tomo spremljam od začetka, pa mi je vseeno zelo čudno kako to da so takšne težave samo na vašem koncu?
če je tako težko ugotoviti kdo pije in kdo plača boste morali to urediti z predstvniki zveze in županom (župan podpiše plan aktiviranja, katerega ReCO samo in zgolj samo izvaja. Verjemite, da operaterji na ReCO-tu vedo kako in kaj je na terenu ali toda ne delajo izven teh okvirov, ker on lahko naredi nekaj kar bo na terenu OK, administrativno pa ne pije vode. Zaradi tega bo on sankcioniran in lahko ostane brez službe. Jaz pravim da v službo hodim za kruh in mleko, za čast in slavo sem pa pri gasilcih.
Če imate slab plan aktiviranja enot ga popravite?
Tako imenovane velike strokovnjake pa napopajte na limanice, na ReCO se vsa komunikacija snema (tako tel kot radio veze s čimer se lahko naredi izredno dobro analizo... na podlagi kronologije (tudi ID številke postaj) se lahko te t.i. strokovnjake
Blondi: NE ŽELITE SI posredvanj ob prometnih nesrečah, to so najbilj nehvaležna posredovanja! Drugače se pa malo vprašajte zakaj dobivate toliko "polen" da se ne potrdi vaših želj glede plana aktiviranja? Morda ste to dokazali v praksi, pred nekaj meseci je bila prometna nesreča vzgodnjih jutranjih urah v kateri sta bili udeleženi dve vozili in 4 osebe, ena je izgubila življenje če se prav spomnim. Vodja intervencije (poklicni gasilec iz GE Celje, je v dobri veri aktiviral enoto (mislim da II. kat). No Celjani so potrebovali do kraja dogodka vsaj 25 minut ali več in glej ga zlomka člani te enote so prišli na kraj dogodka istočasno oz minuto za Celjani? pa še to z GVM če se ne motim? Od teh članov grem stavit za

da ni bil nihče z tečajem tehničnega reševalca ali bolničarja? Še sreča da je bil dogodek v neposredni bližini enega medicinca ali celo dveh?
No v glavnem, če so enote tako hudo usposobljene in imajo tako dobre izvozne čase kako to da ste / so na prvi prepreki padli? Potem se pa vprašajte zakaj se odgovorni upirajo vašim željam? Prometne nesreče niso mačji kašelj tudi z vidika psihoterapije? poklicna jedra imajo to rešeno kot tudi enote širšega pomena, pa še ri njih se včasih kdo "zlomi" sploh v primeru ko se dogodek pripeti na domačem koncu in poznaš poškodovance. Ali ste se morda vprašali kako bo v primeru nestrokovnega posredovanja? Takrat se bo našlo 1000 in 1 izgovor...
malo v premislek..
Glede planov in sodelovanja pa predlagam da se malo ozrete po Postonjskem koncu? (brez zamere ostalim, ki sem vas spustil, na forumu je največ podatkov ravno iz njihovega konca -> darko opiše kratko in jedernato z vsemi plusi in minusi)