Prometna nesreča na križišču Živa v Zagorju ob Savi

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Marolt napisal/-a:Vse lepo in prav...
Samo enega idijotizma pa si neznam razložiti.
Pri objavi slik morate prekriti napis na vozilu iz katerega zdravstvenega doma je reševalno vozilo....
Poleg pa mirno napišete posredovala je enota ZD Zagorje.
Sedaj pa eno neumno vprašanje čemu to? Saj menda znamo brati in gledati sliko. Reševalci pa menda tudi niso prišli na kraj nesreče z traktorjem?
Bi še razumel, da bi bila množična nesreča pa 15 reševalnih vozil na kupu, ali da bi reševali reševalci iz Maribora! Samo že logično je da bo posredovala lokala enota (zd Zagorje) tako pa je to čisti idijotizem!

LP Marolt
Se strinjam s tabo. Dobili smo napotke vodstva ZD, da moramo zakriti napise in obraze, če so že gor, niso pa zahtevali, da ne smemo napisati v besedilu, od kod so.

Napisal pa sem, s kod so, ker lahko bi prišel rešilec iz Trbovelj ali tudi Litije. Na posvetu nam je zdravnik iz Zagorja malo spustil, da oni pač ne poznajo rivalstva v Zasavju.

Če je to naš idiotizem, potem .....
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Frenk napisal/-a:V današnjih časih je tako, da je le praska na vratih in blatniku je lahko že totalka, saj ima zavarovalnica tako in tako profit.
Ne se sekirat fantje za avto, tukaj je pomemben človek v avtu. Pri našem posredovanju kadar sem jaz zraven , odprem avto na vse , da napravim čimvečji prostor za zdravnika in za ostalo osebje,ki bo poškodovanca na najbolj nežen način vzela iz avta in ga položila na reševalna nosila. V drugem primeru , kadar jih je v vozilu več pa se na vozilu Odreže streho ali avto celo razpolovi. To je praksa, ki ti to znanje.
Moje mnenje je tako, da je avto že tako totalka, če je v njem uklješčena oseba in nima smisla ugotavljat kje in koliko boš vozilo odprl, da boš dobil ponesrečenca na najboljši način ven in ga ne boš še dodatno poškodoval. Razen kadar odredi doktor, da so življenske funkcije enake skoraj nič, takrat pa je postopek drugačen.
Skoraj bi se v vsem strinjal s tabo. Tako nekako te učijo tudi na Igu.

Kar se tiče zavarovalnice, bodite srečni, da delajo s profitom. Od njih imamo gasilci po Sloveniji kar dosti koristi....
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
JozeR
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a JozeR »

Če lahko najprej o slikah in zakrivanju napisov.
V ZD Zagorje so res malo preveč občutljivi, ne zdi pa se mi nesmiselno da se napis prekrije (če tako zahtevajo), zraven pa se napiše. Verjetno iz lastne prakse veste, da bo zanimivo sliko vsak skopiral in poslal na vse strani. Tako so podatki o ZD Zagorju napisani le na naši spletni strani, kopije fotografij pa tega podatka ne nosijo s sabo in se s tem do neke mere ohrani "anonimnost" reševalcev. Če je že potrebna... :?

In še o totalki.
Moje mnenje je, da je avto (pri današnjih kriterijih) 100% totalka kakor hitro je prerezan eden od "stebričkov". Torej če moraš zarezati pol strehe, je čisto vseeno če odrežeš celo in še vrata stran. S stališča škode je isto, s stališča dostopa za reševalce pa bistvena razlika. Če je torej ukaz (zdravnika), da se reže, je bolj "lenoba" gasilcev, če ne dajo stran cele strehe in vsaj enih vrat. :wink:

Na pomoč,
Jože
Uporabniški avatar
Frenk
Kraj: STUDENEC

Odgovor Napisal/-a Frenk »

Jozer samo nekaj v pojasnilo, "ukaz zdravnika "

Če je torej ukaz (zdravnika), da se reže, je bolj "lenoba" gasilcev, če ne dajo stran cele strehe in vsaj enih vrat.

Od kdaj pa na intervencijah tehničnega reševanja ukazujejo zdravstveni delavci in zdravniki.
NE POSIPAVAJTE ODPRTE RANE S SOLJO ! !
Uporabniški avatar
JozeR
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a JozeR »

Tista "lenoba" je bila malo za šalo, a malo tudi za res. Lahko se odreže zgolj toliko, da se pride zraven, lahko pa se odreže toliko, da je dovolj prostora. Avto je v vsakem primeru za odpad, nadaljnje delo reševalcev in gasilcev (če pomagajo zdravstvenemu osebju) pa je v drugem primeru navadno dosti lažje.

Zdravniki pa (vsaj pri nas) odločajo vedno, če je v nesreči kdo poškodovan. Zdravnik je tisti, ki mora oceniti stanje poškodovanca in napotiti gasilce komu in kako pomagati. Res pa imamo pri nas občasne skupne vaje (gasilci in zdravnik) in tudi na intervencijah je največkrat ista "ekipa", ki dobro sodeluje.
Mogoče je v drugih krajih drugače. Če moraš 20 minut čakati zdravnika, da se pripelje od kdo-ve-kod, sigurno ne boš pustil nekoga vkleščenega v vozilu in čakal, da ti zdravnik ukaže kako in kaj.
Seveda pa se zdravnik ne vtika v npr. gašenje avtomobila, stabilizacijo, odklop akumulatorja, itd. - če to ne vpliva na poškodovanca.

Na pomoč,
Jože
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Ico napisal/-a:Če je to naš idiotizem, potem .....
Nikakor vaš mislim pa, če že varujejo osebne podatke bi jih morali malo drugače.....

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Včeraj sem se vrnil iz Brača. Malo sem prebiral Jutranji list.
Ej, kakšne slike objavljajo hrvaški časopisi. Pa tudi naši niso veliko boljši. Tako, da se ti zdi naše nakladanje o varovanju osebnih podatkov in intigritete ponesrečencev malo na živce. Jaz pravim: ali vsi ali pa....

Čeprav, mi bomo delali tako, kot je bilo dogovorjeno skupaj z zdravnikom dr. Novakom.

Še vedno pa čakamo na njegovo famozno pismo z zdravniške zbornice, katero naj bi naredilo red ( ?????? ).
LP iz zagorske doline
Odgovori