Požar v podjetju Seaway v Zapužah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

No evo blondi... Ena debata za analizo.... Vozila so bila primerno postavljena pa tudi ne... Do neke mere je bil umik možen, samo ne tako hiter. Bom opozoril na analizi... Hvala... Pripombe in kritike zelo dobrodošle...

Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
ENZA
Kraj: Škofja Loka (Stara Loka)
Kontakt:

Re: ?

Odgovor Napisal/-a ENZA »

blondi napisal/-a:Moram povedat, da se takoj vidi, da so bili prostovoljci najprej na prizorišču :D Nobene panike, poročanja novinarjev o premalem številu gasilcev, ogorčenih lastnikov, ...
... da se ne boš ožgal od napuha, tudi če je hec ne prilivaj olja na ogenj po nepotrebnem, ker so tudi na tej intervenciji opravili levji delež in bi brez njih bolj tenko piskali!

Glede organiziranosti GZOR pa samo kapo dol. Se lahko vsi kaj naučimo.
=D>
Uporabniški avatar
Peter Razboršek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter Razboršek »

Tako kot je Metod napisal je za nami težka noč, ki smo jo zopet bili z ognjenimi zublji.Ogenj se je hitro širil po podstrešju zato naju je s kolegom presenetil, ko sva poskušala požar prerezati. Komaj sva se rešila iz podstrešja,ker nama je ogenj prišel za hrbet in hiter umik je bila edina možnost za rešitev.Kar se tiče vodenja intervencije nimam nobenih pripomb saj je poveljnik kot tudi podpoveljnik GZOR in poveljniki ostalih enot delo opravili profesionalno.Toliko za enkrat več pa kasneje ko pridem domov.
Vse,kar rešimo pred uničenjem je pomemben prispevek k družbeni gmotni blaginji in človeški sreči!

LP,
Peter Razboršek
satelitko

Odgovor Napisal/-a satelitko »

Kapo dol za vodenje, še enkrat se je pa pokazalo, da tudi "stare Rozenbauerce in Zieglerce" niso za v smeti. Brez njih (in seveda potoka Zgoša, kjer je bilo vode dovolj), bi tenko piskali!

LP
Uporabniški avatar
Peter Razboršek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter Razboršek »

Aja pa še to na požarišču je ostal del ekipe Pgd Begunje z poveljnikom GZOR.
Vse,kar rešimo pred uničenjem je pomemben prispevek k družbeni gmotni blaginji in človeški sreči!

LP,
Peter Razboršek
Uporabniški avatar
Orko
GE: PGD Dovje
Kraj: Dovje, Kranjska Gora

Odgovor Napisal/-a Orko »

Morm pripomit, da se je tudi meni glede na vse povedano, glede na slike, največ pa glede na poslušanje 31 kanala zdi, da je bila intervencija odlično zastavljena, organizirana in ispeljana. Že samo obveščanje prostovoljcev na ReCO o izvozih, prihodih na kraj...moram reči, da je bilo zelo po protokolu :) , niso govoril eden čez drugega kot je v navadi ipd. In potem vse ostale stvari...mislim da intervencija zasluži en velik + .
¤ There can be only one ¤
Uporabniški avatar
rok.b
GE: Ločica ob Savinji
Kraj: GZ Žalec

Požar v tovarni jadrnic Seaway

Odgovor Napisal/-a rok.b »

Gasilci 112
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Reportažo s kraja požara si lahko ogledate tudi zvečer v oddaji Svet na Kanalu A, saj je njihova ekipa spremljala požar s terena.
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Žal moj pozivnik še ni v stanju pobirati vse intervencije po Gorenjskem (tudi moja krivda, priznam).
No tudi tu zaenkrat brez podrobnosti še ne morem komentirati intervencije, bi pa vseeno glede na napisano in slišano pohvalil vse udeležence!!!
Pohvalil bi tudi ReCO, ki dela tisto kar se dogovori in tako je prav!
Tako je vodji veliko dela prihranjeno in olajšano delo vodenja.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
metodg
Kontakt:

Gasilec, ki je bil prepeljan v bolnico Jesenice zaradi zastrupitve je v redu in bo že danes doma...

Metod G.
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

blondi napisal/-a:Končno se je zgodilo to, da se je aktiviranje enot izvedlo tako kot je treba. Vsi naenkrat! Očitno imajo zaposleni na vašem ReCo dovolj razuma. Pohvalil bi tudi to, ko ste aktivirali dve enoti, ki sta doma čakali na morebitne druge intervencije. To bi veljalo privzeti tudi pri nas :)
Blondi ReCO ne aktivira enot kakor se jim zljubi, ampak kakor so urejeni načrti aktiviranja in prav nič drugače ni tudi pri nas in dvomim da kjerkoli v Sloveniji. Tu so odloki, tu je odgovornost in kar povprek ne gre!

Kako pa je narejen načrt aktiviranja je pa različno od občine do občine. Pri nas denimo smo na vsak dogodek istočasno aktivirane vse tri enote v občini, od kontejnerja naprej. Marsikdaj pa smo zahtevali pomoč iz sosednje občine že takoj ob prihodu v dom ali izvozu in ne šele nato ko je opeka popadala dol.

Nekje je zadeva pač zastavljena smiselno in je že v prvem alarmu predvideno večje število enot, marsikje pa žal še ne, In to zadnje se je žal pokazalo v zadnjem požaru v Kranju
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Fantje kapo dol za dobro izvedeno intervencijo.
Pohvalit moram Janeza Koselja in Metoda Gabra ki sta vodila intervencijo.
Pohvalit moram tud Bineta Periča, ki je kljub bolniški ostal doma in ni šel gasit.
Danes je Janez Koselj lepo predstavil gašenje požara na radio Triglav Jesenice.

Zanima me kako ste aktivirali PGD Bled AL, GARS Jesenice AL in JZGRS Kranj Platformo oz bronto?
A je vodja intervencije zahteval od ReCO Kranj AL?
A ima GZOR sklenjeno kakšno pogodbo z GARS Jesenice in JZGRS Kranj?
Uporabniški avatar
metodg
Kontakt:

Nimamo sklenjene nobene pogodbe...
Zahtevali smo Bled in JEsenice, potem so pa Jesenice zahtevale, da naj gre namesto njih Kranj, no potem so pa prišli še iz Jesenic...

Vsa aktiviranja so se izvedla preko RECO Kranj...

Metod G.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

blondi napisal/-a:Moram povedat, da se takoj vidi, da so bili prostovoljci najprej na prizorišču :D Nobene panike, poročanja novinarjev o premalem številu gasilcev, ogorčenih lastnikov, ...
Blondi , malo premisli kaj napišeš. Dvignil si mi pritisk , ker mečeš vse v en koš. Sedaj si naredil vse poklicne paničarje. Če te dobim v roke ! :D
mislim čisto resno. To tvoje pisanje ni spreminjanje na bolje !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Grega
Kraj: Bled-Aerodrom Ljubljana
Kontakt:

poškodba

Odgovor Napisal/-a Grega »

No tako tudi jaz končno izpuščen iz bolišnice. Prav je, da napišem kaj se je sploh dogajalo in zaradi česa sem se zastrupil z ogljikovim monoksidom in sicer je bilo tako da sva z še enim gasilcem skozi stranski vhod vstopila v stavbo kjer sva se povspela na podstrešje stavbe in pričela gasiti. Podstreho sem gasil z visokim tlakom, kolega kateri je bil z menoj pa je z orodjem razkopaval požarišče. V notranjosti sva se zadrževala približno dvajset minut ter pogasila vsa žarišča v dosegu najinega curka vode. Pri povratku iz podstrešja stavbe pa sem opazil da iz bronto skylifta enota iz Kranja poliva požarišče in ker se je curek vode približeval tudi meni sem se omaknil v desno stran in pri tem trčil z čelado v železno konstrukcijo strehe na kar mi je snelo iz obraza dihalni aparat oziroma masko. Na samem požarišču je bilo zaradi gašenja veliko izparevanja nevarnih plinov. Pri ponovnem namaščanju dihalne maske pa sem kar nekaj časa vdihaval te pline ter se počasi prebil do izhoda stavbe. Ko sem prišel ven in do našega vozila sem dokončno snel dihalni apart ter začel pomagati pri podaljševanju B voda do naše avtolestve kjer pa me je obšla vrtoglavica in močna slabost zato sem se odpravil do reševalnega vozila NMP Bled, kjer so mi nadeli kisikovo masko in po kasnejši odločitvi zdranice so me prepeljali z reševalnim vozilom v bolnico na Jesenice kjer sem moral ostati na opazovanju.

No toliko za enkrat kar se pa tiče trenutnega zdravja pa je tako da imam posledično zelo slabo kri in pa očasno slabost vendar pa upam, da se bo tudi to v nekaj dneh počitka tudi izboljšalo.

lp Grega
Grega ( 040 738 525 )
Odgovori