizacije? Kriješ sam stroške šolanja?
In še drug primer. Recimo, da pustim svojo zaposlitev in se odločim za poklicnega gasilca. Kot sem nekako razbral iz dnevnika urnik šolanja poteka skozi cel dan, zato v tem času ni pogojev, da imaš zaposlitev. Torej ni zaposlitve, ni denarja, ni pogoja za šolanje. Ali se pač motim?
Kakšna je možnost zaposlitve kot poklicni gasilec?
Hvala
Mir in vse dobro!
Uporabniški avatar
Fireman

Seveda je možnost, da se udeležiš izobraževanja tudi kot samoplačnik (ob vseh drugih splošnih pogojih, ki veljajo za vse). Pri tem pa moraš vse stroške, tudi zdravniškega pregleda, plačati sam.
Pravilno si ugotovil: ni možnosti honorarnega dela med potekom izobraževanja. Lahko pa si šolanje plačaš iz prihrankov, najameš kredit, si denar sposodiš,... :oops: in nato intenzivno iščeš službo. Nimaš pa nobenih zagotovil, da boš delal v gasilski enoti. Lahko bi se zaposlil tudi kot varnostnik-gasilec in se z ognjem ne bi veliko srečeval. :(
Najbveč možnosti imaš, če se prijaviš na razpis in si izbran. :lol:
H2O

Odgovor Napisal/-a H2O »

Pisali ste da med šolanjem za poklic gasilec ne dobivaš mesečnega prihodka(če si samoplačnik)!
:oops: Ali v primeru ,da si izbran na razpisu, ki ga objavijo posamezne GZ, prejemaš mesečni dohodek (plačo) v času šolanja??
:roll:
LP
Uporabniški avatar
lipe

LP!

Običajno, če si izbran na mesečnem razpisu prejemaš OD v času šolanja.
Uporabniški avatar
lipe

LP!

Se opravičujem, prišlo je do napake v zgornji objavi.
Pisati bi moralo: "Če si izbran na razpisu, v času šolanja običajno prejemaš osebni dohodek!"
H2O

Odgovor Napisal/-a H2O »

Zdravo,
koliko je ponavadi prostih mest na razpisu, in ali vsi ki uspešno končajo šolanje dobijo zaposlitev?
Ali je sistem "najboljši" dobi zaposlitev?
"primer:na razpisu sprejmejo 10 kandidatov,ko končajo šolanje izberejo samo 4 kandidate,kljub temu , da so vsi uspešno končali šolanje." :evil:
Predvsem me zanima za Ljubljano!

V primeru, da nisi iz Ljubljanske občine, ali je možno kandidirati na razpisu za poklic gasilec?
Ali so precej manjše možnosti, da boš izbran? :cry:

LP
Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
Fireman

H2O napisal/-a:koliko je ponavadi prostih mest na razpisu, in ali vsi ki uspešno končajo šolanje dobijo zaposlitev?
Ali je sistem "najboljši" dobi zaposlitev?
"primer:na razpisu sprejmejo 10 kandidatov,ko končajo šolanje izberejo samo 4 kandidate,kljub temu , da so vsi uspešno končali šolanje." :evil:
Predvsem me zanima za Ljubljano!
V primeru, da nisi iz Ljubljanske občine, ali je možno kandidirati na razpisu za poklic gasilec?
Ali so precej manjše možnosti, da boš izbran? :cry:
Število prostih mest v GBL varira, v odvisnosti od števila gasilcev, ki odhajajo v pokoj. V dalnoročnem načrtu GBL pa je povečanje števila gasilcev na 35 na izmeno. :lol: Tako je bilo v zadnji X. generaciji na Igu 11 začetnikov na izobraževanju.
Kdor je izbran, na razpisu za delo v GBL, ima tudi zagotovljeno delovno mesto za določen čas enega leta, po tem pa, če ni velikih prekrškov :roll: , za nedoločen čas.
Vsekakor ima več možnosti na izboru tisti, ki ima stalno bivališče v Mestni občini Ljubljana. Kolikšne so te možnosti pa je relativno, odvisno od ostalih kandidatov. :?
Odgovori