Požar v podjetju Seaway v Zapužah
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Zaplet ali zmeda je nastala samo zaradi načina nameščanja IDA, ko ga je želel gasilec namestiti kot nahrbtnik, podajalec mu je ga pa želel dati čez glavo. Gasilec je ravnal pravilno in ubogal. Snemalec je bil dva koraka proč in je prižgal luč in kamero in izkoristil "akcijo" na obrobju, ker bližje pač ni smel.luka8 napisal/-a:Ko sem gledal posnetke odaje Svet sem zasledil mladega gasilca (zdi se mi da PGD Lancovo) ki so mu nadevali dihalni aparat (na prvi pogled je izgledalo tudi mal "strogo" oz panično, zmedeno...) on pa ni ravno vedel kako se mora obnašati, oz kako naj bi mu ga spravili na hrbet, seveda je on hotel to storiti na drugi, tudi možni način ki bi bil mogoče še lažji(vsaj meni) ko bi si ga nadeval sam.
Je mogoče prišlo do nesporazuma pri komuniciranju, je bil fant tako zmeden da se je spozabil kako so ga (na)učili, se mogoče ni dalo njegovemu kolegu aparata obniti....ali pa ga je ta mladi gasilec celo prvič imel v uporabi??
lep in miren večer vam želim!
Luka
-
batman100
Vse kaže da se je "ogenj" spravil nad gorensko!
Pa niti ne gre za tako nedolžne požare, ampak za tiste ki bodo zagotovo med glavnimi v statistiki za leto 07. Ko berem forum bi na hitro lahko rekel da je bil požar voden šolsko, zakar je sigurno zaslužen vodja intervencije s pomočniki. Seveda bom v domačem društvu vsem, ki ne (znajo) uporabljajo foruma predstavil ta požar in pristop k reševanju, ker se mi zdi dober.
Lep pozdrav iz Savinske!
Pa niti ne gre za tako nedolžne požare, ampak za tiste ki bodo zagotovo med glavnimi v statistiki za leto 07. Ko berem forum bi na hitro lahko rekel da je bil požar voden šolsko, zakar je sigurno zaslužen vodja intervencije s pomočniki. Seveda bom v domačem društvu vsem, ki ne (znajo) uporabljajo foruma predstavil ta požar in pristop k reševanju, ker se mi zdi dober.
Lep pozdrav iz Savinske!
-
nn
pločevinka piva
Vse pohvale vsem, ki sobili na intervenciji. Pohvale tudi vsem vodjem. No omenu pa bi samo eno reč in sicer, danes sem bil na kraju požarišča in vse naokoli so ležale plastenke vode (prazne), na strani kjer se gre v lakirnico pa med plastenkami tudi prazne pločevinke piva. Kako si lahko eni privoščijo, na taki intervenciji piti pivo.- To meče slabo luč na vse gasilce in ne samo na posamezne cvetke. Mi kdo ve odgovorit?????????? 
- metodg
- GE: PGD Brezje na Gor.
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Re: pločevinka piva
Hvala za pohvale!nn napisal/-a:No omenu pa bi samo eno reč in sicer, danes sem bil na kraju požarišča in vse naokoli so ležale plastenke vode (prazne), na strani kjer se gre v lakirnico pa med plastenkami tudi prazne pločevinke piva.
Na analizi bomo tudi to povprašali. Med intervencijo ti lahko zagotovim, da smo vsi pili samo vodo. Opremo smo za sabo pospravili, smeti pa pustili... Evo, še ena stvar za analizo...
Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Kot kaže se je ogenj res dobro spravil na Gorenjsko.
Upam in privoščim vam nekaj miru, da si vsaj malo odpočijete.
Tole ste očitno res dobro izpeljali. Glede na to kakšne snovi so se znašle v ognju. In spet poudarjam, veseli ste lahko, da sta v zdravniško oskrbo morala le dva, pa še ta sta recimo temu hitro O.K. Hitro okrevanje vama želim!
Pričakujem da boste izsledke analize kje javno objavili.
Uroš, obleke so (če sem prav videl) norveškega proizvajalca Wenaas
(Upam, da to ni reklama).
Upam in privoščim vam nekaj miru, da si vsaj malo odpočijete.
Tole ste očitno res dobro izpeljali. Glede na to kakšne snovi so se znašle v ognju. In spet poudarjam, veseli ste lahko, da sta v zdravniško oskrbo morala le dva, pa še ta sta recimo temu hitro O.K. Hitro okrevanje vama želim!
Pričakujem da boste izsledke analize kje javno objavili.
Uroš, obleke so (če sem prav videl) norveškega proizvajalca Wenaas
(Upam, da to ni reklama).
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Re: Replika
blondi, to kar sem označil je zame navadno blatenje in ugibanje o nečem kar poznaš bolj na pamet.. Prosim nehaj !blondi napisal/-a:Oskar, ne mečem vseh poklicnih gasilcev v en koš. Ampak dan prej so se GRS Kranj pokazali v tako slabi luči, da si nisem mogel kaj, da ne bi napisal takšne opazke. Operativni načrt se pri njih iz torka na sredo po moje ni spremenil, zato bi se verjetno zgodil enak scenarij kot dan poprej.
Brez zamere (Upam, da če se srečava, da me ne boš premetaval sem in tja). Sem pač tak, da me nesposobnost oz. neorganiziranost pri gasilcih zelo jezi in zato včasih pišem malo preveč v jezi.
Drugače pa vem, da ReCo ne aktivira kakor se jim tam zljubi, ampak v tem primeru bi se lahko zgodilo tudi to, da bi aktivirali enoto(e) v prvem alarmu, potem bi pa čakali na zahtevo vodje intervencije po okrepitvah. Na srečo to niso čakali ampak so aktivirali tako, kot je že bilo opisano.
Grega, da si se na takšen način nadihal strupenih plinov je pa zelo kruto. Upam, da ne bo trajnih posledic
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
gost1234
Blondi ne vem a se delaš blontnega ali res ne razumeš tega kar ti je že Gregor K. napisal?blondi napisal/-a:Drugače pa vem, da ReCo ne aktivira kakor se jim tam zljubi, ampak v tem primeru bi se lahko zgodilo tudi to, da bi aktivirali enoto(e) v prvem alarmu, potem bi pa čakali na zahtevo vodje intervencije po okrepitvah. Na srečo to niso čakali ampak so aktivirali tako, kot je že bilo opisano.
ReCO ne more in ne sme aktivirat enot po svoji pametni če ni zahteve ali če tega ne opredeljuje načrt aktiviranja!!!
Ne vem kje je razlika:
blondi napisal/-a:Drugače pa vem, da ReCo ne aktivira kakor se jim tam zljubi
gost1234 napisal/-a: ReCO ne more in ne sme aktivirat enot po svoji pametni če ni zahteve ali če tega ne opredeljuje načrt aktiviranja!!!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros