Požar na deponiji gum v bližini Lovrenca na Dr. polju

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Požar na deponiji gum v bližini Lovrenca na Dr. polju

Odgovor Napisal/-a pes »

Pravkar poteka intrvencija v Lovrencu na Dr. polju v neki jami kjer je deponija starih gum. Na kraju intrv. so društva GZ Kidričevo. Okoli 1-ih zjutraj pa je bila na ReCO podana zahteva po aktiviranju PGD-jev s cisternami v okolici.
Nakar je ReCO aktiviral Ptuj, Hajdoše, Hajdina, Majšperk in Ptujska Gora.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Požarišče se nahaja pod daljnovodom, PGD Ptuj je šel na kraj intrv. še s prikolico s penilom.
dragom

Odgovor Napisal/-a dragom »

deponija je med dvema 380 KV daljnovodoma,vendar je pod nadzorom, je pa od podjetja AL Promotion, meljejo stare gume, velika zadeva, intervencijo vodi regijski poveljnik.
šiljo
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a šiljo »

Pravkar sem prišel domov iz intervencije...
Prvo kar bi reko je pohvala domačemu povelniku ker je sorazmerno hitro aktiviral društva z cisternami in si z tem zagotovil dovol vode...
Samo vodenje intervencije je bilo v oceni od 1-10 za čisto 3jko...saj se na čase ni vedelo kdo vodi in kaj se bo delalo...Glede nato da smo prispeli na kraj in sem bil sam v cisterni z 7.000 litri vode, nismo z njo niti enkrat polnili drug avto, temveč smo nekaj po 3 uri začeli polivat z topom po požarišču. Stanje se počasi stabilizira saj požar že močno krčijo, žal pa še jim ni uspelo pogasit. Pomagata jim tudi dva stroja - kopača (bager po domače), ki preprečujeta da bi se požar širil dalje..
To bi bilo vse zaenkrat, več pa če bo potrebno ko se naspim :P :lol: :lol:
Ker nesreča nikoli ne počiva, mi pa z njo ne!
Tejko

Odgovor Napisal/-a Tejko »

Zdravo,

na požaru sem bil med prvimi. Ko ste prišli Ptujčani, je bila zadeva že precej "znosna". Glede vodenja sem pa na lastna ušesa slišal, da je poveljnik GZ Kidričevo zahteval vodenje regijskega poveljnika, ki je prišel. Kako pa sta se pol dogovorila, pa mi ni jasno. Se pa strinjam da je bila nepotrebna zmeda. Ekipa z penilom iz Ptuja je takoj ko je prišla, začela z napadom z peno, pol pa so takoj pustli...... Očitno tudi vi niste bili najbolj usklajeni...

LPM
Uporabniški avatar
sergej

Odgovor Napisal/-a sergej »

Ste pomislni na Bioversal?
Pri gumah je špica!?!?
Uporabniški avatar
GEP 33

Odgovor Napisal/-a GEP 33 »

Lep pozdrav!

Ekipa GE Ptuj je malo prej prišla domov, ker je na srečo dobla zamenjavo gasilcev.
Slika

NA POMOČ!!!
dragom

Odgovor Napisal/-a dragom »

http://www.pge-krsko.si/FotoGalerija_Bioversal.htm

zadeva je dobra, samo mi smo vsi na vodo ter na cca 2 kanistra penila, menim, da noben GVC 24/50 ni imel 500 l penila.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tu se postavi vprašanje: Ali se splača nanašat drago peno, če je možno pogasit z vodo ?
odvisno od ogroženosti okolice.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
sergej

Odgovor Napisal/-a sergej »

ja...vedno je vprašanje če se splača...

odvisno s katerega stališča gledamo?
ekologija pa dim najbrž ne prideta v poštev?
čas gašenja ki bi se bistveno skrajšal?
količina vode in čas delovanja cistern?
število potrebnih ljudi?

ne vem, ker ne poznam tega primera (deponije)
samo navrgel sem...mogoče za naprej
Uporabniški avatar
Lojtra
Kraj: okolica ptuja

Odgovor Napisal/-a Lojtra »

okrog 11.00 dopoldan je tja prišel tudi poveljnik GZS
Slika
Uporabniški avatar
GoGo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

Tejko napisal/-a:Zdravo,

na požaru sem bil med prvimi. Ko ste prišli Ptujčani, je bila zadeva že precej "znosna".
LPM
Ko je naš prvi avto prišel na kraj dogotka je zadeva bila še kar v ognju. Res pa je da se je pol z časoma umirjalo :wink:
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
šiljo

Opustili smo gašenje z peno z razlogom ker se požar ni več širil in se je reklo da se naj napade z topovi in vodo, saj smo ga z vodo uspeli umirjati.....pena je ostala na požarišču!!!mi pa smo odšli v dom..saj je bilo nepotrebno da bi tam ostali z vsemi avti..tako smo pustili na kraju avto z 7.000litri vode..z peno smo napadli čisto sami, ....pa ne zaj iskat zakaj mi nismo napadli z penilom če smo ga že imeli tam...
Bom pa tudi rekel sledeče..verjeto imajo vsi novejši GVC-ji penilo..nišče razen nas ga ni uporabil!!!ne z prstom kazat na nas...mi smo delali po komandah regijskega povelnika, bilo pa je par primerkov ki so hoteli kopirat regijskega povelnika in so vse povprek ukazovali..imel sem grozen občutek ko je vsak komandiral! mislim da je to problem gasilstva, preveč pametnih ljudi na sami intervenciji!
Pa naj še kdo drug kaj napiše al povpraša..se bomo potrudili za odgovor
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Če je vodi dodana pena ali kaka druga snov (bioversal), potem je gašenje s "topovi" monitorji nekako sprejemljiva. Res pa je da je pri tem potrebno paziti na vodo saj so te naprave zelo požrešne.

Me prav zanima do kakšne količine vode bo prišlo potem pri analizi.

Pa še nekaj vprašanj:

Ali je ta deponija urejena ali je divja?
Kam se stekajo vode z deponije?
Od kod ste dovažali vodo za gašenje?
Kolikšna je približna velikost deponije oz. št. pnevmatik?
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
šiljo

No micka lahko ti odgovorim na prvo vprašanje..
Deponija je last podjetja AP iz Lovrenca na Dr.Polju. Glede na dejsto da je deponija ograjena in da ima not stroj ki melje pnevmatike oz nekaj podobnega je verjetno urejena. Nisem se pa uziral če ima deponijo urejeno.Glede vode se mi zdi da so hodili v talum al pa vsaj skoz talum v Kidričevo in v Lovrenc saj je ta deponija, slabi kilometer od naselja, mogoče več mogoče manj.Po neuradnih podatkih naj bi tudi zgorelo 110 ton pnevmatik. Če se motim naj me kdo prosim popravi.
Odgovori