Prometna nesreča na križišču Živa v Zagorju ob Savi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Prometna nesreča na križišču Živa v Zagorju ob Savi
Včeraj malo po osmi uri zvečer smo posredovali v nesreči dveh vozil. Enega voznika je bilo potrebno reševati s tehničnim posegom.
Več na:
http://www.pgdzagorje-mesto.si/interven ... promet.htm
Pa še ena slika, več pa na naši strani.
Več na:
http://www.pgdzagorje-mesto.si/interven ... promet.htm
Pa še ena slika, več pa na naši strani.
Tako je. Imeli smo kar nekaj problemov z ZD Zagorje, zato smo se odločili, da ravnamo tako. Na slikah po mnenju ZD ne sme biti tudi zdravnikov in ponesrečencev.sašo napisal/-a:Kako to, da ste zakrili tudi napise na reševalnem vozilu![]()
A so vam zagrozili z s tožbo
Kdo bi se bodel z njimi. Malo butasto, če pogledaš katerikoli časopis ali TV.
-
-
Re: Prometna nesreča na križišču Živa v Zagorju ob Savi
Animacija krvi na spletni strani je zelo neokusna. 
-
PGD Mlinše
- Kraj: Mlinše
- Kontakt:
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Zdravnik zahteva smer dostopa do ponesrečenca. Kako pa se zadeve lotiti pa je stvar gasilcev (vodje intervencije). To tem smo že obdelali.PGD Mlinše napisal/-a:Zanima me kdo pri reševanju iz vozila na kraju odloča kako se bo reševal ponesrečeni oz. koliko se bo " razrezal " avtomobil. Ali je to vodja intervencije, zdravnik, gasilec samoinciativno....
Mislim da ste v tem primeru malce pretiravali s razrezom pločevine pri reševanju.
Nikoli ne moreš reči, da so pretiravali z razrezom pločevine. Vedno se sumi poškodba hrbtenice tako, da ...
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Zanimiva intervencija glede tehničnega posega. Pri tehničnih intervencijah se mi zdi, da smo gasilci vedno postavljeni pred dejstvo koliko prostora na vozilu narediti, da bomo lahko čim lažje posredovali, ob tem pa povzročili le najnujnejšo čimmanjšo dodatno škodo na vozilu.
Kdaj se odločiti za rezanje in v kolikšnem obsegu, je seveda stvar vodje intervencije. Morda bi ob slikah te intervencije pozval akterje, da se opredelijo do tega, akj in v kolikšnem obsegu je še smielno razrezati vozilo, kdaj odstraniti streho in tako naprej.
Pa še eno vprašanje se mi je pojavilo, ko gledam to sliko. Ali je ta Clio že sploh imel vgrajen Airbag, gre mislim da za model 96-99. Ali ima kdo ve, če kje obstaja seznam modelov vozil, ki imajo že serijsko vgrajen airbag in katere airbage ima?
Kdaj se odločiti za rezanje in v kolikšnem obsegu, je seveda stvar vodje intervencije. Morda bi ob slikah te intervencije pozval akterje, da se opredelijo do tega, akj in v kolikšnem obsegu je še smielno razrezati vozilo, kdaj odstraniti streho in tako naprej.
Pa še eno vprašanje se mi je pojavilo, ko gledam to sliko. Ali je ta Clio že sploh imel vgrajen Airbag, gre mislim da za model 96-99. Ali ima kdo ve, če kje obstaja seznam modelov vozil, ki imajo že serijsko vgrajen airbag in katere airbage ima?
LP
Miha
Miha
Vse lepo in prav...
Samo enega idijotizma pa si neznam razložiti.
Pri objavi slik morate prekriti napis na vozilu iz katerega zdravstvenega doma je reševalno vozilo....
Poleg pa mirno napišete posredovala je enota ZD Zagorje.
Sedaj pa eno neumno vprašanje čemu to? Saj menda znamo brati in gledati sliko. Reševalci pa menda tudi niso prišli na kraj nesreče z traktorjem?
Bi še razumel, da bi bila množična nesreča pa 15 reševalnih vozil na kupu, ali da bi reševali reševalci iz Maribora! Samo že logično je da bo posredovala lokala enota (zd Zagorje) tako pa je to čisti idijotizem!
LP Marolt
Samo enega idijotizma pa si neznam razložiti.
Pri objavi slik morate prekriti napis na vozilu iz katerega zdravstvenega doma je reševalno vozilo....
Poleg pa mirno napišete posredovala je enota ZD Zagorje.
Sedaj pa eno neumno vprašanje čemu to? Saj menda znamo brati in gledati sliko. Reševalci pa menda tudi niso prišli na kraj nesreče z traktorjem?
Bi še razumel, da bi bila množična nesreča pa 15 reševalnih vozil na kupu, ali da bi reševali reševalci iz Maribora! Samo že logično je da bo posredovala lokala enota (zd Zagorje) tako pa je to čisti idijotizem!
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Re: Prometna nesreča na križišču Živa v Zagorju ob Savi
Kakor za koga. Glede naših cest še kako upravičena!- napisal/-a:Animacija krvi na spletni strani je zelo neokusna.
Vsekakor se vodja intervencije skupaj z zdravnikom odloča o obsegu razreza. V tem primeru se je na ukaz zdravnika odrezalo, kar se je pač odrezalo. Dr. Novak ima tudi narejeno specializacijo za tehničnega reševalca ( na Igu ), tako da ...Pač je presodil, da za varen izvlek rabi toliko prostora.PGD Mlinše napisal/-a:Zanima me kdo pri reševanju iz vozila na kraju odloča kako se bo reševal ponesrečeni oz. koliko se bo " razrezal " avtomobil. Ali je to vodja intervencije, zdravnik, gasilec samoinciativno....
Mislim da ste v tem primeru malce pretiravali s razrezom pločevine pri reševanju.
V današnjih časih je tako, da je le praska na vratih in blatniku je lahko že totalka, saj ima zavarovalnica tako in tako profit.
Ne se sekirat fantje za avto, tukaj je pomemben človek v avtu. Pri našem posredovanju kadar sem jaz zraven , odprem avto na vse , da napravim čimvečji prostor za zdravnika in za ostalo osebje,ki bo poškodovanca na najbolj nežen način vzela iz avta in ga položila na reševalna nosila. V drugem primeru , kadar jih je v vozilu več pa se na vozilu Odreže streho ali avto celo razpolovi. To je praksa, ki ti to znanje.
Moje mnenje je tako, da je avto že tako totalka, če je v njem uklješčena oseba in nima smisla ugotavljat kje in koliko boš vozilo odprl, da boš dobil ponesrečenca na najboljši način ven in ga ne boš še dodatno poškodoval. Razen kadar odredi doktor, da so življenske funkcije enake skoraj nič, takrat pa je postopek drugačen.
Ne se sekirat fantje za avto, tukaj je pomemben človek v avtu. Pri našem posredovanju kadar sem jaz zraven , odprem avto na vse , da napravim čimvečji prostor za zdravnika in za ostalo osebje,ki bo poškodovanca na najbolj nežen način vzela iz avta in ga položila na reševalna nosila. V drugem primeru , kadar jih je v vozilu več pa se na vozilu Odreže streho ali avto celo razpolovi. To je praksa, ki ti to znanje.
Moje mnenje je tako, da je avto že tako totalka, če je v njem uklješčena oseba in nima smisla ugotavljat kje in koliko boš vozilo odprl, da boš dobil ponesrečenca na najboljši način ven in ga ne boš še dodatno poškodoval. Razen kadar odredi doktor, da so življenske funkcije enake skoraj nič, takrat pa je postopek drugačen.
NE POSIPAVAJTE ODPRTE RANE S SOLJO ! !
Ne verjamem, da bi glih seznam obstajal. Malo starejši letniki iste znamke imajo ali pa nimajo airbaga. Če ga je kupil kot dodatno opremo....Miha76 napisal/-a:Zanimiva intervencija glede tehničnega posega. Pri tehničnih intervencijah se mi zdi, da smo gasilci vedno postavljeni pred dejstvo koliko prostora na vozilu narediti, da bomo lahko čim lažje posredovali, ob tem pa povzročili le najnujnejšo čimmanjšo dodatno škodo na vozilu.
Ta ga je imel, zato zaščita. Ni pa se sprožil zaradi bočnega udarca.