Požar v naravnem okolju

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

svajgerm, ko sem prebral tvojo izjavo so mi stali lasje po konci! :twisted:
In ti še potem zapišeš, če to sploh je napaka ??? Če napišejo na pozivnike "PREKLIC INTERVENCIJE -POMOTA" a to po tvoje ni napaka??? :shock:
Ne trdim, da na centru niso strokovnjaki samo se tudi strokovnjaki motiji!! Nikogar tukaj ne obsojam vsak človek je zmotljiv!! Samo lahko pa ima takšna napaka velike posledice če vse skupaj pogledamo iz druge strani !!!
Napake pa se dogajajo povsod, tokrat na srečo se je vse lepo izteklo!!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
svajgerm
Kraj: maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a svajgerm »

Dušanu..vse kar napišem tudi premislim.Ker sem na takem delovnem mestu in imam dosti stika z centrom in poznam njihovo delo.Mislim,da je HotBird zadel poanto mojega pisanja,kar pa se tiče sranja KONCILJE mislim,da bi potem on že moral bit zavit v WC papir :assshaking:
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Fantje ali bi prosim nehali o iztrebljanju in ostalih bioloških potrebah? :?

Tudi operativci na ReCOtu so kljub vsej profesionalnosti in vajenosti svojega dela še vedno samo ljudje tako kot mi. In če se nam dogajajo napake, se lahko kaj zalomi tudi njim, tako da ne obtožujte vsevprek! Sploh če ne veste dejanskega vzroka "napake. In pa - pri časovnih razlikah malo premislite, ali imamo ure na pozivnikih vsi enako nastavljene? :roll:

Če bo obkladanje sem ter tja šlo naprej, bom temo začasno dal na dopust.

LP!

Moderator
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Prvič: vprašanje je, če je operater vedel, da je ogroženo življenje
Drugič: lahko, da je imel v tistem času še kak nujen klic
Tretijč: tudi nam se je že zgodilo, da smo dobili poziv za požar na čisto drugem koncu zveze (ne občine) pa zaradi tega nismo zganjali nobenega hudiča; ko sem poklical na center, ker se mi je vse skupaj zdelo zelo sumljivo, se mi je opravičil in takoj dal preklic (še preden je komu uspelo priti do gasilskega doma) razlog je bil v tem, da smo na seznamu takoj za društvom, ki pokriva tisto območje

Že spet se ponavlja ena in ista zgodba tega foruma. Zadevo popljuvamo še preden imamo vse informacije, pol pa Embarassed Embarassed
Prvič: Ko gre za požar pa če je v naravi ali v hiši se je treba držat plana alarmiranja
Drugič:Če število zaposlenih ni sposobno opravljati dela naj se obrnejo na nadrejenega
Tretjič: Noben ne zganja hudiča pač je bilo omenjeno kot zanimivost kaj vse se dogaja na tem prelepem svetu!

Vsem se dogajajo napake-sej smo samo ljudje vendar se je samo pri nas
takšna napaka zgodi sigurno 2x če ne več letno! In še nikoli nismo dobili obrazložila napak!!

Pa še to: Gasilci so zapostili delovno mesto in to za 15 min me zanima kako jih je delodajalec gledal ko so se vrnili?? Sami so morali zagovarjati napako centra in ko se to zgodi večkrat mislite da jim še kdo verjame??!! Kakšne obrazložitve pa tako nismo vredni!!

Upam da se kaj takega nebo več dogajalo saj bo nastal problem z tistimi ki odhajajo iz delovnega mesta

:twisted: :(
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Mislim, da ne zganjamo nobenega hudiča in podobno samo treba se je malo zamisliti, da lahko ima takšna napaka kr hude posledice!!! Težave glede odsotnosti iz dela pa so tako ali tako že !!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

Sedaj mi je pa mogoče žal da sem sploh odprl to temo. :( :(
Vidim da je debata prešla že v kreganje.Vsekakor sem pač hotel da drugi preberete kaj se je zgodilo,oziroma kakšne so bile posledice zaradi kurjenja-poškodovana oseba.
Za to da je bil alarmiran PGD Zg.Bistrica sploh nisem imel pojma.In sem bil prav presenečen ko sem prebral Dušanov odgovor glede iste akcije na njihovem terenu :D

In seveda sem hotel podati vso stvar kot zanimivost ne kot začetek kreganja 8)
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

svajgerm napisal/-a:kar pa se tiče sranja KONCILJE mislim,da bi potem on že moral bit zavit v WC papir :assshaking:
Si se pač pridružil stotniji, ki bi me rada videla tam, kamor bi me stlačil ti :twisted:
ker so operaterji na centru pravi strokovnjaki v primerjavi z vami.Kdaj bojo vam začeli štet napake pa čeprav ste prostovoljci..........
Mislim pa, da mi po tvoji izjavi ni treba ugibati, kje si v službi in tudi to, da nisi prostovoljec. Ko boš pa okusil blišč in bedo te službe, se bova pa mogoče lahko kaj pogovarjala :twisted: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Gregor K. napisal/-a: Če bo obkladanje sem ter tja šlo naprej, bom temo začasno dal na dopust.

LP!

Moderator
Ne bi rekel, da je potrebno. Se bomo pač malo počili. Za tisto, kar pišem in govorim, imam dokumentacijo, Gregor, ti veš, kje si jo lahko ogledaš.

Če ne bi bil ravno v fazi konstruktivnih dogovorov z določenimi službami, bi napisal še kaj več, vendar je čas za umiritev žoge.

Seveda pa zaradi tega ne bo nihče tolkel po prostovoljcih, pa je lahko ne vem kakšen "germ"

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

LP!

Mogoče malo iz teme ali pa tudi ne. Dejstvo da število požarov v naravi narašča, predvsem pa da je vzrok le teh vse prevečkrat človeška malomarnost je vsekakor zaskrbljujoče.
Sam sem mnenja, da zgolj denarne kazni nisno dovolj oz. morali bi več narediti prav na preventivi, na osveščanju prebivalstva. Ljudje si enostavno ne znajo predstavljati, kako hitro se lahko v naravi razširi ogenj in kakšno uničevalno moč ima.
Zato se mi zdi smiselno, da bi GZS v sodelovanju z usteznimi državnimi institucijami na začetku pomladi izpeljala močno propagandno akcijo z povdarkom na navarnosti kurjenja v naravi. To bi lahko mad vsako sušo ponavljali oz povdarili. Namesto, da oktobra izobešamo plakate z petelini in opozarjamo občane da je to mesec požarne varnsti se mi zdi smiselneje ta denar porabit za preventivo takrat, ko je ta res nuja. Seveda bi poleg plakatov lahko predvajali dalši video spot in po raznih kmečkih zvezah izpeljali predavanja.
Samo z opozarjanjem lahko ljudem dokažemo in jih prepričamo, kako nevaren je lahko v začetku še tako majhen ogenj. Seveda pa denarna kazen ostane kot zadnje sredstvo in ta naj bo res visoka.

Lepo pozdravljeni!
Bolj star, bolj nor!
Uporabniški avatar
svajgerm
Kontakt:

Koncilji...pri tebi me moti to,da vedno nekaj šimfaš sedaj sem pa še jaz povedal svoje mnenje res nisem prostovolec in cenim tudi prostovoljce ki to so vendar je malo takšnih,ki delajo in takšnih,ki bi imeli samo komando in jih dol vleče od medalj.Mislim da družba tudi odvaja velika sredstva za vašo delovanje sicer pa ste se za to odločili ..prostovoljno in ne potem toliko jamrat.V 27.letih mislim da sem dal skozi vsaj toliko kot ti.SAJ RES NAPAKE PA DELAMO VSI
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Dajte res malo stopit na žogo in stvar umirit . Ne strinjam pa se z zadnjo objavo ki jo razumem tako : če si prostovoljec bodi tiho in požiraj vse , tudi pljuvanje po tebi , do katerega pride tudi po zaslugi drugih - tudi operaterja na centru ki je za svoje delo plačan . To ne more držati . Res je da smo vsi ljudje in se vsi lahko tudi motimo , samo , če se bomo vsi zavedali svojih napak bo tudi sodelovanje dosti lažje . Če te pokličejo na intervencijo , greš iz službe nato pa dobiš preklic zaradi napake nekoga ki naj bi bil za svoje delo strokovno usposobljen, pa bi , vsaj jaz tako mislim , zraven spadalo vsaj opravičilo . Vsi vemo kakšne težave so z izhodi iz služb , pol pa takšna neumnost ...
Pa brez zamere - samo moje skromno mnenje kot prostovoljnega gasilca .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Niti najmanj ne nameravam zagovarjati operativcev na RECO -jih ker oni dobro vedo da se še vedno učijo po tolikih letih delovanja centrov.
Vendar napake so povsod. Sam sem doživel že kar nekaj podobnih zmot.
Seveda to še pred delovanjem centrov. Odhiteli smo v Selnico ob Dravi namesto v Selnico ob Muri in podobno.
Potem so tu še eni kupi alarmnih planov , ki se nenehno spreminjajo v različnih gasilskih poveljstvih itd...
Z skupnim Centrom , kjer bodo gasilci , zaščitniki in zdravstveniki na enem mestu bodo stvari veliko boljše tekle. V to verjamem, čeprav še hitro ne bomo doživeli prizorov iz Amerike , kjer operativec strokovno vodi moči potrebnega človeka do prihoda ekipe. To pa iz preprostega razloga ker smo kadrovsko (številčno) prešipki. MORS- država ima denar za tanke in sestanke ,nima pa ga za Gasilce in ostale službe v sistemu ZIR
Kot vidite nam še zmanjšujejo sredstava. BARABE !!!

Zamerim tudi ministru Rjavcu, ki je na obisku političnih kolegov (DESUS) v Rušah dejal , da je prostovoljno gasiltvo glavni nosilec zaščite in reševanja v državi. ! :shock:
Očitno ne bere statistike , kjer smo omenjene tudi poklicne enote in to z velikim procentom (ker nimam podatka za leto 2004 ne bom navajal koliko)

Glede napak pri obveščanju in alarmiranju pa vedite : Hitro lahko človeka zajebeš , težje mu je pomagat.!
Zadnjič spremenil Oskar, dne 6. April 2005, 14:08, skupaj popravljeno 2 krat.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

svajgerm napisal/-a:
Koncilji...pri tebi me moti to,da vedno nekaj šimfaš.

V 27.letih mislim da sem dal skozi vsaj toliko kot ti.SAJ RES NAPAKE PA DELAMO VSI
Res je, priznam, marsikaj mi ni všeč, zato tudi "šimfam", sicer običajno argumentirano, saj se sicer nekateri lovijo tudi za vejice. Kakšne so koristi od mojega oglašanja je pa bolj tako-tako. Držim se gesla foruma, spreminjajmo stvari-na bolje. Če sem s svojimi pripombami premaknil vsaj delček, potem sem zadovoljen.

Čeprav sem operativni gasilec več kot 30 let verjamem, da je tvoja gasilska pot bolj raznolika in bogatejša od moje, zato jaz svojih let niti ne izpostavljam preveč rad, ker potem vsi vejo, da sem star, "ta stari" so pa itak zmešani in za odpis :wink: , ker o stvareh nimajo pojma :? .

Sem pa prebral, da ceniš tudi prostovoljce in to mi je v tolažbo. Pa da se razumeva, nič ne zamerim, če mene ne, ker se pač ne poznava. Tudi jaz imam namreč svoje mnenje o "določenih" prostovoljcih, ki se sicer tako deklarirajo, za dvig kvalitete prostovoljne gasilske organizacije pa jim ni kaj dosti mar.

In v tem se razlikujem od njih. Meni namreč je.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
svajgerm
Kontakt:

Res ,da smo starejši vendar mislim ,da vseeno izkušnje nekaj pomenijo mladi včasih tudi mislijo,da so pož...vso znanost tega sveta pa tudi nekateri,ki tako omenjajo tujino glede na tehniko,ki jo imajo niso taki tigri.Koncilja včasih tudi tvoje pisanje pohvalim z kolegi.Res pa je,da nikoli ne bomo istega mnenja in prav je tako.
Tonetu...da vendar tudi če je operativec na centru plačan ga ni potrebno obsojat saj mislim,da čeprav sta dva imata kar precej dela in si svojo plačilo ,kar zaslužita, vendar pa dostikrat do napak prihaja zaradi samega prijavitelja to pa bi mogli sami sprobat in potem sodit o tem.Ne morejo se pa mislim vsakemu posebaj opravičevat,ker mislim,da to niso storili namerno.
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

svajgerm Objavljeno: 6. april 2005, 13:36 Naslov objave:

--------------------------------------------------------------------------------

Res ,da smo starejši vendar mislim ,da vseeno izkušnje nekaj pomenijo mladi včasih tudi mislijo,da so pož...vso znanost tega sveta pa tudi nekateri,ki tako omenjajo tujino glede na tehniko,ki jo imajo niso taki tigri.Koncilja včasih tudi tvoje pisanje pohvalim z kolegi.Res pa je,da nikoli ne bomo istega mnenja in prav je tako.
Tonetu...da vendar tudi če je operativec na centru plačan ga ni potrebno obsojat saj mislim,da čeprav sta dva imata kar precej dela in si svojo plačilo ,kar zaslužita, vendar pa dostikrat do napak prihaja zaradi samega prijavitelja to pa bi mogli sami sprobat in potem sodit o tem.Ne morejo se pa mislim vsakemu posebaj opravičevat,ker mislim,da to niso storili namerno.

No Svajgerm tikaj se pa ne bom strinjal s tabo res da sem mlad ,ampak če misliš da sem pož.. vso znanost ti povem samo nekaj .Vse kar sem hotel da drugi vidite kaj se je zgodilo glede kurjenja trave.Nisem imel namena spravit stvar tako daleč da se začne kregarija.
Poleg tega ali ne pravi en rek : Na mladih svet stoji :?: :?: :?:
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Odgovori