Požar v podjetju Seaway v Zapužah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Re: pločevinka piva

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

nn napisal/-a:Vse pohvale vsem, ki sobili na intervenciji. Pohvale tudi vsem vodjem. No omenu pa bi samo eno reč in sicer, danes sem bil na kraju požarišča in vse naokoli so ležale plastenke vode (prazne), na strani kjer se gre v lakirnico pa med plastenkami tudi prazne pločevinke piva. Kako si lahko eni privoščijo, na taki intervenciji piti pivo.- To meče slabo luč na vse gasilce in ne samo na posamezne cvetke. Mi kdo ve odgovorit?????????? :twisted:
Ja jaz ti znam odgovort:

PIVA NA INTERVENCIJI NI BILO! To, da si videl kje kakšno pločevinko piva še ne pomeni, da so ga pili gasilci. So pa na vzhodni strani objekta sedeli ob sosednji stavbi tudi predvidevam da zaposleni. Tako, da imaš kle še en možen odgovor.

Drugače pa še navadne vode nekej časa ni bilo...kaj šele pivo. :wink:

LP
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Prosim, da ohranite temo čisto in si za besedne igrice odprete nov peskovnik.

Pločevink nisem opazil, ker jih tudi nisem iskal, če se pa komu ljubi, pa lahko pregleda še en nov album slik v galeriji, če bo kje kakšno našel.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Iz napisanega, slišanega ter na slikah videnega, FANTJE KAPO DOL 8)

Ne bom se spuščal v sam potek intervencije ter vodenje, ker bi po mojem mnenju glede na okolnosti težko bilo boljše :arrow: pa še za "štengo" prekratek sem, da bi lahko modroval gasilcem kateri so bili na čelu te intervencije :!: Bom pa z zanimanjem spremljal temo do kraja in se skušal iz tega kaj naučiti :idea:

Pripomnil bi le glede nekega strahu katerega sem zasledil navedenega v tej temi :arrow: strah je podzavestna zadeva in jo nehote občuti vsak normalen človek in temu se ne da izogniti, lahko jo le eni bolj drugi manj prekrivamo :!: Ne moj izum, ampak znanstveno dokazano :!:
Zato, če si normalen je prisoten tudi strah saj imaš prirojen nagon za preživetje in bolj priučen kot prirojen čut za skrb in odgovornost do sebe in drugih :!:
Prepričan sem, da smo v naših vrstah ljudje iz zadnjega stavka, zato je to podzavestno spremljajoča stalnica našega vsakdana :wink:

Miren vikend in lep pozdrav iz Zagorja.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
sassko
Kraj: Sezana PGD Povir

Odgovor Napisal/-a sassko »

nn !!!

Verjetno ne veš kako je z IDA v peklensko vroči stavbi. Temperature v notranjosti stavbe narasejo preko 800 stopinj celzija. Rad bi te postavil v kontejner za hot-fire pa bi videl koliko vode bi spil brez velike telesne aktivnosti. Potem pa ti bi še dal kljukasto lestev, IDA in C cev pa tri nadstropja za preplezat pa bi vidli koliko bi zdržal.

Fantje ki ste bili na požaru lahkko rečem samo spoštovanja vredno, umirjena intervencija brez nepotrebnih izpadov posameznikov. Lepo je bilo videti usposobljenost vaših operativcev lahko rečem eden za vse vsi za emega.

Kar se pa straha tiče, nič nečloveškega.

BRAVO le tako naprej.
Uporabniški avatar
mihael
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mihael »

Tudi sam sem sodeloval na intervenciji in sicer od 21.34 do 5.15 ure, kjer sem bil večino časa strojnik na radovljiškem GVC 24/50. Vmes sem si našel malo časa za ogled celotnega območja požara, tako da sem uspel narediti celo nakaj posnetkov, ki sledijo v galeriji.
Pohvaliti moram vse, ki so sodelovali na intervenciji in kakrkoli pomagali pri gašenju požara.

Z gasilskim pozdravom:

NA POMOČ!
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Da malo poživimo temo. Uspelo nam je dobiti ogromno fotomateriala, imamo videoposnetke od praktično cele intervencije. Ene posnetke še čakamo in mislim, da bomo lahko opravili kakovostno analizo. Posnetke moramo še analizirati, ampak ko sem jih del pogledal, sem opazil nekaj stvari, ki bi se jih lotil drugače. Bomo vedeli za prihodnjič...

Drugače pa še neka malega statistike:

Po grobi oceni smo porabili okrog 400.000 litrov vode in nekaj malega penila.

Prihod gasilcev (kumulativno) je potekal takole:
7 min od prvega poziva 24 gasilcev
10 minut od prvega poziva 43 gasilcev
15 minut od prvega poziva 63 gasilcev
17 minut od prvega poziva 89 gasilecv (50% vseh sodelujočih na intervenciji)
in tako naprej...

V glavnem. Pripravljamo analizo, ki bo zelo verjetno 24.4.2007. Potem bomo pa naše izsledke tako ali drugače objavili..

Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Ker smo kar nekaj besed o tem požaru zapisali na tem forumu, bi jaz dodal še neko presenečenje, ki se je v zvezi s tem požarom zgodil danes zvečer in ni običajen za naše okolje.

Ponavadi se zgodi, da posameznik ki si mu ob nesreči priskočil na pomoč slej ali prej pozabi na vsa naša prizadevanja, seveda pa se najdejo tudi kakšne izjeme. Velikorat se zgodi, da krajani, ki jim priskočimo na pomoč čez dva dni v gasilski dom dostavijo dva zaboja piva, kar je zame osebno sramotno. Če se že hoče na kakršen koli način zahvaliti gasilcem, je veliko boljših in lepših trenutkov ki lahko posamezniki to izkoristijo.

In danes se je prav gotovo to zgodilo vsem gasilcem ki so sodelovali na tej intervenciji, saj so prav vsi, ne samo iz naše občine, temveč tudi iz PGD Bled-a, GARS-a Jesenice in JZ GRS Kranj dobili povabilo, na katero jih je povabil direktor podjetja Seaway g. Jakopin povabil na sprejem in večerjo. Udeležencev je bilo okoli 150. Gasilcem ki pa so bili danes na tem sprejemu, pa se je sigurno najbolj utisnilo v spomin darilo, ki ga je prejel vsak posameznik in verjemite mi da glede na kvaliteto ni bilo poceni.

Da boste tudi ostali videli kako se je zaključil današnji sprejem, pa si lahko v spodnjih slikah pogledate kaj so kot zahvalo prejeli naši gasilci.

Vsekakor poteza, ki jo ne doživiš velikorat in ti sigurno ostane v spominu.

Lp

Bine
Priponke
IMG_6316a.JPG
IMG_6330a.JPG
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

To pa res lepo od podjetja!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Bošta71
Kraj: Koroška Dravograd

Odgovor Napisal/-a Bošta71 »

Kapo dol =D>
Dolg jezik ima kratek spomin.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
L.p. Bošta71
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Ni kaj, res lepa gesta.
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Ja je pa treba povedati, da so si vsi sodelujoči to tudi zaslužili s pogumnim posredovanjem in dobrim vodenjem!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Res, zelo lepa gesta podjetja SEAWAY.
Direktorja podjetga, g Japec in g. Jernej Jakopin in ostai vodstveni delavci so me zelo prijetno presenetili. No tudi vse ostale gasilce.
Druženje danes zvečer je potekalo v prijetnem vzdušju in mislim, da si bomo ta večer zapomnili.
Najbolj me pa veseli, da so javno povedali, da so spremenili mnenje o gasilcih in da se zavedajo kakšno nalogo opravljamo v naši družbi.

Javno na tem mestu se zahvaljujem gospodoma Jakopin in vodstvenim delavcem podjetja SEAWAY, za prijeten večer.

Metod Gaber
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
tamav
Kraj: Hlebce
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tamav »

Javno bi se rad zahvalil podjetju Seaway, ki mi je polepsalo danasnji vecer in mi v trajen spomin poklonilo zahvalo in "vetrovko" v spomin na noc, ki sem jo prezivel na Zgosi, ko sem pomagal krotitit ogenj, ki je zajel podjetje.

LP
Matija
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Vidim, da so me predhodniki prehiteli... Res lepa gesta podjetja Seaway.
Lahko je stisniti marsikomu nekaj evrov a ta zahvala bo našla mesto v moji sobi.. na njej piše:

"ZAHVALA...ZA IZJEMNO HITRO, POŽRTVOVALNO, POGUMNO IN UČINKOVITO POMOČ PRI GAŠENJU IN OMEJITVI POŽARA NA ZGOŠI V NOČI MED 11. IN 12. APRILOM 2007.

BREZ VAŠE SRČNOSTI IN ZNANJA BI SE S TEM DATUMOM ZA VSELEJ USTAVILO NAŠE DELO.

PODJETJE SEAWAY"

Gesta, ki bo vselej ostala v mojem spominu. Z vsem spoštovanjem do direktorja in podjetja Seaway se zahvaljujem v imenu PGD Lesce za izkazano nepozabno pozornost. =D>
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Uf ... tole pa je gesta, ki seže nekam do srca.

Vsa čast podjetju Seaway. =D>
Stati inu obstati. /Trubar/
Odgovori