Poplave v Škofji Loki, Železnikih, Cerkljanskem ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
Janez, situacija na sliki IMG_9367_resize je bila včeraj že veliko boljša. Cesta, če se temu tako lahko reče, proti Davči je narejena. Pri hiši na desni sicer še vedno zija precejšnja luknja, vendar bo, upam da, v kratkem zasuta. Včeraj smo tam očistili vrt in fantje so bili tako zagnani, da je malo manjkalo, da ne bi začeli na novo sejati in saditi zelenjave.
lp marko
lp marko
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
-
Matjaž Kavšek
Tudi mi smo ji pomagali takoj ko smo prišli v Bucovnik.Čistili smo ji tudi na vrtu za garažo.Predvsem pa vsaka čast domačinu tov.MATJAŽU MOHORIČU,ki nas je strokovno vodil,čeprav smo jih na ta račun kar dobro slišala.ENZA napisal/-a:Zaradi takih idiotov ti vse dol pade in bi najraje odpovedal vso nadaljno pomoč, a kaj ko bi brez nje ostali tisti, ki jo rabijo in imajo človeški odnos do nas. K sreči smo drugačni in požremo kakšno krepko, ter vseeno nesebično pomagamo po najboljših močeh.gasilec77 napisal/-a:Že po 20 minutnem gledanu oddaje Trenja, smo gasilci spet skoraj nič vredni, ker " baje" ni bilo gasilcev na pomoči... Pol pa še ena gostja, ki nima niti osnove bontona, se dere, da namest, da bi gasilka vihtela lopato, je lopata vihtela njo......
Ravno pri tej čveki na Racovniku 28, je danes od dopoldneva pa do večera delalo 6 gasilcev iz našega društva + ostali gasilci. Tako, da je imela pomoč. Po trditvah vodje naših gasilcev, so skupaj z gasilci iz JZ GRS Kranj tudi sanirali razlito kurilno olje ter cisterno.
Pa še to. Ravno to blondo si je zapomnil samo po tem, da je hodila okoli z 4 škatlicami cigaret, to je bilo pa tudi vse.
Saj verjamem, da je vsem v tej situaciji težko, vendar naj raje svojo energijo porabijo za delo, ne pa za brezpredmetno obrekovanje.
Prav rad bi jo jutri srečal z lopato v roki in zanima me kdo bo po nekaj urah dela koga vihtel.bom zagotovo tam.
V BUCOVNIKU JE BILO 23 GASILCEV IZ GZ NOVO MESTO
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Racovnik in ne Bucovnik Matjaž.
Matjaž Mohorič je fant, ki je vodil sanacijo predela Racovnik. Fant je star 18 let in je zadevo vodil v dani situaciji maximalno dobro. Z njim sem na vezi vsak dan. V soboto sem si z njim ogledal koliko je narejenega. Rečem lahko samo kapo dol. Pravi vodja.
Še vedno se slišiva vsak dan. Baje se nekateri nekaj pritožujejo čez njega. Rečem lahko Matjaž samo naprej delaj tako, kot si dosedaj. Kritike pa bodo vedno.
Matjaž Mohorič je fant, ki je vodil sanacijo predela Racovnik. Fant je star 18 let in je zadevo vodil v dani situaciji maximalno dobro. Z njim sem na vezi vsak dan. V soboto sem si z njim ogledal koliko je narejenega. Rečem lahko samo kapo dol. Pravi vodja.
Še vedno se slišiva vsak dan. Baje se nekateri nekaj pritožujejo čez njega. Rečem lahko Matjaž samo naprej delaj tako, kot si dosedaj. Kritike pa bodo vedno.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!

No tudi jaz sem imel priliko sodelovati pri odpravi posledic v Železnikih, čistilne akcije sem se udeležeil včeraj.
No tisto kar se je dogajaklo v Trenjih sploh ne bi komentiral, čeprev zgodbe ne poznam najbilje.
Mam pa eno drugo pripombo, zelo me moti, da v vseh sredstvih obveščenja najpreje omenjejo kako pridna je CZ in SV, gasilsci pa smo na zadnejm mestu. Kot sem pa videl včerej, dalajo pa večinoma gasilci, upam lahko le da nam bo na koncu kdo dal javno priznanje, da smo zopet pokazali naše veliko srce.
No tisto kar se je dogajaklo v Trenjih sploh ne bi komentiral, čeprev zgodbe ne poznam najbilje.
Mam pa eno drugo pripombo, zelo me moti, da v vseh sredstvih obveščenja najpreje omenjejo kako pridna je CZ in SV, gasilsci pa smo na zadnejm mestu. Kot sem pa videl včerej, dalajo pa večinoma gasilci, upam lahko le da nam bo na koncu kdo dal javno priznanje, da smo zopet pokazali naše veliko srce.
Smo govorl z njem v soboto.man260 napisal/-a:Žal so nas preklicali za nedeljo in gremo v ponedeljek. Poveljnika verjetno ne bo.Zbiljc napisal/-a:Tudi mi. A poveljnika boste sabo vzelman260 napisal/-a:Mi ( PGD Sovodenj) smo navrsti jutri. Se vidimo.
Mi smo bli gor včerej, vglavnem smo vozili obleke in hrano, pa tud "šajtrg" pa lopat smo se prjel. Ne vem, mogoče gremo še kej gor, odvisn, kakšna bo organizacija.
Kako lahko cigani pridejo do avtomobilov, če pa policija ne spusti nobenih ljudi, razen skupin, gasilcev in vojske?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
V današnjih Nivicah in Večeru so gasilci na PRVEM mestu. Objavljene so izjave domačinov , ki nas dajejo na prvo mesto.
V soboto je sodelovalo 908 gailcev, 295 vojakov in 116 pripadnikov CzZ itd...
Torej , bodimo objektivni.
Čeprav je v forumu Ostalo tema odprta, bi jaz vseeno vprašal:
KDO JE NA GORENJSKEM IZ STRANI GASILCEV ZADOLŽEN ZA STIKE Z JAVNOSTJO ? Seveda mislim na poplave !
V soboto je sodelovalo 908 gailcev, 295 vojakov in 116 pripadnikov CzZ itd...
Torej , bodimo objektivni.
Čeprav je v forumu Ostalo tema odprta, bi jaz vseeno vprašal:
KDO JE NA GORENJSKEM IZ STRANI GASILCEV ZADOLŽEN ZA STIKE Z JAVNOSTJO ? Seveda mislim na poplave !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Nekaj o oblačenju gasilcev!
Bodimo objektivni in to novinarji in mi gasilci!
Uniformiranci so povsod po svetu tisti, kjer vlada red in enakost med uniformiranci.
Uniforma pa je predpisana za to, da se uniformiranci pravilno oblačijo in jih laiki prepoznajo, je neke vrste dres po športno.
Zdaj pa lepo poglejte to sliko, nad korektnim sestavkom in posplošenim podnapisom,
bi na sliki moralo biti vse v plavem - (Gasilska delovna obleka) in rdečem - (gasilska vozila.)
Kaj pa laik in novinar vidita na tej krasni sliki?
neke reševalce v rdečih delovnih oblekah, ki imajo neko reklamo na hrbtih in so prišli s svojimi avtomobili pomagat.
Prosim vas a nismo sami krivi, včeraj sem imel priliko videti gasilce v rdečih, sivih, rjavih in celo zelenih pajacih z napisom gasilec.
Kdo jim to kupuje pa ga res brez sklepa občnega zbora naženite iz društva!:shock:
Uniformiranci so povsod po svetu tisti, kjer vlada red in enakost med uniformiranci.
Uniforma pa je predpisana za to, da se uniformiranci pravilno oblačijo in jih laiki prepoznajo, je neke vrste dres po športno.
Zdaj pa lepo poglejte to sliko, nad korektnim sestavkom in posplošenim podnapisom,
bi na sliki moralo biti vse v plavem - (Gasilska delovna obleka) in rdečem - (gasilska vozila.)
neke reševalce v rdečih delovnih oblekah, ki imajo neko reklamo na hrbtih in so prišli s svojimi avtomobili pomagat.
Prosim vas a nismo sami krivi, včeraj sem imel priliko videti gasilce v rdečih, sivih, rjavih in celo zelenih pajacih z napisom gasilec.
Kdo jim to kupuje pa ga res brez sklepa občnega zbora naženite iz društva!:shock:
Če bi red vladal po svetu, potem mi Železnikov videli nebi, ker bi voda tekla tam, kjer mora !!jdrozg napisal/-a:Nekaj o oblačenju gasilcev!
Prosim vas a nismo sami krivi, včeraj sem imel priliko videti gasilce v rdečih, sivih, rjavih in celo zelenih pajacih z napisom gasilec.![]()
In kaj naj potem doma ostanemo, če nimamo denarja za primerna oblačila ??
Mi smo v četrtek delali v zaščitnih oblekah, popoldne samo v hlačah, kakor je komu pasalo . Kombinezonov nimamo, delovne obleke, v katerih hodimo po tekmovanjih, so pa za tam gor čisto neprimerne, saj veš.
Vojska je pa bila lepo oblečena, ampak tam se pogovarjajo o drugačnem denarju, se mi zdi.
Bo po moje kar prav tako, sicer bodo hodili naslednjič samo enotno oblečeni pomagat.
Mislim, da nihče ne pomisli zdaj še na oblačila.
Se pa strinjam, da bi lahko bili enotno oblečeni, vendar...dobro vemo, kje se ustavi.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Naj nam ministrstvo za obrambo kupi toliko kombinezonov koliko jih pripada društvu po kategorizaciji. Kupiti bi bilo nekaj čez 25000 kosov po recimo 50 € za kos. To znaša reci in piši 1,25 mio €. Ena patria stane okoli 1,9 mio. Se pravi, če bi bila ena patria manj bi bili gasilci v Železniki enako oblečeni. Pa še za 3250 pozivnikov bi ostalo.
Sedaj pa hitro k Erjavcu s tem predlogom..
Sedaj pa hitro k Erjavcu s tem predlogom..
Lep preostanek dneva vam želim.

Se z vsem strinjam, franci,janez in teoretik, če ni ni!
Mislim predvsem na videno to je tiste, ki to že vse imajo in so bili na intervenciji.
Kupili so PISANO
, tisti zeleni, tudi rdeči pa rjavi niso bili zastonj.
Nihče me pa nebo prepričal da v društvo, ki ima novi GVC nimajo za zaščitne škornje in ko vidiš gasilce na intervenciji z RUMENIMI gumi škornji
ob lepem Mercedesu me zagrabi jeza in sramota.
Čisto navaden temno plavi delovni kombinezon, primeren za taka dela in dela okrog gasilskega doma tudi stane z napisom gasilci 50eurov.
Če ima društvo 10 takšnih stane 500 eurov, kdo pa nima 500 eurov v blagajni pa naj nažene ves UO.
Mislim predvsem na videno to je tiste, ki to že vse imajo in so bili na intervenciji.
Kupili so PISANO
Nihče me pa nebo prepričal da v društvo, ki ima novi GVC nimajo za zaščitne škornje in ko vidiš gasilce na intervenciji z RUMENIMI gumi škornji
Čisto navaden temno plavi delovni kombinezon, primeren za taka dela in dela okrog gasilskega doma tudi stane z napisom gasilci 50eurov.
Če ima društvo 10 takšnih stane 500 eurov, kdo pa nima 500 eurov v blagajni pa naj nažene ves UO.