Zagorelo v tovarni dušika Ruše

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
PrimožTe
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Zagorelo v tovarni dušika Ruše

Odgovor Napisal/-a PrimožTe »

Nekaj pred 16. uro je zagorelo v prostorih industrijskega kompleksa Tovarne dušika v Rušah. Zagorelo je v delovnem obratu.

Prilgam sliko ki mi je padla direktno v oči, pa saj ne more biti res, fantje, čisto ste pozabili pravila varnega dela, (postavitev lestve, uporaba IDA, možnost padca v globino in iz višine, ...) ... !!!

Upam da se kateri od gasilcev ni poškodoval.
Priponke
delo na strehi.jpg
Go.st

Odg: Zagorelo v tovarni dušika Ruše

Odgovor Napisal/-a Go.st »

čudi me da ni posredovala poklicna gasilska enota maribor???

kajti pred kakim letom (mogoče manj, mogoče več ???) so še posredovali v tovarni dušika Ruše??!!
Gr3gA
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a Gr3gA »

lestev ni bila potrebna saj je z druge strani bil dostop po stopnicah. IDA tudi ni bil potreben. glede pasov ( streha je bila polozna ) se kaksno vprasanje? naj povem da smo pri pozaru uporabljali gasilne aparate na D prah.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Kot vidite na sliki, res ni bilo neke višine in strme strehe, se pa rada salonitka zlomi, ampak kaj hočemo takšno je naše poslanstvo.
Zame je bolj pomembno, da ni videti vodnih curkov iz vseh treh strani stavbe in pranja žlebov, kot radi vidimo na požarih. :D :D
Priponke
ruše.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uroschh

Odgovor Napisal/-a Uroschh »

Lep pozdrav. Ker sem bil včeraj zopet v pravem času na pravem mestu prilagam nekaj slik. Me je pa zmotilo to, da so si upali hodit po strehi, čeprav so pod salonitnimi ploščami samo prečne late, nič trdnega če se slučajno zlomi salonitka. Ni kaj fantje so si dosti upali.
L.p Uroš

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Zanima me, zakaj piše na straneh URSZR, da je v Rušah prišlo do samovžiga magnezija ? :?:
Kdo je poslal ta podatek centru 112. Kolikor vemo raziskuje vzroke policija.
Hvala za odgovor !
Gr3gA

to da bi gasilec skozi salonitko padel vam povem da bi padec bil najbol globok cca. pol metra. glede vzroka oskar pa ti povem ker sem delal 10m vstran da se ve zakaj je zagorelo saj zagori na dan minimalno 2x. pac se je tokrat pozar razsiril in ga zaposleni niso mogli omejiti tako kot to delajo dnevno.
Uporabniški avatar
Urosch
Kraj: in the midlle of nothing

Odgovor Napisal/-a Urosch »

To da bi pado samo pol metra se ne strinjam s tabo! Če pogledaš na strehi levo je res samo pol metra, tam desno ko so stali nekateri pa je okoli 5 metrov tak da ne samo, da je pol metra...!Samo tak...
Eni ven, mi pač not:)
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Em, ne bi rad bil siten, ampak meni se vseeno ne zdi ustrezno, da so fantje po strehi skakali brez IDA. Vem, da je teorija eno, praksa pa drugo. Samo vseeno, salonitne plošče (prašni delci), prisoten dim...

Mogoče res ni bilo nevarno za padec, ampak tudi pri razkrivanju strehe bi jaz osebno uporabljal IDA. Sicer pa super, da se zadeva ni razširila tako kot pred časom.
Rok Ušen, GČ I. st.
Gr3gA

Rok Ušen-(Blondi) napisal/-a:Em, ne bi rad bil siten, ampak meni se vseeno ne zdi ustrezno, da so fantje po strehi skakali brez IDA. Vem, da je teorija eno, praksa pa drugo. Samo vseeno, salonitne plošče (prašni delci), prisoten dim...

Mogoče res ni bilo nevarno za padec, ampak tudi pri razkrivanju strehe bi jaz osebno uporabljal IDA. Sicer pa super, da se zadeva ni razširila tako kot pred časom.
za tisto ko pravis pred casom. naj povem da takrat ni gorelo v objektu TDR ampak izven ograje. goreli so pa odpadki, ki jih je lastnik nalagal. gre za 2 razlicni snovi in za 2 razlicni lokaciji. IDA pa ni bil uporabljen ker magnezij je samo tlel in ne gorel
K.B.

Odgovor Napisal/-a K.B. »

Po bitki so lahko vsi generali... Res mi gre na živce ko se eni tako vtikajo v vsako sliko na internetu, v živo pa noben nihče nič ne reče...
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Sprejmite to kot dobro kritiko za prihodje, ne pa kot "brco v rebra"...

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Ne vem, zakaj bi potem sploh na forumu govorili o kakšni stvari, če bi se vsaka pripomba, predlog, opazka ... vedno vzela kot "brca v rebra".

Poiskal sem, če magnezij pri gorenju (tlenju) predstavlja za gasilce nevarnost in našel tole:

Vdihavanje magnezijevega prahu oziroma hlapov, lahko razdraži dihalno verigo. Kot simptomi se lahko pojavijo kašelj, bolečina v prsih ter vročina. Koščki magnezija, ki se zažrejo v kožo, lahko povzročijo izpuščaje, stopljen magnezij pa hude opekline. Pri gorenju proizvaja žarečo belo svetlobo. Gledanje lahko povroči okvaro oči. Hlapi povzročajo zaspanost in omotnico. Pri nosečnicah lahko ob izpostavljenosti magnezijevemu prahu, ta skodi še nerojenemu otroku.

Zadeva torej ni čisto nedolžna.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

K.B. napisal/-a:Po bitki so lahko vsi generali... Res mi gre na živce ko se eni tako vtikajo v vsako sliko na internetu, v živo pa noben nihče nič ne reče...
Da, lahko smo vsi generali dokler gasilska poveljstva ne bodo spremenila mnenja do analize intervencije, ki jo je treba narediti takoj ko imamo zbrane vse potrebne podatke o poteku gašenja. Tako pa je kvalitetna analiza še vedno redkost. Vodje intervencije se jo izogibajo tudi takrat ko samo vedo in čutijo, da niso bili dorasli vodenju. To kar pišem je posploševanje, in ne leti na konkretno intervencijo v Rušah.

Dragi gost KB. Če ti gre naš forum na živce pa beri nekaj drugega. Predlagam zadnjo knjižico za dirke. :D Naša člana Pero in Rok sta res prava modela in srčna gasilca, ki pa vedno želita le dobro. Še nikoli nista napisala: Pa naj pade s strehe, pa naj se nadiha dima itd.....Glede objave slik pa je preprosto tako. Ko je nalepiš na forum si že dal dovoljenje da se vtikamo. Konec, ni kaj. :wink:
Verajmi pa, da smo moderatorji tu zato , da poskušamo peljati vsako debato v smeri slogana: spreminjamo na bolje. Ali pa enega mojega: mi napišemo to, kar drugi še ziniti ne upajo ! #-o
floooMaster

Odgovor Napisal/-a floooMaster »

Odgovori