Požar barake pod Skalco

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

O tem požaru ne bom več razpravljal.
Škoda ker nekateri vse veste, da niste šli na mesto nas gasit, ...

http://www.geocities.com/pgdbb/

V službi ljudstva na pomoč! :lol: 8) :lol:
Luka19

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

stendlar napisal/-a:O tem požaru ne bom več razpravljal.
Škoda ker nekateri vse veste, da niste šli na mesto nas gasit, ...

http://www.geocities.com/pgdbb/

Sorry, this GeoCities site is currently unavailable.

Je težko napisati število operativcev?
Uporabniški avatar
fenix4
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a fenix4 »

ja, najlažje je pa o reči, d se o tem ne bomo več pogovarjali in zaključiti temo. ne vem, al ne preneseš kritike, al pa nočeš deliti informacij z nami? bomo pač počakali na druge objave pa potm videli, kaj in kako bo. Nihče ni rekel, d vse vemo, zato te pa pač prosimo še za nekaj informacij, ki bi nam pomagale razumeti to situacijo a ne......je pa vsaj nekaj pohvalno, napisal si, namesto nas gasit, ne namesto mene...je Janezova objava pustila posledice hehe. :twisted:

Janez, čestitam
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Janez je zgrešil, da je stendlar osemkrat napisal smo in samo dvakrat sem, sicer ima pa tudi sam dolžnost, da sam kaj naredi.

Ko boste malce razširili svoja obzorja in zmogli pogledati dalje od vaše "idealne" GE, boste mogoče tudi lažje razumeli druge.
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Peter napisal/-a: Ko boste malce razširili svoja obzorja in zmogli pogledati dalje od vaše "idealne" GE, boste mogoče tudi lažje razumeli druge.
peter: =D>

Včasih na tem forumu opazim, da eni malo preveč " drezajo", me zanima, kako oni rešujejo, ter ukrepajo..
Vedno pričakuj nepričakovano!

Luka19

stendlar, zanima me, kako lahko pozabiš svojim SMS-e poslat, druga društva pa takoj alarmiraš, to se mi zdi skrb vzbujajoča napaka.

Pa še nekaj: Pri nas vedno ostane v društvu "operater" oz. dežurni gasilec poleg še XY operativcev, ki skrbo zapisuje vse izvoze vozil, moštvo, prihode na kraj, prve ugotovitve, je v kontaktu z drugimi pristojnimi službami, napoti dodatno moštvo, če je potrebno itd. Pri vas nimate tega?
Uporabniški avatar
silvano
GE: PGD Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvano »

Luka19 napisal/-a:Pa še nekaj: Pri nas vedno ostane v društvu "operater" oz. dežurni gasilec poleg še XY operativcev, ki skrbo zapisuje vse izvoze vozil, moštvo, prihode na kraj, prve ugotovitve, je v kontaktu z drugimi pristojnimi službami, napoti dodatno moštvo, če je potrebno itd. Pri vas nimate tega?
Pri nas imamo zato Center za obveščanje, zadeve pa letijo v SPIN :roll: Vsako vozilo se javlja (odhod, prihod....)

Seveda običajno tudi pri nas ostane kdo v orodišču vendar pa naloge, ki si jih ti opisal opravlja izključno operater v Kranju.
sej bo bolš

http://www.pgdbb.si
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Upam da ne boste hudi, če se malo vmešam. Ni ravno povezano s temo, je pa z debato.
In sicer kar se tiče javljanja in povezave z matičnim GD.
Pri nas je podobno kot je napisal Luka19. In sicer po izvozu se običajno najde kdo, ki ostane v GD za telefonom in stacionarnim UKV-jem.
Ta nato ohranja kontakt z enoto na terenu, poskrbi za dodatno obveščanje operativcev, vodi evidenco kdo je že izvozil, kdaj ..., kdo je v rezervi in podobno. Čisto interno za potrebe PGD.

Seveda pa je javljanje na ReCO zakon in se mimo tega ne more.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Precej debate za velepožar barake 6x4 m.

Če so prišli gasilci na kraj požara 10 minut po izbruhu lahko gasijo na "ameriški način" - vse goreče potiskajo na kup da zgori; zavarovalnica ne prešteva ožganih desk in tramov, čistilci imajo manj za odpeljati.

Kar sem pa prebral v tej temi je pa to, da so gasilci svoje naredili, v danih pogojih in okoliščinag verjetno najbolje.

LP

Janez
Luka19

@Tomkat: Točno na to sem mislil, mi je zelo všeč, da vsaj kdo razume, kaj sem mislil =D>
Odgovori