Nesreča gradbenega žerjava
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Nesreča gradbenega žerjava
Ob 15.39 smo dobili prijavo,da se je podrl gradbeni žerjav. Nesreča se je zgodila v Tovarni Henkel.Več informacij o dogodku bo podal Oskar ,ko se vrne z intervencije.
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Re: Nesreča gradbenega žerjava
Upam da bo podal kakšne konkretne podatke (zakaj je prišlo do porušitve, koliko poškodovanih, itd.)svajgerm napisal/-a:Več informacij o dogodku bo podal Oskar ,ko se vrne z intervencije.
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Na 24Ur je nekaj informacij:http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 061864.php
Tehnika nam lajša življenje!
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Ali kdo ve, če ima HENKEL na izmeni kaj svojih poklicnih gasilcev, ker po izjavi ene od zaposlenih, je takoj po zrušitvi žerjava, priletel v poškodovano stavbo eden od gasilcev in odredil takojšnjo evakuacijo delavcev iz te stavbe. Vem, da obstaja gasilsko društvo HENKEL, saj so pobrateni z enim od društev iz naše GZ ( PIGD TKI Hrastnik ), vendar ne vem, kako imajo vse skupaj organizirano, ali imajo svoje dežurne gasilce na izmenah. Zanima me pa tudi, s kakšno opremo razpolagajo.
LP BAČO
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Oj Gapi, Gapi, ti si slika, a ti bi kar rad vedu kaj so vzroki za strmoglavljenje žerjava ?
Boš moral vprašat preiskovalce ne reševalce-gasilce.
Vsekakor redka in povrhu še zahtevna intervencija. Ob prijavi pač nekako pričkuješ , da bo žerjav na tleh če je padel. Tokrat je padel na stavbo. O padcu žerjava je prvi na 112 poklical ribič ob reki Dravi .
Na srečo razen strojnika žerjava nihče od gradbenih delavce ni bil poškodovan. Vsi upamo , da bodo nesrečnemu žerjavistu v bolnici lahko rešili življenje. Gasilci in reševalci so svoje storili kar je bilo potrebno.
Takšne tehnične posege ne moreš nikjer natrenirat . Gradbišče , višina , nevarnost padca , improvizacija, pravilna izbira orodja itd... vse to se zgrne nate v nekaj minutah.
Toliko zaenkrat, fotografij nimam , ker se filmi še razvijajo!

Henkel ima svoje poklicne gasilce. Pomagali so po svojih močeh saj opreme za tehnično reševanje nimajo.
Boš moral vprašat preiskovalce ne reševalce-gasilce.
Vsekakor redka in povrhu še zahtevna intervencija. Ob prijavi pač nekako pričkuješ , da bo žerjav na tleh če je padel. Tokrat je padel na stavbo. O padcu žerjava je prvi na 112 poklical ribič ob reki Dravi .
Na srečo razen strojnika žerjava nihče od gradbenih delavce ni bil poškodovan. Vsi upamo , da bodo nesrečnemu žerjavistu v bolnici lahko rešili življenje. Gasilci in reševalci so svoje storili kar je bilo potrebno.
Takšne tehnične posege ne moreš nikjer natrenirat . Gradbišče , višina , nevarnost padca , improvizacija, pravilna izbira orodja itd... vse to se zgrne nate v nekaj minutah.
Toliko zaenkrat, fotografij nimam , ker se filmi še razvijajo!
Henkel ima svoje poklicne gasilce. Pomagali so po svojih močeh saj opreme za tehnično reševanje nimajo.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar ali je bil žerjav dovolj stabilen ko ste reševali ali ste zadevo kako varovali sej glede da je bil po padcu še precej visoko je obstajala nevarnost da pride do zdrsa no vsaj tako se meni zdi iz slik?
Orodje ste najbrž dvignili z platformo in potem od tam delali, če prav predvidevam?
Zanima me še če je kak medicinc šel gor pogledat kako je z strojnikom, saj kolko vem ponavadi medicinci prvo pregledajo ponesrečenega pa opravijo tiste prve potrebne ukrepe potem se začne tehnično reševanje.......
Orodje ste najbrž dvignili z platformo in potem od tam delali, če prav predvidevam?
Zanima me še če je kak medicinc šel gor pogledat kako je z strojnikom, saj kolko vem ponavadi medicinci prvo pregledajo ponesrečenega pa opravijo tiste prve potrebne ukrepe potem se začne tehnično reševanje.......
Dušan to bodo zopet ugotovile druge službe za gasilce in reševalce je napomembnejše, da je preživel človek.Dušan napisal/-a:Oskar ali je bil žerjav dovolj stabilen ko ste reševali ali ste zadevo kako varovali sej glede da je bil po padcu še precej visoko je obstajala nevarnost da pride do zdrsa no vsaj tako se meni zdi iz slik?![]()
Varovali smo se pri steni, ki je bila zraven žrjava
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
No nevem , če smo se prav razumeli? Nevem kaj bi sedaj ugotavljale druge službe, če bi prišlo do zdrsa?
V mislih sem imel čas med reševanjem ko ste reševali poškodovanega in ujetega strojnika? Če se neka zadeva zruši je včasih precej ne stabilna in z premikanjem in reševanjem v tem primeru lahko pride do zdrsa, nepredvidenega premikanja, itd
Ja vsekakor vem , da je za reševalce-gasilce najpomebnješe da ste rešili človeka in da pri tem se ne poškoduje noben od reševalcev, seveda čestitke za dobro opravljeno delo!
malo me bolj podrobno zanima potek zadeve.....zato sem to spraševal, sej tukaj na forumu se lahko malo podebatira?
V mislih sem imel čas med reševanjem ko ste reševali poškodovanega in ujetega strojnika? Če se neka zadeva zruši je včasih precej ne stabilna in z premikanjem in reševanjem v tem primeru lahko pride do zdrsa, nepredvidenega premikanja, itd
Ja vsekakor vem , da je za reševalce-gasilce najpomebnješe da ste rešili človeka in da pri tem se ne poškoduje noben od reševalcev, seveda čestitke za dobro opravljeno delo!
malo me bolj podrobno zanima potek zadeve.....zato sem to spraševal, sej tukaj na forumu se lahko malo podebatira?
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Dušan , ti bom poskušal pojasnit neke stvari, ki praviš te zanimajo. Seveda se iz tvojega vprašanja vidi , da nisi iz enote s koncesijo za tehnično reševanje. Vprašanje če je šel kak medicinec pogledat je malo smešno. Normalno da so šli , pa ne eden tri in še doktor. Le skupaj se lahko rešijo tako težki primeri.
Dvigalo je bilo dovolj stabilno za reševanje na njem, saj je padlo na objekt v precejšnjem delu. Nejč ti je skušal nekaj objasnit vendar se morda ni izrazil dovolj jasno saj verjetno veš, da je dober operativec pa malo "slabši pisatelj"
Bi pa na tem mestu opozoril na dejstvo , da reševalci in doktorji premalo skrbijo za svojo varnost, beri - zaščitno opremo. Kakšno čelada na glavi jim ne bi škodila. Ponekod se to že izvaja , pri nas še ne, žal.
Dvigalo je bilo dovolj stabilno za reševanje na njem, saj je padlo na objekt v precejšnjem delu. Nejč ti je skušal nekaj objasnit vendar se morda ni izrazil dovolj jasno saj verjetno veš, da je dober operativec pa malo "slabši pisatelj"
Bi pa na tem mestu opozoril na dejstvo , da reševalci in doktorji premalo skrbijo za svojo varnost, beri - zaščitno opremo. Kakšno čelada na glavi jim ne bi škodila. Ponekod se to že izvaja , pri nas še ne, žal.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Ravno kar sem po radiju City slišal komentar, včerajšne nesreče. Povedali so, da je upravljalec žrjava po neuranih podatkih izven življenske nevarnosti
BRAVO

Nič na suho!