UNEC-ČRNO NEDELJSKO JUTRO

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

darko napisal/-a:Ja še najbolj žalostno pa se mi zdi da se po cesti vozi polno pijanih tujih tovornjakarjev-profesionalcev.
darko
No ja tak primer, je pa bil v nedeljo,14.11.2004-ko je nabit šofer kamiona-cisterne zavil iz avtoceste v Logatec in se na drugem rondoju, v katerem je izvozil 2 kriga, no v tretjem se je prevrnil...Ostalo o tem je v temi Prevrnjena cisterna v Logatcu...
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Včeraj tudi na bistriškem nesreča osebnega vozila in tovornjaka-cisterne z kurilnim oljem. In sicer na cesti Zg.Bistrica-Tinje. Cisterna naj bi bila pol polna in obstala na drevesu na pobočju. Posredovali so PGD Slov.Bistrica in pa avtodvigalo in seveda ostale potrebne službe. O psihofizičnem stanju voznikov nimam podatka-tako ali drugače nesreča je!!
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

zgonc napisal/-a:Ja glede hitrosti vozila je tako,da sem sam šel po predvideni smeri vožnje vozila in ni bilo nikjer videti sledi zavor.Tako da tudi policisti verjetno niso ugotovili hitrosti ki jo je vozilo imelo ob trku.Ja sam pogled na umrlega voznika ni bil nič kaj prijeten, saj je imel glavo skoraj na pol preklano,v glavi so manjkali tudi možgani oziroma če povem konkretno je bila glava votla, tako da ko je prišla meliška služba in ko so ga polagali v krsto je iz "glave"pritekla kri,kar jo je še bilo,ob tem pogledu sem opazil policista,ki je bil tik ob meni kako se je obrnil stran.Dobro bi bilo ,da bi nekateri vozniki videli ,vsaj za opozorilo,kaj pomeni nespametna vožnja brez bistre glave.
Tipičen primer podoživljanja stresne situacije reševalcev, ki so posredovali v nesreči. Če bi forum dopuščal, bi verjetno opisal tudi vonjave,...
Dajte se pogovorit v enoti glede te intervencije, ali pa si poišči drugo strokovno pomoč, pa kmalu, dokler so občutki še sveži.

LP, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
Uporabniški avatar
mitja1santelj
Kraj: postojna-PRIMORSKA

Odgovor Napisal/-a mitja1santelj »

Rolf žal je bil moj sošolec in vem kaj se ga prime. Poskusil sem že večkrat ampak na žalost brez uspeha.
Kot kaže bi mogoče res lahko poskusil najti strokovno pomoč. :roll: (RESNA TEŽAVA) Zgonc premisli pri sebi... (brez zamere) :cry:
VATRU GASI BRATA SPASI!!!
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

No ja že prej sem mislil napisati, da ni ravno primerno opisovati take stvari na forumu... Ker pa poznam tako Zgonca, kakor tudi ostale sem bil raje tiho. Nevem, če gre tu za podoživljanje? Mogoče!?
Vsekakor pa ne sodi v javnost to kako je bil ponesrečenec poškodovan in kaj vse je imel zlomjeno, zdrobljeno! Tomaž vem, da je poklicni gasilec in mislim, da bi moral te stvari podajati malo drugače.... Moramo misliti tudi na to, da je forum javna zadeva in nevem kako bi se počutili vi, če bi vam nekdo opisoval izmaličeno telo vašega sina?

Malo v premislek pa ne, da bi koga žalil...

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Ko bo videl še nekaj takih ali podobnih situacij bo drugače reagiral. Fante sem na intervenciji kontaktiral in opazoval pa nisem zasledil kakšnih posebnih reakcij. Ko so prišli komunalci pa smo vsi (policaji, gasilci, cestarji) ob ograji opazovali delo.
seveda pa smo tu imeli čas in bilo nas je kar precej, kar v primeru hitre intervencije ni. Ob lanski nesreči avtobusa smo imeli vsi delo in se nismo sprehajali po kraju dogodka.
darko
zgonc
Kraj: Notranjska-Cerknica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zgonc »

Se poravičujem za opis kakšen je zgledal ponesrečeni voznik, BREZ ZAMERE PROSIM.Če pa sem slučajno koga užalil pa mi naj na ZS pošlje sporočilo pa se pomenva.Vendar ,če ste dobro prebrali se je stran pbrnil policaj in ne jaz.Kolega iz Postojne in jaz sva ga šla pokrit, ker se noben od naših ni upal,sam sem bil že na dosti prometnih takšnih in drugačnih zato mi ni tuje gledat take stvari.
LP Tomaž
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

Tega nisem napisal zato, ker bi namigoval, da ne preneseš takšnih scen. Ne gre za to, ampak očitno si podzavestno delil s forumom izkušnjo, ki bi jo morali "predelati" med seboj v enoti. Forum ni bil s tabo na prometni, da bi razumel vse kar si doživel, tvoji gasilski kolegi pa so bili. Takšne izkušnje zato deli z njimi, ne s forumom. Seveda pa je to samo moj pogled na psihološko rehabilitacijo.

LP, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
tirolc

Odgovor Napisal/-a tirolc »

Zgonc, ko tako opozarjaš glede mladih voznikov se lahko malo zamisliš tudi nad svojo vožnjo, ki je vse prej kot varna, da ne bi enkrat tudi tebe pobirali po cestišču (vozil sem za teboj in videl marsikaj, predvsem prehitevanje v˝škarje˝ , kar pa ni bilo tako nedolžno)
zgonc
Kontakt:

Daj tirolc malo se pomir pa bo.Jaz vozim čist počas le v primeru intervencije ga pa malo pritisnem ampak vse v meji normale.Raje se pobrigaj zase kot pa da kot sosed s sosednje ulce samo kritiziraš mene.
LP Tomaž
tirolc

Odgovor Napisal/-a tirolc »

Kaj ti hodiš svojim avtom na intervencijo? Ko sem te opazoval pa ni bilo nobene intervencije, ampak zgolj tvoje bahanje ˝jaz pa znam vozit˝. Če se že želiš učiti vožnje se jo uči na gozdnih cestah ali na poligonu varne vožnje, kjer pa boš ugotovil da sploh ne znaš dobro vozit, ampak samo ogrožaš DRUGE udeležence v prometu
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Fanta predlagam vama, da prekineta medsebojno obracunavanje, ki vsaj mene prav nic ne zanima. Tirolcu predlagam, da se registrira in bosta tako debato lahko nadaljevala po ZS. Ali pa na ulici, ce sta res soseda. Moje mnenje. Kaj pa moderator?

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
Frenk
Kraj: STUDENEC

Odgovor Napisal/-a Frenk »

Zgonc prosim, tako je moje mnenje in tudi verjetno drugih , da v bodoče ne opisuješ intervencije tako kot si jo. Misliš da od domačih in od kolegov ni nihče prebral tvojega opisovanja kakšna je bila glava.Take stvari se ne pišejo javno , saj vsi ,ki to delamo vemo kašno je stanje takrat ko je v vozilu nekaj oseb mrtvih.Svojci se bodo razjezili ob takem pisanju in je možno da te kdo od domačih sodno preganja.
Pa brez zamere .
NE POSIPAVAJTE ODPRTE RANE S SOLJO ! !
zgonc
Kontakt:

Ja v bodoče ne bom več podrobno opisoval stvari kor semjo v tej temi in hvala za opozorilo.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
borči
Kraj: Postojna - Primorska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a borči »

Zgleda, da Zgoncu malo dogaja v glavi. Malo premisli, kolega Zgonc, preden kaj napišeš.
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Odgovori