Poplave v Škofji Loki, Železnikih, Cerkljanskem ...

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
man260
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a man260 »

Skavt napisal/-a:Očitno so se na POP-u odločili, da si bodo izboljšali gledanost, ki jim je v zadnjem letu zelo padla. To so storili na najbolj barbarski način in mislim, a jim ljudje ne bomo nasedli.
Gasilci in naši simpatizerji seveda ne bomo nasedli, drugi pa kaj hitro padajo na take fore novinarjev in tudi časopisov. Ne vem a se res ne da nič naredit, da bi kdo povedal kaj točno se dela v Železnikih tudi slovenski javnosti. To da je gasilko nosila lopata je pa skrajno žaljivo in sramotno. Če bi to za mene govorila tista avša bi ji že pokazal ta svoje pa naj bo prizadeta od poplav ali ne. Namesto, da bi jo pohvalila, da dekle pomaga pri čiščenju z lopato. Verjetno ta avša s trenja tudi verjetno ne ve kakšna lopata sploh izgleda.
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Sem se želel vzdržati pa mi nekako duša nada miru po vsem kar sem videl na terenu. Gesta domačina ki se ti zahvali z toplo besedo HVALA odtehta take in drugačne besede katere so bile izrečene na sami oddaji Trenja. Veliko domačinov je hvaležnih saj so-smo bili gasilci iz vseh koncev slovenije veliko ljudi se zaveda, da smo gasilci samo ljudje kateri smo v službi in imamo doma še kaj za delati ter da smo vse pustili in šli na pomoč ljudem potrebnim pomoči. Dejstvo da nismo vsi poklicni gasilci kateri so plačani za svojo delo čeprav preslabo, pa nekateri kateri nimajo pojma o delovanju gasilske organizacije pozabljajo. Vselej vse delamo iz srca samo z mislijo pomagati sočloveku in čim prej vrniti nazaj prvotno stanje oziroma normalizirati razmere.
Verjetno pa je g. Slak oziroma snovalci oddaje Trenja prav iskal osebo katera bo tako lepo pljuvala po delu enot na sami nesreči.
Iskati ljudi za show je v takih razmerah res nemoralno.

Iskati svojece umrlih in jih tlačiti pred kamere.....
Saj nimam besed. Mogoče edina lepa gesta je ta da so zbirali denar za Železnike.
Sam osebno niti ne sodim ampak najbolj jim bomo zaprli oči in zamašili ušesa ko bo akcija končala plod dela pa mislim da je dan za dnem bolj viden.
Lp M
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
šiljo
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a šiljo »

Žensko ki je včeraj tako ostro nastopila po eni strani razumem, bil sem tam v sredo z našo ekipo, boleče je dejstvo da so ljudje ostali v veliki meri tudi brez pohištva! Nebi bilo slabo če bi stekla akcija v kateri bi ljudje darovali različne predmete ki bi trenutno tem ljudem prekleto dobro prišli! Zato je razumljivo da je ženska napadla češ da njej se ni pomagalo sosedovim pa se je, čeprav smo se številčno odzvali ljudem potrebnim pomoči, pa nas je bilo dosti premalo glede na katastrofo ki jo je narava povzrocila! Žalostno a proti naravi nimamo tehnike!
Ker nesreča nikoli ne počiva, mi pa z njo ne!
sassko
Kraj: Sezana PGD Povir

Odgovor Napisal/-a sassko »

Ne morem da se nebi oglasil.

V Železnikih smo bili dan po tragediji v sredo.

Cel dan od 7 pa do 19 delali kot konji in se packali po tistem blatu, zarajhani od pet do vrata (nevem kdo bo te tute opral). Šli iz dela vprašanje če bomo dobili pozive za refundacijo.

Potem pa v Četrtek pospraviš po vozilu in greš gledat oddajo trenja.

Najraje bi šel takoj v Železnike in jima pritisnil eno na gobec.

Je pa veliko takih in onakih gospa z dolgimi nohti katere so mislile, da jim bimo hišo očistili kot čistilke.

Z vsakim dnem bo v Železnikih verjetno več kreganja in nevoščljivosti med domačini.

Še nekaj:

Kot zgleda CZ obrača prostovoljce, verjetno se bomo vsi zvrstili vsaj dvakrat. Ali kdo kaj ve o tem vrtenju GZ, ali so samo moja ugibanja.

LP
Sašo
Uporabniški avatar
urbietorbi
Kraj: Monakovo

Odgovor Napisal/-a urbietorbi »

Katastrofa! Ne moreš verjet, kaj se dogaja na tej pop-tv...
Namesto, da bi se v eter poslalo dokaze (posnetke) požrtvovalnosti prostovoljnih gasilcev, igra na karto povečevanja rejtinga. BULŠIT!!!
Vsa čast predsedstvu GZS, ki se je pravilno in pravočasno odzvalo na nebuloze Slaka in šalabajzarjev iz pop-tv-ja.

Nisem domačin, recimo sosed, ampak recimo, da vsaj malo poznam situacijo. Poljanci pravimo, da je Selška dolina "ena sama grapa" in (kot pravimo v šovinističnem hecu) "v Železnikih sploh ni nevarnosti napada v smislu 9/11, ker bi se letala s krili ustavila na vrhu obej pobočji te "grape"). Vem, da ta "kot-da" lokalpatriotska fora, ni v kontekstu dogodkov, ampak Železniki so dejansko soteska in reka se je maščevala vsem človeškim posegom v prostor. ŽAL!!!
Prosim vse Selčane, da oprostijo mojemu plastičnemu primeru zgoraj! Ne gre za zafrkancijo!

Žal ne morem fizično pomagat pri tej katastrofi, ampak upam, da se bo storilo vse, da se Železniki čimprej spravijo v "svoje" stanje!
franci1
GE: PGD Šentjernej
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a franci1 »

gasilec77 napisal/-a:

..........Franci1, mislim, da si narobe razumel vso poantoteh postov.......

lp

dušan
Ne, ne Dušan, ti si narobe bral, oprosti....sploh nisem imel v mislih tebe, ah daj no, morda si ti tako prebral, zato oprosti, če si samo pomislil na to, da bi jaz s tistmi stavkom tako mislil, da je kaj narobe, ker si kaj napisal, pa nisi bil na licu mesta.
Verjetno pa veš, o tem bi sicer moderatorji lahko več povedali, da forum spremlja VELIKO število gostov, negasilcev, pač tistih, ki ne bodo šli pomagat , ker niso poklicani ali podobno.
Stavek je bil namenjen na splošno bralcem.
Lepo prosim, preberi še enkrat, pa boš videl, da je celoten post napisan v kontekstu in z vidika nekoga, ki je bil tam in pod vtisom tistega razdejanja napiše, da pač tisti, ki niso bili tam, ne morejo dojeti, kako strašno je razdajanje. Kot jaz ne morem vedeti, kako je voda drla tisti torek zvečer, čeprav sem se poljal popoldne skozi Tržič in preko Ljubelja.
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Kot sem omenil pogrešam osebo za komuniciranje z javnostmi. Niti na uradni strani GZS ni bilo nobenega podatka ali informacije o delu gasilcev - do danes.
Podatke lahko objavi nekdo samo če jih ima. Teh pa izgleda ni, saj je bilo danes potrebno nujno dostaviti podatke gzs. Izgleda da so bila naša usposabljanja o sprejemnem mestu in vodenju delovodnika ter intervencije neuspešna. Ljudje me kličejo in sprašujejo kako to da se o gasilcih-nosilcih sanacije tako malo govori. Podatki na tv pa kakor komu padejo iz rokava.
Darko
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Ko tole prebiram, mi dviga pokrov. Z nekaterimi kolegi smo bili 26 ur na nogah, gonili lopate, črpali vodo, delali vse, da bi čim bolj preprečili grozečo nevarnost, potem ti pa en bedak s POP TV tolče po gasilcih.

Je tudi v Mengeš k vrtcu ena novinarka iz iste hiše rit prinesla, a ker so bila zaščitna dela z vrečami peska v teku in voda ni drla v vrtec, ni bilo zanimivo. Treba je najti neuspešna posredovanja, tam kjer ni krvi (v našem primeru vode), ni zanimivo.

Mi pa v rokavičkah z njimi. Na gobec, barabe pokvarjene :evil:

LP

Janez :evil:
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
urbietorbi
Kraj: Monakovo

Odgovor Napisal/-a urbietorbi »

Janez Koncilija napisal/-a:Je tudi v Mengeš k vrtcu ena novinarka iz iste hiše rit prinesla, a ker so bila zaščitna dela z vrečami peska v teku in voda ni drla v vrtec, ni bilo zanimivo. Treba je najti neuspešna posredovanja, tam kjer ni krvi (v našem primeru vode), ni zanimivo.
BRAVO, Janez! V enem odstavku si zajel bistvo!
sassko
Kraj: Sezana PGD Povir

Odgovor Napisal/-a sassko »

Janez sva že v dveh z enakim mnenjem.

Sicer pa kraševci v nedeljo ponovno v Železnike, verjetno v večjem številu kot v sredo.

LP
Sašo
Uporabniški avatar
sebastjan.kamensek
Kraj: Železniki

Odgovor Napisal/-a sebastjan.kamensek »

Spet se vam oglašam iz železnikov, danes bi vam lahko postregel z video posnetkom "ceste" iz železnikov proti davči, kjer je cesta najbolj uničena. vendar je film prevelik, da bi ga lahko pripel.. Prosim moderatorja, če mi lahko preko ZS pove, kako naj ga pripnem.. Hvala V naslednjih dneh pa še sledijo slike in video posnetki iz najbolj prizadetih delov železnikov...

l.p.
!Vogn ni igrača!
Uporabniški avatar
sebastjan.kamensek

Kar pa se tiče novinarjev, zaradi katerih teče razprava, pa lahko samo besno sedim za računalnikom, in si mislim, da se za vsako rit najde palica. Če je kdo gledal zadnjo oddajo trenja, vam je verjetno jasno o čem govorim. Kot da ni dovolj, da smo vsi izmučeni in premraženi, in da imamo še doma katastrofo, se najde še ena lublanska p**** ki ti gre po železnikih zbirat ljudi, ki bi hoteli oblatiti ugled našega župana in gasilcev ter vojske. Ma naj ga bo v dno riti sram, jaz drugega resno ne morem reči. Če ne morejo pomagat ljudem naj tudi zdrah ne delajo, in naj pometajo pred svojim pragom, če pa tam nimajo kaj za pometat, jim pa mi lahko damo malo blata in odvečnega materiala, da ne bodo še oni delal škode!

l.p.
!Vogn ni igrača!
pgd_babici
Kraj: Koper/Babiči

Odgovor Napisal/-a pgd_babici »

Tudi jutri bomo v Železnikih gasilci iz OGZ Koper.Bili smo že v četrtek,20 mož,jutri nas bo 30 z vso potrebno opremo.
Na poročanje POP TV--"NO COMENT"--
LP Robert
Uporabniški avatar
sebastjan.kamensek

Pozabil sem se še javno zahvalit vsem gasilcem, ki ste nam prihiteli na pomoč. FANTJE IN DEKLETA RES ISKRENO HVALA, brez vas, bi se v blatu utopili!

l.p.
!Vogn ni igrača!
mattej

Odgovor Napisal/-a mattej »

Jutri prihaja v železnike tudi manjša ekipa 5-7 gasilcev z veliko volje do dela tudi iz LUŽ.
NA POMOČ! Matej
Odgovori