Delavnica zgorela

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Delavnica zgorela

Odgovor Napisal/-a SAKI »

"Delavnica zgorela", takšen je namreč naslov članka v Slovenskih novicah iz dne petek 10.06.2005.

Vem, da zadeva ni preveč sveža, vendar ravno to je tudi zanimivo :roll: Zakaj se nič od tega ni pojavilo na našem forumu, če pa vse tako do potankosti obdelamo pa naj bo še tako mala baraka :?:
Tudi jaz sem to opazil ravno danes, ko so mi prišle v roke te novice nekje drugje kot doma, kajti sam nisem naročnik le teh :!:

Pa naj kar citiram članek iz Slovenskih novic :arrow:

V kamniškem Stolu je požar naredil za 20.000.000 tolarjev škode.
Kamnik,9.junija
V sredo, prav na svetovni dan gasilcev, je okrog 19. ure zagorelo v prostorih podjetja Stol, pisarniški stoli na Korenovi cesti v Šmarci pri Kamniku. Prvi so na kraj požara prihiteli kamniški gasilci s šestimi vozili in 32 možmi, za pomoč pa so zaprosili še gasilce z Duplice, medtem ko domačih gasilcev iz Šmarce niso potrebovali. Požar, ki je zajel 400 kvadratnih metrov servisnih prostorov, so okrog 21. ure omejili in pogasili. V objektu je zgorela vsa oprema in ostrešje, nastalo pa je za 20.000.000 tolarjev škode. Po prvih ugotovitvah naj bi zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Ob 3.39 so kamniški gasilci spet odšli na požarišče, saj je zagorel kup odpadkov iz prejšnjega požara, ki so ga premetali in zalili z vodo. (V.A.)

Nekaj me v tem članku kar močno moti, vendar ne vem ali je to res, ali pa je to zopet kakšna novinarska natega, saj sem o teh novicah, na tem forumu bral že marsikatero pripombo :roll:
Namreč moti me to kjer novinar piše, da so na kraj požara prišli prvi kamniški gasilci s šestimi vozili in 32 možmi, za pomoč pa so zaprosili še gasilce z Dupelj, medtem ko domačih gasilcev iz Šmarce niso potrebovali. :roll:
Ne vem, vendar tole zadnje me močno bega :?
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Re: Delavnica zgorela

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

SAKI napisal/-a: Nekaj me v tem članku kar močno moti, vendar ne vem ali je to res, ali pa je to zopet kakšna novinarska natega, saj sem o teh novicah, na tem forumu bral že marsikatero pripombo :roll:
Namreč moti me to kjer novinar piše, da so na kraj požara prišli prvi kamniški gasilci s šestimi vozili in 32 možmi, za pomoč pa so zaprosili še gasilce z Dupelj, medtem ko domačih gasilcev iz Šmarce niso potrebovali. :roll:
Ne vem, vendar tole zadnje me močno bega :?
Tudi mene, zato bi bilo dobro, da Šmarca to potrdi ali zanika. Sicer pa je bilo glede tega požara nekaj omenjenega v temi o mariborskem požaru, pa bi bilo mogoče dobro, da moderator vse skupaj prestavi sem.

LP

Janez 8)
Zadnjič spremenil Janez Koncilija, dne 11. Junij 2005, 22:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Žal združevanje objav iz različnih tem ni mogoče, objave v temi o požaru v MB sem izbrisal.

Ali kdo morebiti ve s kakšnim voznim parkom in opremo razpolaga PGD Šmarca?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Gregor K. napisal/-a:Ali kdo morebiti ve s kakšnim voznim parkom in opremo razpolaga PGD Šmarca?
Gregor v Slovenskih novicah je tudi slika gorečega objekta, zato je moje osebno mnenje tako, da za takšen obseg požarišča in takšno intenzivnost gorenja ni nikoli dovolj rok, ne gleda na razpoložljiv vozni park domačega društva :arrow: , ki je mogoče tudi zelo dober, ga pač ne poznam, vendar moje mnenje je tako kot sem že napisal, število rok :!:

Je pa čudno, vsaj če vzamem za primerjavo način delovanja katerega uporabljamo pri nas, vedno osrednja enota plus domače društvo na katerem se odvija intervencija, po potrebi še okoliška :!:

Bomo videli kaj na to porečejo vpleteni, ali je to res, ali pa so nas zopet novice malo ......... :roll:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
dobovsek

Odgovor Napisal/-a dobovsek »

Lep pozdrav!

Res je bilo kot je zapisano v članku, da domače društvo PGD Šmarca ni bilo obveščeno!

Objekt se nahaj ravno ob Korenovi cesti katera določa mejo požarnega rajona PGD Duplica in PGD Šmarca, vendar (saj tako je meni rekel oče) se že vse od izgradnje objekta smatra da ta objekt ter še nekaj ostalih spada pod območje katerega pokriva PGD Duplica.

Sam osebno sem bil tudi prisoten na požaru ter bil poslan s strani povelnjika na streho s še štirimi gasilci iz našega društva. Na začetku smo izmenično z B vodom gasili ob požarnih zidovih, nato pa so se nam pridružili še gasilci iz Kamnika ter napeljali še en C vod s katerim so gasili požar na drugi hali. Vem samo še to da je kar nekja gasilcev iz Kamnika izvedlo notranje napada, da se je tako preprečil širjenje požara na skladišče ter proizvodni del obrata.

Glede števila gasilcev nimam nobenih pripomb, bilo nas je ravno prav, saj smo požar brez večjih problemov omejili in pogasili.Ne dvomim pa tudi v znanje vodje intervencije, ki je že vedel zakaj ni poklical dodatnih enot.Naj pa ga ob tej priliki še pohvalim saj je doboro opravil svoje delo.

Se opravičujem, če sem kakšno stvar spregledal oz. narobe napisal.

P.S.: Naj povem še da nam je zelo prav prišel patent ročnika za gašenje po strešno konstrukcijo, saj nam zaradi posameznih žarišč ni bilo treba odkrivati strehe. :wink:
Uporabniški avatar
fenix4
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a fenix4 »

Pozdravljeni

Dobovšek, popolnoma se strinjam s teboj. Tudi sam sem sodeloval na omenjeni intervenciji, in zaenkrat nebi pisal dodatnih podrobnosti, bi pa tud jaz pridružil pohvalam za vodenje in pa pohvala vsem fantom, ki so/smo sodelovali na požaru, bilo nas je ravno prav, da smo uspešno preprečili nadalnje širjenje ter pogasili požar, rezultat uspešnega posredovanja je pa še vedno viden na Korenovi cesti.

na pomoč
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Gregor K. napisal/-a:Ali kdo morebiti ve s kakšnim voznim parkom in opremo razpolaga PGD Šmarca?
Kolikor mi je povedal znanec imajo GV-1 Tam 80 in GVM-1 Peugeot Boxer.
Cogito, ergo sum.

Slika
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Najprejk moram pohvalit vodjo intervencije, ter vse gasilce, ki so gasili požar.
Zanima me, kakšen je ta patent ročnika za gašenje pločevine?
A se, da dobit opis in slika tega ročnika.

V službi ljudstva na pomoč!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

dobovsek napisal/-a:Lep pozdrav!

Res je bilo kot je zapisano v članku, da domače društvo PGD Šmarca ni bilo obveščeno!

Objekt se nahaj ravno ob Korenovi cesti katera določa mejo požarnega rajona PGD Duplica in PGD Šmarca, vendar (saj tako je meni rekel oče) se že vse od izgradnje objekta smatra da ta objekt ter še nekaj ostalih spada pod območje katerega pokriva PGD Duplica.
Fantje, odločite se, čigavo je kaj, potem bomo pa še kakšno rekli.

LP

Janez 8)
dobovsek

Odgovor Napisal/-a dobovsek »

Pozdravljeni!

PGD Šmarca je enota I. kategorije in ima res tak vozni park kot je napisal Laik.

Stendlar patent ročnika je bil že predstavljen na tem forumu, podrobnosti si lahko ogledaš na spodnjem linku, vendar v Kamniku imajo malo drugačne vrste ročnik kot pa je bil predstavljen na forumu. viewtopic.php?t=3139

Prilagam še eno slikco katera je bila objavlena v časopisu Delo.
Priponke
Požar v Stolu
Požar v Stolu
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Pozdrav vsem.

O zadevi ne mislim pisariti na široko, ker imam neko svoje subjektivno mnenje in kot drugo na intervenciji nisem sodeloval.

Neuradno: Dispečer je glede na mejo rajonov dveh društev in sedež tovarne Stol, ki je na Ljubljanski ulici na Duplici, aktiviral omenjeni društvi in ne domačega + osrednjega.

Torej je pravilno, da DOMAČE društvo pgd Šmarca ni bilo alarmirano. Omenjena poslopja bivših Interirov ter še delujočih Ambientov in Pisarniških stolov so na področju, ki ga pokriva pgd Šmarca (vozni park je tudi pravilen).

lp
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

gapex napisal/-a: Torej je pravilno, da DOMAČE društvo pgd Šmarca ni bilo alarmirano.
lp
Da ne bo pomote :!:

Mislil sem, da ste/so prav napisali, da domače društvo ni posredovalo.

lp
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

gapex napisal/-a: Mislil sem, da ste/so prav napisali, da domače društvo ni posredovalo.

lp
Mislim, da je tako pisalo v Slovenskih novicah.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

slike

Odgovor Napisal/-a skerca »

Še nekaj slikc
Priponke
DSC07504.JPG
Uporabniški avatar