Poplave v Škofji Loki, Železnikih, Cerkljanskem ...

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Tudi iz našega društva, smo včeraj odšli v Železnike pomagat 5 gasilcev. Razmere so takšne kot so, to je treba videt, da si lahko predstavljaš! Veseli me, da je tudi vojska resno pristopila k sanaciji, z mehanizacijo, ki jo pač ima na voljo.Tako da sem bil včeraj kar dvojno zadovoljen, ker ljudje res pomagajo!
Uporabniški avatar
Bedrač
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a Bedrač »

Naši fantje so se vrnili iz Gorenske in povelali, da kaj takega še pa res niso videli. :(
LP!
Slika
Za ogenj nikoli ne reci hvala!
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

Zabavko napisal/-a: Na čase sem se vprašal kaj bo, ČE pride v tistem času pri nas do hujšega naliva. K sreči so bile manjše stvari.
Operativna sposobnost je bila pa zelo zmanjšana ali skoraj je ni bilo.
Kajti vsa oprema od društev je bila na terenu.
Zabavko, lepo da te skrbijo tudi takšne stvari, vendar mislim, da so bile stvari v danem trenutku, kolikor je to mogoče, pod kontrolo. Vsa društva so bila aktivna, ali na terenu ali v pripravljenosti še za kaj drugega, v službi so bile min. tri izmene. Delo je potekalo usklajeno in nihče ni predolgo čakal na pomoč, morda res ne v prvi minuti, v zelo kratkem času pa jo je vsak dobil. ReCO Kranj je bil resnično zabasan z delom, ni se mogel javljati na vsako poročilo o delu, zato tudi prosim vse poveljnike društev, da mi pošljejo spisek vseh aktivnosti, ki so jih izvajali na terenu. Med tem časom smo podelali tudi dve prometni, itd. V Kranju je delo res optimalno potekalo in tudi pomoč v Železnikih je bila na mestu, potrebna, nujna in dobrodošla. Sodelovala je JZ GRS Kranj in 4 društva: Podblica, Besnica, Kranj - Primskovo in Kokrica.
Uporabniški avatar
jest_
GE: Podblica
Kraj: okolica Kranja

Odgovor Napisal/-a jest_ »

Tomaž - se mi zdi, da sem na enem od posnetkov (na RTV) v Železnikih opazil tudi Lado nivo PGD Jošt :?: ...na samem prizorišču pač ne...
Uporabniški avatar
jest_
GE: Podblica
Kraj: okolica Kranja

Odgovor Napisal/-a jest_ »

Mimogrede; slike posledice neurja iz Krope: http://foto.ksk.si/main.php/v/2007-09-1 ... 8b88d265b4
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

blaz.K
Kraj: pod Krvavcem

Odgovor Napisal/-a blaz.K »

binep napisal/-a:Pokojni prostovoljni gasilec je bil sin mojega sodelavca zaposlenega v gasilski enoti na Aerodromu. Tudi sin je bil zaposlen pri nas le v drugi službi.

Pogreb pokojnika bo jutri, 20.09.2007 ob 17.00 uri v Cerkljah.

Naj počiva v miru.

lp

Bine

Vsem, ki želite Tomaža pospremiti na zadnji poti naj povem, da je pogreb danes ob 16:00 , zbor uniformiranih gasilcev pa je 15:20 pred gasilskim domom v Cerkljah Cesta v Polico 41

Lp! Blaž
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Denar za Franjo iz Bruslja

Zaradi velike škode torkovega neurja, lahko Slovenija računa na pomoč iz solidarnostnega sklada EU

Evo se že prioritetno ureja!
Lepo!

Vsem žrtvam, ki so ostali brez najnujnejših stvari za življenje pa bo EU namenila ...aja...ups...to pa še niso obravnavali!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Še vedno se odpravljajo posledice vodne ujme tudi v Bohinju.

več na:

http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... mId=117869

Bilo pa je tudi nekaj v včerajšnjem dnevniku.
Ne najdem povezave
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Glejte Trenja, postaja zanimivo.

Menda so poslali gasilce na delo k doktorjem in podobnim "višjim" ljudem, ne pa k zdravstvenem domu in pred bloke, kjer je več starejših ljudi. Pišem le to, kar sem slišal. V Železnikih nisem bil, verjamem pa, da so delo razporedili dokaj sorazmerno in da se resnično dela.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Že po 20 minutnem gledanu oddaje Trenja, smo gasilci spet skoraj nič vredni, ker " baje" ni bilo gasilcev na pomoči... Pol pa še ena gostja, ki nima niti osnove bontona, se dere, da namest, da bi gasilka vihtela lopato, je lopata vihtela njo..... Baje so gasilci pomagali samo tistim, ki imajo pred priimkom razne nazive Dr., mag., itd.... Me prav zanima, če je ta ženska, ki ima tako dobre in močne glasilke prijela za lopato, ter uzela v roke kanto, ter pomagala. Toliko za enkrat, v upanju, da bo se našel vsaj nekdo, da bo naše gasilce, ki so nesebično ter požrtvovalno pomagali, garali, pohvalil.
Zadnjič spremenil gasilec77, dne 20. September 2007, 20:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
tomazrak
Kraj: Dolič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomazrak »

Ali je to sploh možno kar slišim sedaj pri Trenjih. Ali smo res postali gasilci tisti, ki moramo biti prav vsem ljudem na uslugo, vse postoriti na njihovih hišah oni bi nas pa radi samo nemo opazovali pri delu. Mar res ne razumejo da tudi mi vse delamo prostovoljno in da pri takih nesrečah ne more imeti vsaka hiša svoje destine gasilcev, ki bi čistili njihovo hišo.
Mislim da bi morala GZS tokrat odreagirat na izjave, ki jih slišimo, ker verjamem da so naši tovariši na prizadetih območjih storili vse kar je bilo v njihovi moči zato si ne zaslužijo takih očitkov!
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
HellBird

Odgovor Napisal/-a HellBird »

Fantje, mislite da bi bila čez vikend še dobrodošla (potrebna) kakšna prostovolna pomoč?
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

gasilec77 napisal/-a:Toliko za enkrat, v upanju, da bo se našel vsaj nekdo, da bo naše gasilce, ki so nesebično ter požrtvovalno pomagali, garali, pohvalil.
Na to računam tudi jaz.

Če rabite pomoč, napište, pa se bomo kle z vasi skp dobl, pa pridemo pomagat. Očitno zveza ne nardi nč glede tega, čeprav mislim, da bi bilo potrebno :idea: :?:
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
denish

Odgovor Napisal/-a denish »

zdravo!

tudi naše društvo je dan prezivelo v zeleznikih in morm rečt da si človek sploh ne predstavlja dokler ne vidi.drugače pa,če se le da,fantje kr na pomoč,vsaka pomoč je dobrodošla.kar pa se tiče organizacije, morm pa reč da je dobra,edin velik problem je ,da imajo premalo razpoložene mehanizacije za sanacijo.drugače pa vsaka čast fantom da delajo tako trdo podnevi in ponoči.fantje kar tako naprej
Odgovori