Ponovno "huda" noč v Rušah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Ponovno "huda" noč v Rušah

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Gasilci iz GZ Ruše letos beležijo že ne vem katero neprespano noč zaradi naraslih hudournikov , ki prožijo plazove , poplavljajo kleti (tudi zadadi gradbenih pomanjkljivosti)
Sinoči po 19. uri se je ponovno ulilo in mali potočki so narasli in odnašali s sabo vse živo. Ker sem tudi samo sodeloval v sanaciji razlitega kurilnega olja , lahko zapišem , da so fantje pod vodstvom občinskega poveljnika delovali dobro in usklajeno. Bi lahko hudobno zapisal : Vaja dela mojstra. ! :D :lol:

Na lokaciji v Smolniku smo bili skoraj priča velikemu onesnaženju narave zaradi neočiščenih propustov in kanalov na glavni cesti Ruše - grad Fala.
Voda ki je prihromela iz hribov do ceste je namesto skozi propust tekla na dvorišče in zalila podzemni rezervoar za kurilno olje. Sanacija z pivnanjem in prečrpavanje je uspela in upamo , da beli dan ne bo pokazal večjih posledic.

Pa ne si misliti , da je propust očistila in predrla komunalna služba , oziroma upravljalec ceste ! gasilci so jo in to brezplačno. Občina je sicer dala gradbeni stroj in delavca , verjetno preko javnih del.
Ponovno vprašam ; Kje pri pi...so famozni načrti zaščite in reševanja ?
Pa saj vse naredijo gasilci. Naj načrte naredi kar poveljstvo GZ, denar za CZ pa naj gre k njim. Pika , amen! :D
Pa kaj sploh nakladam, saj sem samo gasilec.

:? :(

Upam , da se bo na proslavi dneva CZ 1 marca znašel z medaljo v roki tudi kak gasilec Franček , ki je sinoči gonil lopato in nosil v ajmarju nafto !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Oskar......... =D> =D> =D> za dobro opravljeno delo...
Kdo pa dela, pa se itak ve.

lp iz Ljutomera

dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Re: Ponovno "huda" noč v Rušah

Odgovor Napisal/-a gobi »

Oskar napisal/-a:Pa kaj sploh nakladam, saj sem samo gasilec.

:? :(

Upam , da se bo na proslavi dneva CZ 1 marca znašel z medaljo v roki tudi kak gasilec Franček , ki je sinoči gonil lopato in nosil v ajmarju nafto !

Saj bodo gasilci spucali in spravili :jack:
:snap: CZ :snap:

Kako je bilo pa kaj s kletmi :?:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Jutri bo pa v Večeru lepo pisalo : CZ in gasilci so .... :evil:
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Tona napisal/-a:Jutri bo pa v Večeru lepo pisalo : CZ in gasilci so .... :evil:
.....že piše.... :twisted: ... :evil: .....

http://www.gasilci.org/modules/news/art ... oryid=1094

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Pomaga civilna zaščita
V občinah Celje, Laško in Žalec prizadetim prebivalcem pomagajo tehnične ekipe civilne pomoči.

Da se ne bomo prenaglili (joj kaki optimist sem jaz) dajmo ta stavek preverit na terenu. Kdo lahko to potrdi da so delale tehnične ekipe CZ.!!!?????
bojevnik
Kraj: obala

Odgovor Napisal/-a bojevnik »

Oskar napisal/-a:Pomaga civilna zaščita
V občinah Celje, Laško in Žalec prizadetim prebivalcem pomagajo tehnične ekipe civilne pomoči.

Da se ne bomo prenaglili (joj kaki optimist sem jaz) dajmo ta stavek preverit na terenu. Kdo lahko to potrdi da so delale tehnične ekipe CZ.!!!?????
za novinarje
CZ= gasilci :twisted:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Še enkart vprašam , ali lahko kdo to potrdi. lahko kdo pokliče RECO Celje in vpraša ??? saj ga ne bodo po glavi udarili :D
me pa res zanima od kot ti podatki novinarjem. Kaj pa če je res !
dajmo se presenetit. :D :twisted:
qest

Odgovor Napisal/-a qest »

Jutri se bo pa Bogataj hvalu po medijih, da je civilna zaščita vse pošlihtala.
Uporabniški avatar
SCANIA

Odgovor Napisal/-a SCANIA »

Mah sej on se itak vedno hval!! :dancing:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Pa če me ubijete , sedaj bom pohvalil nocojšni novinarski prispevek novinarke Duške Žolgar in snemalca Marinoviča. (dopisništvo POP TV MB-RTS ) Poročala sta o neurju iz Občine Ruše in Selnica ob Dravi.

Omenjena je bila pomoč gasilcev in to večkrat, posneta izjava poveljnika PGD, pohvaljeni so bili gasilci iz strani občanov. CZ sploh ni bil omenjen. Kar je logično saj župana obeh občin rešita vse z gasilci in javnimi delavci. Pametno.

Za prispevek iz Krškega Tamare Vonta pa te pohvale ne morem izreči. Je pa res , da se je tam očitno bolj aktivno vključila, CZ. Vsaj videt je , čeprav na posnetkih ni bilo videt kakega zaščitnika.
Uporabniški avatar
gasilec77
Kontakt:

Ura je 1 ponoči, iz Reco M. Sobota, smo pred 15 minutami dobili obvestilo, da je vodostaj reke Mure 400 cm, in močno narašča.V Ljutomeru smo nalogo dobili, da obvestimo vse vasi ki ležijo ob reki Muri, da poveljnike opozorimo, naj redno pregledujejo vodostaj reke Mure!!!. Iz Reco, smo dobili sporočilo, da bo reka Mura, ki je zdej visoka 400 cm, med 1 in 3 uro zjutraj, še naraščala, in predvidevajo da bi naj imela 1200 m3 pretoka na SEKUNDO.Zato smo v GD Ljutomer, povečali pripravljenost naših operativcev, pripravili VALOSTOPE, vreče za pesek, topla rezervna oblačila..... Upam, da bo noč minila mirno, in brez kakih izvozov gasilskih vozil.... Dragi prijatelji gasilci, vsi ki ste na terenu, pri sanaciji ali kakršnem koli delu, Vam želim, da čimbolj varno in dobro uredite to katastrofo, ki nam jo narava daje.Čuvajte se, in čuvajte vaše tovariše. Upam tudi, da bo pri nas mirna noč.... za zdaj lahko noč, in SREČNO!!!

lp iz Ljutomera

dušan

Uporabniški avatar
gasilec77
Kontakt:

Ura 2.15, vodostaj reke Mure, preko 415 cm, zdaj seše ulil močan dež.... Pretok 1200m3 na sekundo..... :roll: :oops: :? :(

Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Oskar napisal/-a:Pomaga civilna zaščita

Oskar na območju občine Žalec ni bilo CZ ampak samo gasilci. Poveljnik CZ Žalec je sam dal izjave pred televizijo da so gasilci tisti ki delajo in pomagajo ki so bili prvi na terenu ne pa CZ, on se tega dober zaveda. CZ so gasilci :D
Ta hudi PGD VRBJE.
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Koliko vem v Slovenji ni Civilne Zaščite Tako so nas vsaj učili ko sem bil z občinskim štabom za zaščito in reševanje na usposabljanju na IG-u.
O terminologiji CZ, gasilci itd bi lahko kaj definirala naša krovna organizacija, ki pa ob vseh teh izpadih modro molči.
Če pa je to CZ, da nam pride bager iz komunale pomagati sanirat plaz ali prekopat kak jarek pa je drugo, samo takšne stvari je potrebno objasniti.
Nisem pa videl zadnjih 15 let v uniformi pripadnika CZ, ki bi kaj delal.
Pardon sem videl, ko je bil na obisku Papež so dežurali poleg nas. Obleke, ki so se v ta namen takrat kupile pa sedaj bogve kje ležijo.
Predlagam, da se enkrat na leto pokliče na IG vse novinarje in občinske delavce, ter se jim pokaže in razjasni, kaj so gasilci, kaj so reševaci, kaj je komunala itd.
Odgovori