Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Požar na Vranjem vrhu

Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Požar na Vranjem vrhu

Objava Wulfenit » 13. maj 2014, 12:42

Glede na to, da je bilo res TOOOLIKO napisanega na tema GZ Slovenske gorice, in je tema zaklenjena, bom ob odobravanju admina odprl novo tukaj.
Pozanimal bi se samo, če lahko kdo izmed gasilcev, ki so sodelovali na intervenciji napiše malo več o tem, kar se je dogajalo?

Veliko je bilo rečenega, kakšne bi lahko bile posledice po tisti zgodbi o PGD Paloma, v katero se ne bi več spuščal, ker se me ne tiče. Se mi pa ne zdi prav, da je nekdo (po zdajšnjih informacijah) moral plačati najvišjo ceno zaradi nekih tekmovanj, ki niso nobenim gasilcem v korist, samo v strošek. Življenje v zameno za par pokalov?!? :shock: :shock: Upam, da bo kdo nemirno spal danes, resnično UPAM :x ! Pa me naj razcotajo sedaj zagovorniki teh trodelnih napadov, 4 sesalnih cevi in ostalih jajc, ki se jim to "druženje gasilcev" zdi tako Oh in sploh.. Sedaj tukaj v jezi pišem izključno svoje mnenje, baje ima vsak pravico do tega, tako da prosim, da ne pride do kakšnih zamer slučajno [-o<

Pa lep pozdrav vsem
Medalja / krogla vedno zgreši "tapravega"
Uporabnikova podoba
Wulfenit
 
Objave: 19
Registriran: 28. november 2013, 11:28
Lokacija: Štajerska
GE: Hoče

Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava janezlj » 13. maj 2014, 13:49

Žalostno, da je izključitev društva iz GZ Slovenske Gorice in GZS očitno največji dosežek novega vodstva Poveljnika Franci Petka in Predsednika Jaka Jošta

niso bili sposobni urediti zadevo in to zaradi gasilskega idiotizma, GZS bi morala odstaviti celotno vodstvo dotične GZ SG ali pa sami podati odstope

žalostno in sramotno dejanje trenutnega vodstva GZ SG in GZS

jezni gasilec janez,

ki je proti uničevanju pgd-jev, kar je očitno nekaterim le uspelo, verjetno je GZ SG zelo vesela in srečna, ko je uničila eno od najbolj dejavnih društev v svoji GZ SG in upajmo, da tole berejo in se bodo malo zamislili nad svojimi dejanji in da bodo na podlagi tega sami odstopili. župana pa je lahko zelo, zelo, zelo sram, kar je GZ SG storila in on potem prekinil pogodbo, župan fuj, fuj, fuj
janezlj
 
Objave: 2
Registriran: 13. maj 2014, 13:37

Re: Požar na Vranjem vrhu

Objava Wulfenit » 13. maj 2014, 14:40

Ne zdaj sprevračati pomena te teme in pogrevati stare teme. Kar se je zgodilo se je, kazen so dobili zaradi dalj časa trajajočih in ponavljajočih se kršitev. Če delaš bedarije, se strinjam da si kaznovan.
Moje zgornje bemtenje je bilo samo za to, ker se dajo najti drugi načini kaznovanja nekega društva, kot pa je odvzem pogodbe in s tem ogrožanje življenj nič krivih sokrajanov. Če so jim že tekmovanja toliko pomenila, bi jim pač prepovedali nastopanje v vseh selekcijah za neko daljše obdobje, pa bi bil mir. Ne pa, da se prepove osnovna dejavnost, zaradi katere smo sploh kar smo. Sej pa nam na kamionih ne piše TEKMOVALCI, ampak nekaj drugega...
Spet, samo moje skromno mnenje...Lp vsem:)
Medalja / krogla vedno zgreši "tapravega"
Uporabnikova podoba
Wulfenit
 
Objave: 19
Registriran: 28. november 2013, 11:28
Lokacija: Štajerska
GE: Hoče

Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava darko » 13. maj 2014, 18:54

Zgodaj zjutraj (13.maj) je zagorelo v stanovanjski hiši na Vranjem Vrhu v občini Šentilj. Gasilci so v stavbi našli mrtvo osebo, katere identiteta še ni potrjena. V goreči hiši naj bi namreč našli nekdanjo direktorico Palome Matildo Strasser.
O tem, da gori hiša, so bili gasilci in policisti obveščeni ob 6.39 zjutraj, ob prihodu na kraj dogodka pa v objektu našli mrtvo osebo. Neuradno naj bi šlo za dolgoletno prvo finančnico in krajši čas direktorico Palome Sladkogorske Matildo Strasser, poročata Radio in Televizija Maribor.
Vzrok požara za zdaj še ni znan, gasilci pa ogenj še vedno gasijo, poroča novinarka TV Maribor Franja Pižmoht in dodaja, da so bili gasilci zaradi razprtij med tamkajšnjimi gasilskimi društvi na kraju dogodka nekaj minut pozneje, kot bi bili. Najbližje so namreč gasilci iz Sladkega Vrha, ki pa so bili nedavni izključeni iz gasilske zveze in nimajo dovoljenja za gašenje, zato so to prevzela okoliška gasilska društva.
Kriminalisti bodo, ko bodo okoliščine to dopuščale, opravili ogled kraja požara in dodatne informacije posredovali po koncu ogleda, so še sporočili s PU-ja Maribor. (povzeto po rtv slo)
........
Tako sedaj vsaj vemo za kaj se gre. Nekateri trdijo da bi če bi, bi lahko, če ne bi, .....
Časa pa so imeli za ureditev razmer na pretek!

Darko
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava Pero » 13. maj 2014, 19:44

Zanimiva izjava župana, kot da on nima nič pri tem .... :roll:
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabnikova podoba
Pero
 
Objave: 1091
Registriran: 17. april 2006, 17:34

Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava pes » 13. maj 2014, 21:16

Le kaj bo pokazala policijska preiskava ko bo končana. Mogoče bo koga skrbelo.
Morda za ilustracijo oddaljenost gasilcev od približne lokacije na poziciji 1 do sodelujočih enot. PGD Šentilj sicer ni označen, ampak se vidi približno kje je.
Priloge
Šentilj.bmp
(1021.03 KiB) Še neprenešeno
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44


Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava majkel » 14. maj 2014, 12:13

En zanimiv kometar na vse skupaj.
Priloge
Brez naslova.jpg
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Uporabnikova podoba
majkel
 
Objave: 396
Registriran: 31. januar 2005, 22:33
Lokacija: Zg.Kungota

Re: Požar na Vranjem vrhu

Objava peugeot » 14. maj 2014, 13:01

no, mislim da smo malo zašli s poti ob tem "prerekanju" okoli pgd paloma, naslov teme je "Požar na Vranjem vrhu", ne?
Glede na to da ne zaupam najbolj v kvaliteto in legitimnost člankov na 24(K)ur me zanima ali se že ve kaj naj bi bil vzrok za požar? Mogoče kaka informacija s prve roke?
Uporabnikova podoba
peugeot
 
Objave: 116
Registriran: 19. oktober 2013, 18:58
Lokacija: Sela
GE: Sela

Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava Dave D » 14. maj 2014, 16:05

Požarna pokritost je taka, kot je (standardi požarne pokritosti v Sloveniji tako ali tako še niso sprejeti), nov operativni načrt je podpisal župan in "nova GZ", kar pomeni, da se obe strani zavedata, kakšni so odzivni časi. Posledično je njuna tudi odgovornost.

Če se na novo niso nič pametnega zmenili in dogovorili, je to očitno edina funkcionalna varianta za izvajanje javne gasilske službe na tem območju. Če so ostala društva v GZ prišla do zaključka, da je sodelovanje s PGD Paloma tako nevzdržno, potem je pač nujno zlo, da jih izključijo, pa čeprav je to verjetno samo zaradi posameznikov v dotičnem društvu. Dejstvo je, da župan z njimi ni podpisal pogodbe o izvajanju JGS, zatorej uradno ne smejo na intervencije in pika. Vsako jamranje in zvijanje rok, kaj bi bilo, če bi bilo, če bi čebula če ne imela je popolnoma neumesno. Dotičnega novinarja, ki je serviral to "bogato" novico pa prosim le za to, da v bodoče pove, da je stanje tako zato, ker so omenjeno društvo iz GZ izključili zaradi ponavljajočih KRŠITEV in ne "razprtij" med društvi, saj nismo branjevke na trgu, ki se kregajo za solato, temveč gasilci, ki moramo upoštevati pravila in zakone, pa čeprav to počnemo brezplačno.

Vsem sprtim stranem želim čimprejšnjo pomiritev strasti in nov kader, ki bo premostil nastale bregove ter uspešno sodeloval med seboj za korist drugih in ne za poveličevanje samega sebe.

LP

David
Uporabnikova podoba
Dave D
 
Objave: 303
Registriran: 29. avgust 2007, 18:19
GE: Loka pri Mengšu

Re: Požar na Vranjem vrhu

Objava peugeot » 14. maj 2014, 19:01

"Matilda zgorela zaradi vojne med gasilci?!" Resno? A med gasilci se da tudi vojno naredit? Kljub skoraj 20 letnemu stažu (ni ne vem kak dosti, je pa :D ) pri gasilcih še nikoli nisem slišal da bi med gasilci lahko bila vojna. Morda nekaj hudih besed med tistimi gasilci ki ne vedo kaka je naša prvinska naloga, vsekakor pa ne da bi se šli vojno.
Prav rad bi videl junaka ki si je izmislil tako ubijalski naslov. Nevedni narod pa v članku tako vidi samo tisto kar želi. In spet bodo neznalčki čvekali kako smo gasilci skregani med sabo, pa rivalstvo je med nami (med nekaterimi že) pa da smo itak večino časa v gostilni. Res, manjka nam kvalitetnih medijev in to zelo.

pa še link:

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/matilda-zgorela-zaradi-vojne-med-gasilci
Uporabnikova podoba
peugeot
 
Objave: 116
Registriran: 19. oktober 2013, 18:58
Lokacija: Sela
GE: Sela

Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava Dave D » 14. maj 2014, 21:13

Uporabnikova podoba
Dave D
 
Objave: 303
Registriran: 29. avgust 2007, 18:19
GE: Loka pri Mengšu

Odg: Požar na Vranjem vrhu

Objava Pero » 14. maj 2014, 22:27

@peugeot
Potem pač imaš srečo in živiš v tistem majhnem delčku slovenije, kejr ni nevoščljivosti in osebnih zamer.
Skoraj v vsaki GZ je neko društov, ki je z nekom "skregano", taki pač smo slovenci. Eno je "leporečje" na občnih zborih te na sestankih, kjer si večina z nasmeškom veselo sega v roko. Resnica ko so enkrat za lastnimi zidovi, bog ne daj v gostilni, je ponavadi drugačna.
In potem bi naj šel z istimi ljudmi, ki ti še pomahajo ne ko se pelješ mimo, z ramo ob rami v ogenj......

Vojna? Vsaka razprtija med društvi je predvsem za operativno področje zelo velik problem. Mnogi se tega ne zavedajo ...
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabnikova podoba
Pero
 
Objave: 1091
Registriran: 17. april 2006, 17:34

Re: Požar na Vranjem vrhu

Objava peugeot » 14. maj 2014, 23:03

@Pero žal te moram seznanit z dejstvom da se tudi pri nas eni ne gledajo lepo. Frdamana politika pa osebni interesi pač, ampak temu jaz še zdaleč ne bi rekel vojna. Malo preveč na grdo je tale predragi novinar to opisal, samo da zlobni jeziki spet harajo po nas.
No, sicer pa je legitimnost SN tako ali tako vprašljiva. Ne bi jim verjel če bi napisali da je zunaj lep dan, pa čeprav bi sonce sekalo pa +40°C bi šel za ziher ven pogledat če je res. ;)
Hja, prav vsaka razprtija je sranje, če se lahko tako izrazim, VENDAR če v društvih obstajajo ljudje ki jim je malo mar za razprtije vodilnih in vem da je v naših primerih teh ljudi veliko, sem pripravljen z njimi iti v vsak ogenj.
Ko sva že pri razprtijah, ne verjamem da je v naši ljubi Kuralandiji ena gas. zveza kjer se ne kregajo, ker je en pač prepotenten, tadrugi hoče bit preveč pošten, tatretji pa pač ma lastne interese. Neznalkoti pa to z zanimanjem spremljajo in nam kasneje mečejo polena pod noge.
Hjoj gostilne.... V gostilnah se o gasilskih zadevah kregajo samo primitivci. Resnično, ne moreš bit taki da se skozi celo ghostilno dereš članu drugega društva zakaj ono in zakaj tisto. Ampak spet, eni očitno so. Slovenčki pač očitno smo taki. Škoda. Ljudje smo vedno manj socialna bitja, vse bolj pa se v naše navade meša individualizem. Le kaj bo iz nas čez 20, 30 let?
Z upanjem po sodelovanju (in ne kreganju) polnimi pozdravi ;)
Uporabnikova podoba
peugeot
 
Objave: 116
Registriran: 19. oktober 2013, 18:58
Lokacija: Sela
GE: Sela

Re: Požar na Vranjem vrhu

Objava robit » 15. maj 2014, 6:58

Osebne zamere nebi smele uplivat na katero koli društvo to so tiste gostilniške fore katere naj tam ostanejo, rivalstvo pa mora bit ampak vse do svoje mere.
robit
 
Objave: 207
Registriran: 1. februar 2013, 10:09

Naprej

Nazaj na Gašenje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov