NEURJA PO SLOVENIJI
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
NEURJA PO SLOVENIJI
Okoli 14 ure je močan veter in neurje povzročil veliko škodo na območju občin Kamnika in Medvod. Gasilci in CZ so na terenu poročajo mediji.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Odg: Hudo neurje nad Kamnikom in Medvodami
ko sem gledal posnetke po tv so zopet gasilci igrali glavno vlogo.
Zdaj naj se oglasijo tisti ki pravijo da nas je preveč in da kupujemo drage avte.
Presenečen pa sem da je Smolnikar poveljnik CZ v kamniku. Pozitivno namreč.
darko
Zdaj naj se oglasijo tisti ki pravijo da nas je preveč in da kupujemo drage avte.
Presenečen pa sem da je Smolnikar poveljnik CZ v kamniku. Pozitivno namreč.
darko
tudi v mariboru je hudo, najhuje pa verjetno v lenartu, glede na promet na zvezah, mislim da je v MOM samo eno društvo ostalo v garaži - fantje so še vedno na terenu.
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
http://www.gasilci-hoce.si/
Naše društvo je bilo obveščeno o devetih primerih, vendar je bilo akcije več.
Jaz sem pomagal sosedom in reševal lastno premoženje, zato na intervencijah nisem sodeloval, bom pa izvedel kaj več.
Menda bo še huje
Jaz sem pomagal sosedom in reševal lastno premoženje, zato na intervencijah nisem sodeloval, bom pa izvedel kaj več.
Menda bo še huje
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
V Vodicah je bila najhuje poškodovana osnovna šola, precej pa so bile poškodovane tudi strehe stavb v okolici šole. S šole je odneslo streho, kritina je razmetana v pasu nekaj sto metrov od šole. V telovadnici je veter uničil steklene stene, da ne govorimo o pretrganih žicah daljnovoda, polomljenih drevesih in uničeni atletski stezi, ki je bila pred kratkom obnovljena.
Akcijo so vodili domači gasilci, sodeloval pa je tudi občinski štab civilne zaščite. Vseskozi je bil prisoten tudi župan občine, razdejanje pa si je ogledal tudi poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj. Na prizorišču je bil opažen tudi dr. Milan Zver, minister za šolstvo in šport Republike Slovenije.
V akciji so sodelovala vsa gasilska društva iz GZ vodice, v veliko pomoč pa so bila tehnična sredstva s katerimi so na pomoč priskočili podjetniki iz občine. Pri tem so mišljena predvsem vozila z dvigali, ki so izdatno pomagala pri odstranjevanju ostankov strehe in pri namestitvi začasne zaščite proti dežju.
Akcijo so vodili domači gasilci, sodeloval pa je tudi občinski štab civilne zaščite. Vseskozi je bil prisoten tudi župan občine, razdejanje pa si je ogledal tudi poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj. Na prizorišču je bil opažen tudi dr. Milan Zver, minister za šolstvo in šport Republike Slovenije.
V akciji so sodelovala vsa gasilska društva iz GZ vodice, v veliko pomoč pa so bila tehnična sredstva s katerimi so na pomoč priskočili podjetniki iz občine. Pri tem so mišljena predvsem vozila z dvigali, ki so izdatno pomagala pri odstranjevanju ostankov strehe in pri namestitvi začasne zaščite proti dežju.
V kleti mam spet vodo

Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Odg: NEURJA PO SLOVENIJI
Naslov teme sem popravil na splošno za Slovenijo saj je večji del države danes in včeraj dobil porcijo. Zasavje jo je skupilo okrog 5 ure zjutraj ko je tudi nastala slika z radarja.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
- LeonK
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
Tudi nad Radljami se je razbesnela nevihta okoli 4 ure zjutraj. Malo čez 4 uro zjutraj smo dobili poziv, da je voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta, na samem kraju smo dobili obvestilo o veliki količini vode na cesti Radlje-Maribor pri HE Vuhred, na kraju smo odprli jašek ga očistili ker je bil poln trave in zemlje, pomagali so nam tudi delavci CPM, potem pa smo še dobili obvestilo še o enem zalitju stanovanjskega bloka, vodo smo izčrpali. Izvozili smo z GVC 16/25, GVC 16/40 ter z PV-1 s prikolico za motorno brizgalno. Sodelovalo nas je 9 operativcev. Z intervencijo smo končali okoli 7 ure zjutraj.
LP
LP
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Mi smo dobili malo čez 5. uro zjutraj poziv, da naj bi v Polju, Cesta XXVI gorela stanovanjska hiša. Ugotovljeno je bilo, da je na podstrešju vrstne hiše zagorelo zaradi udara strele. Škode, razen zadimljenih prostorov in zažganega jogija na srečo ni bilo. Iz naše enote, nas je bilo prisotnih 9 gasilcev z dvema voziloma (GVC 16/25 in GV-V1).
Upam, da se bo vreme v prihodnje umirilo, ker toliko bliskanja (cca. 1 blisk/sec) ne pomnim.
LP
Upam, da se bo vreme v prihodnje umirilo, ker toliko bliskanja (cca. 1 blisk/sec) ne pomnim.
LP
Cogito, ergo sum.

- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Za našo mestno občino Maribor lahko zapišem , da je bila huda v znamenju odstranjevanja dreves. Največ klicev na 112 je bilo za odkrite strehe, oziroma luknje v strehah. Salonitne plošče pač niso zdržale velike toče, glej sliko !
Zelo težko je tudi občanu razložiti , da gasilci ne razpolagamo z zasilnimi pokrivali , kot so cerade , folija itd.. in smo zato velikokrat nemočni.
Kako imate drugje urejeno glede ponjav- cerad mene tudi zanima ?? V naši občini je tega občutno premalo.
Po 16 uri včeraj in še do danes je na tereno 120 gasilcev. Upamo, da bo prenehalo deževati.
Še en primer. Padlo je drevo na stransko cesto v mojem kraju. Največjo paniko so naredili vikendaši , ker so morali po daljši poti proti domu. Povedal sem jim , da bomo drevo odstranili, ko bodo na vrsti. Najprej so bile na vrsti glavne ceste, strehe itd..
Ko okrog 21 ure pokličem, če je drevo še na cesti, so mi povedali, da je dober sosed prinesel žago in so drevo že nažagali na koščke !!
Zelo težko je tudi občanu razložiti , da gasilci ne razpolagamo z zasilnimi pokrivali , kot so cerade , folija itd.. in smo zato velikokrat nemočni.
Kako imate drugje urejeno glede ponjav- cerad mene tudi zanima ?? V naši občini je tega občutno premalo.
Po 16 uri včeraj in še do danes je na tereno 120 gasilcev. Upamo, da bo prenehalo deževati.
Še en primer. Padlo je drevo na stransko cesto v mojem kraju. Največjo paniko so naredili vikendaši , ker so morali po daljši poti proti domu. Povedal sem jim , da bomo drevo odstranili, ko bodo na vrsti. Najprej so bile na vrsti glavne ceste, strehe itd..
Ko okrog 21 ure pokličem, če je drevo še na cesti, so mi povedali, da je dober sosed prinesel žago in so drevo že nažagali na koščke !!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Popolnoma brezveze je klicati gasilce, če imajo dosti dela, težavo pa lahko reši sosed ali kdo drug, ki ima znanje in sredstva za pomoč. Na mojem koncu smo rešili sami glede dreves in odkrivanja streh.Oskar napisal/-a:
No tudi v nasem društvo smo imeli 13. 7 kar nekaj dela, 4 stanovanjske hise, v prvi so nam bili v pomoč PDG Pobrežje, kateri so prvo hišo oskrbli z ceradami, kajti v nasem društvo smo imeli samo 4! Najhuje je bilo na Pobrežju in Teznem, kjer je šla toča v velikosti večjiv sliv! Nekatere hiše so imele tako strmo streho da je delo brez ALK - 30 bilo ne možno, se sreča da jo imamo! Nato smo se okoli 20 ure vrnili v dom, pospravili opremo in nato po nekaj minutah ko smo prispeli vsi domov spet odhiteli v gasislki dom , sedaj so pa ugotovili da imajo preluknjane strehe stanovalci pri Pizzariji Perla, nato končali delo tam in sši vsi domov! 14.7 ob 7.30 zjutraj smo dobili poziv naj z ALK - 30 izvozimo v Lenart, kajti tam je bila škoda ogromna, nekatere hiše pa visoke do 20 metrov... Ko prideš dol in vidiš kaj lahko naredi neurje v pičlih 20 minutah, ti enostavno samo zastane dih!
V akciji v Lenartu je sodelovalo 128 gasilcev, in 25 vozil, od katerih smo imeli avtolestev samo mi, nato pa je prišel še (oprostite če se motim) Ptuj kateri ima lestev na kolesih in je dolga cca. 15 metrov katera je nam prišla prav saj smo sami imeli dela z lestvijo ogromno! Sedaj se vidi , da je treba vlagat v gasilstvo in gasilce!
Sicer pa vse v vsem, ljudje so bili prijazni in vse, vsak je nekaj ponudil, prinesel za pit in to, kakšen caj ko je dezevevalo, ne pa kot v Mariboru, ko smo pokrivali streho pa se je soseda drla na nas kak pokrivamo da to tak ne gre, na koncu pa smo morali še prosit za vodo!
Vsem v vsem, pa le imaš na koncu tisti občutek, da si nekomu pomagal v stiski in naredil nekaj dobrega, sej kdo pa bo drug ce ne GASILCI?!
Pa upajmo da se ne bomo videli z drugimi društvi več v takem stanju ni koli, vendar je vsako leto hujše! Upamo lahko, pa NA POMOČ!
V akciji v Lenartu je sodelovalo 128 gasilcev, in 25 vozil, od katerih smo imeli avtolestev samo mi, nato pa je prišel še (oprostite če se motim) Ptuj kateri ima lestev na kolesih in je dolga cca. 15 metrov katera je nam prišla prav saj smo sami imeli dela z lestvijo ogromno! Sedaj se vidi , da je treba vlagat v gasilstvo in gasilce!
Sicer pa vse v vsem, ljudje so bili prijazni in vse, vsak je nekaj ponudil, prinesel za pit in to, kakšen caj ko je dezevevalo, ne pa kot v Mariboru, ko smo pokrivali streho pa se je soseda drla na nas kak pokrivamo da to tak ne gre, na koncu pa smo morali še prosit za vodo!
Vsem v vsem, pa le imaš na koncu tisti občutek, da si nekomu pomagal v stiski in naredil nekaj dobrega, sej kdo pa bo drug ce ne GASILCI?!
Pa upajmo da se ne bomo videli z drugimi društvi več v takem stanju ni koli, vendar je vsako leto hujše! Upamo lahko, pa NA POMOČ!
- V požaru ni zaimka "Jaz", je samo zaimek "Mi"! -
- Rodiš se kot GASILEC, in umreš kot GASILEC -
Lp SamoEdini
- Rodiš se kot GASILEC, in umreš kot GASILEC -
Lp SamoEdini
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Vsem ki ste kakorkoli priskočli na pomoč vsaka čast, ponovno ste levji delež opravili gasilci!
Srečo smo imeli pri nas kajti neurje ni povzročilo skoraj nič škode vseeno pa še nevemo kaj nas čaka v bodoče.
Me pa pri vsej stvari,ki jo spremljam sedaj te dni po TV zelo moti in jezi, da se prav nič v delo gasilcev(z raznimi analizami,komentarji,vodenejem,organiziranjem...)ni vključila GZS(vsaj jaz nisem opazil) prav tako pa prav nič Slovenska Vojska že njen moto (v službi domovine) bi jim lahko dal vedet, da je v takšnih situacijah vsak par rok še kako pomemben še kako pa kakšen tovornjak+hiab ali drugi gradbeni stroj ki jih v vojski ni malo.

Me pa pri vsej stvari,ki jo spremljam sedaj te dni po TV zelo moti in jezi, da se prav nič v delo gasilcev(z raznimi analizami,komentarji,vodenejem,organiziranjem...)ni vključila GZS(vsaj jaz nisem opazil) prav tako pa prav nič Slovenska Vojska že njen moto (v službi domovine) bi jim lahko dal vedet, da je v takšnih situacijah vsak par rok še kako pomemben še kako pa kakšen tovornjak+hiab ali drugi gradbeni stroj ki jih v vojski ni malo.
Vojska ja ...
Tisto stane, gasilci pa ne.
Da pa iz GZS ni nobenega odziva pa ne preseneča. Mogoče sploh ne vedo za dogajanje po Sloveniji.
Tisto stane, gasilci pa ne.
Da pa iz GZS ni nobenega odziva pa ne preseneča. Mogoče sploh ne vedo za dogajanje po Sloveniji.
Rok Ušen, GČ I. st.