Kako do kraja nesreče
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
...
Seveda je stanje, ki je razvidno iz teh dveh slik porazno, ampak vseeno se da priti zraven. V tem primeru je odstavni pas prost, tako da bi se verjetno dalo priti mimo. Druga možnost pa je, da se intervencijske ekipe proti kraju napoti iz obratne smeri. Seveda je za takšno odločitev nujno potrebno, da že ob prijavi dogodka ReCo dobi informacijo, da je cesta po normalni poti neprevozna. Mislim da je tudi v zadnji hujši nesreči v Ljubljani policijsko vozilo stalo na nasprotnem prehitevalnem pasu.
Se mi pa poraja ena ideja - mogoče bi pa glede na razmere morali na kraj dogodka pošiljati enote z obeh smeri. Promet se ob hujši prometni nesreči/požaru tako ustavi. Tako bi brez problema gasilci/reševalci proti ponesrečenemu vozili v napačni smeri. (Mogoče celo to že kje prakticirate?)
Povejte svoje mnenje - meni se zdi stvar drzna (mojim letom primerna) ampak mislim, da bi se v določenih primerih dalo hitreje do cilja ...
Se mi pa poraja ena ideja - mogoče bi pa glede na razmere morali na kraj dogodka pošiljati enote z obeh smeri. Promet se ob hujši prometni nesreči/požaru tako ustavi. Tako bi brez problema gasilci/reševalci proti ponesrečenemu vozili v napačni smeri. (Mogoče celo to že kje prakticirate?)
Povejte svoje mnenje - meni se zdi stvar drzna (mojim letom primerna) ampak mislim, da bi se v določenih primerih dalo hitreje do cilja ...
Rok Ušen, GČ I. st.
Re: ...
To prakticiramo pri nas, z ene strani avtoceste pridejo gasilci iz M. Sobote, z druge smeri pa gasilci iz Ljutomera.blondi napisal/-a: Se mi pa poraja ena ideja - mogoče bi pa glede na razmere morali na kraj dogodka pošiljati enote z obeh smeri. Promet se ob hujši prometni nesreči/požaru tako ustavi. Tako bi brez problema gasilci/reševalci proti ponesrečenemu vozili v napačni smeri. (Mogoče celo to že kje prakticirate?)
lp
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
še ena cvetka
Ja pa kaj se boste še zmislili, da bomo še kontra po avtocesti vozili halooo pa kje živite, dejte malo razmišljati no.
......
Matrix, tema je naslovljena KAKO DO KRAJA NESREČE. Raje kot da se norčuješ, povej svoje argumente, zakaj ideja o vožnji v "napačni" smeri po tvojem ni vredu. Mogoče me pa prepričaš 
Če lahko to počnejo eni norci, ko je AC normalno prevozna, bi si lahko to privoščili tudi gasilci/reševalci, ko se promet ustavi in praktično ne gre nobeno vozilo mimo.
Če lahko to počnejo eni norci, ko je AC normalno prevozna, bi si lahko to privoščili tudi gasilci/reševalci, ko se promet ustavi in praktično ne gre nobeno vozilo mimo.
Rok Ušen, GČ I. st.
seveda je tudi to možno, da bi šli v primeru zastoja kontra prometu. žal pa na trenutno stanje medsebojnega obveščanja mislim da še ni izvedljivo.
vožnja po odstavnem pasu je trenutno z zakonom prepovedana za vse vključno z intervencijskimi vozili. mislim da bi morali to prepoved za intervencijska vozila brisati iz zakona.
Izgleda da bi morali vsi še enkrat v šolo varne vožnje vključno z profesionalnimi vozniki. masikdo pa še v šolo bontona.
Poglejte si ob kakšnem zastoju tudi upoštevanje pravila zadrge.
darko
vožnja po odstavnem pasu je trenutno z zakonom prepovedana za vse vključno z intervencijskimi vozili. mislim da bi morali to prepoved za intervencijska vozila brisati iz zakona.
Izgleda da bi morali vsi še enkrat v šolo varne vožnje vključno z profesionalnimi vozniki. masikdo pa še v šolo bontona.
Poglejte si ob kakšnem zastoju tudi upoštevanje pravila zadrge.
darko
Nevem kako si to predstavljaš. Od kraja nesreče pa do prvega uvoza oz. izvoza na avtocesto bo vrjetno še kar nekaj vozil, ker se je nesreča zgodila za njimi kjub le tej nadaljujejo z vožnjo. Vrjetno zna trajati kar nekaj minut, odvisno od razdalje med nesrečo in izvozom, da se ta odsek popolnoma sprazni. Jaz vem, da nebi zapeljal na nasproti vozeči pas, ker bi ostali proti meni drveli s hitrosjo 120-150km/h, ali še celo več.
Vožnja na prvem videu se mi zdi malo riskantna. Drugi video se vrjetno dogaja na autobanu. Vsak voznik v Nemčiji mora v avtošoli opraviti poseben tečaj za vožnjo po njihovem autobanu. Vozniki na drugem videu se vzorno odmikajo in dajejo prostor interventnemu vozilu. Lahko bi nam bili za vzgled.
Vožnja na prvem videu se mi zdi malo riskantna. Drugi video se vrjetno dogaja na autobanu. Vsak voznik v Nemčiji mora v avtošoli opraviti poseben tečaj za vožnjo po njihovem autobanu. Vozniki na drugem videu se vzorno odmikajo in dajejo prostor interventnemu vozilu. Lahko bi nam bili za vzgled.
Oni so ponavadi zadnji na kraju nesreče in že imajo info ali je cesta zaprta ali prevozna!matjaž napisal/-a:Policisti so se v primeru nesreče na AC že veselo vozili v nasprotni smeri.
Mi kot prvi posredovalci pa nikoli ne vemo ali je cesta zaprta ali ne. Ni avtocesta zaprta zaradi vsake prometne nesreče in tudi če jo je potrebno zapreti se ponavadi vedno najde luknja skozi katero vedno rinejo "Junaki" ""!!! Dokler se avtocesta fizično ne zapre (beri gasilci ali reševalci) je avtocesta za mene prevozna! In mene noben nebo prepričal da bi se peljal v nasprotno smer. Raje grem xx kilometrov naprej obračat in se nakako prebijem do nesreče kot pa da iz oči v oči srečam kakega voznika in sploh ne pridem tja.
Roko na srce, še vedno smo prišli do kraja nesreče pa če tudi z peklenskimi mukami!!!
Lp
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......