Požar v tovarni Tuba Ljubljana
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Požar v tovarni Tuba Ljubljana
Fantje, med mojim šihtom sem opazil, da se mimo mojega podjetja peljejo gasilska brigada z kar neki vozili, ter lestvijo bronto,... gori tovarna TUBA na Verovškovi ulici, v ind. coni ŠIŠKA.!!!! Bil sem tam, nekaj sem slikal z telefonom, bom probal uredit čimprej..... Še bom šel opazovat, saj mam delovno mesto ene 100 metrov stran. Glavno, zadimljena je cela Verovškova ulica......
lp
dušan
lp
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
Kolikor sem videl, in preštel vozila je stanje sledeče:
GB LJ z 3 ali 4 vozili
PGD Zg. Šiška 2 vozili
PGD Dravlje 2 vozili....
Več jih nisem videl, saj je policija omejila vhod v tovarno, zato sem stal pred ograjo ter na veliko
. Če sem koga tam spregledal, se mu opravičujem, ter ga prosim za dodatne informacije...
Sem pa videl, kombi od GB, da se nekaj krat peljala mimo mojega delovnega mesta, verjetno po rezervne jeklenke, ne vem.... Tudi kombi PGD Zg. Šiška, se je peljala mimo mene, ne vem kam, sta pa se obe vozili vračali zelo hitro (cca. 20 minut).....
Upam, da bom še lahko šel kaj pogledat, in Vam nato še dodatno poročam..
, Jure Čokl, mi je poslal sms:" Hvala, super poročevalec si!". A to diši po sodelovanju??, hehe
...
počutim se kot vojni poročevalec Valentin Areh
zaenkrat pa lp iz zelooooo zadimljene Verovškove ulice
dušan
GB LJ z 3 ali 4 vozili
PGD Zg. Šiška 2 vozili
PGD Dravlje 2 vozili....
Več jih nisem videl, saj je policija omejila vhod v tovarno, zato sem stal pred ograjo ter na veliko
Sem pa videl, kombi od GB, da se nekaj krat peljala mimo mojega delovnega mesta, verjetno po rezervne jeklenke, ne vem.... Tudi kombi PGD Zg. Šiška, se je peljala mimo mene, ne vem kam, sta pa se obe vozili vračali zelo hitro (cca. 20 minut).....
Upam, da bom še lahko šel kaj pogledat, in Vam nato še dodatno poročam..
počutim se kot vojni poročevalec Valentin Areh
zaenkrat pa lp iz zelooooo zadimljene Verovškove ulice
dušan
No, prvkar se vrnil z ogleda požara. Sodelujejo tudi gasilci PGD Sp. Šiška, PGD Vižmarje Brod. Kaj pa sem na hitro še enkrat preštel vozila, jih je tam nekje 14-15 vozil. Opazil sem tudi 2 reševalni vozili KC Lj..... Ter seveda policija.
Na hitro sem govoril z C. Šumcem, omenil mi je, da je gorela"sendvič" streha... Požar je omejen... Fantje. čestitke za opravljeno delo, ter veliko sreče še naprej....
Toliko z še zadimljene Verovškove ulice....
Kot bi reku: " iz Afganistana za 24 ur, valentin areh"...
Bom sklenil misel z: za gasilsci.org, Dušan.....
Na hitro sem govoril z C. Šumcem, omenil mi je, da je gorela"sendvič" streha... Požar je omejen... Fantje. čestitke za opravljeno delo, ter veliko sreče še naprej....
Toliko z še zadimljene Verovškove ulice....
Kot bi reku: " iz Afganistana za 24 ur, valentin areh"...
Bom sklenil misel z: za gasilsci.org, Dušan.....
V podjetju Tuba je ponoči izbruhnil požar, ki je uničil celotno ostrešje. Nastalo je za okoli 10 mio tolarjev gmotne škode.
Gasilci so požar gasili kar okoli sedem ur.
V torek nekaj pred 20. uro je na ostrešju hale podjetja Tuba na Verovškovi ulici v Ljubljani izbruhnil požar. Zgorelo je celotno ostrešje. Požar, pri gašenju katerega je sodelovalo 79 gasilcev tako iz ljubljanske poklicne gasilske brigade kot iz okoliških prostovoljnih društev, je po prvih neuradnih informacijah povzročil za od 10 do 15 milijonov tolarjev škode.Gasilci so gašenje končali šele okoli 3. ure ponoči, na straži pa so ostali gasilci iz podjetja.Poleg strehe so zaradi vode, s katero so gasili ogenj, uničeni novejši stroji, izdelki, embalaža in računalniki. Požar naj bi se po nekaterih domnevah razširil iz žarilne peči, vzrok pa bi utegnil biti tudi kratek stik na enem od ventilatorjev v prezračevalni napravi.
VIR: 24ur
Gasilci so požar gasili kar okoli sedem ur.
V torek nekaj pred 20. uro je na ostrešju hale podjetja Tuba na Verovškovi ulici v Ljubljani izbruhnil požar. Zgorelo je celotno ostrešje. Požar, pri gašenju katerega je sodelovalo 79 gasilcev tako iz ljubljanske poklicne gasilske brigade kot iz okoliških prostovoljnih društev, je po prvih neuradnih informacijah povzročil za od 10 do 15 milijonov tolarjev škode.Gasilci so gašenje končali šele okoli 3. ure ponoči, na straži pa so ostali gasilci iz podjetja.Poleg strehe so zaradi vode, s katero so gasili ogenj, uničeni novejši stroji, izdelki, embalaža in računalniki. Požar naj bi se po nekaterih domnevah razširil iz žarilne peči, vzrok pa bi utegnil biti tudi kratek stik na enem od ventilatorjev v prezračevalni napravi.
VIR: 24ur
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek
Lepo pozdravljeni vsi!
Goreče ostrešje Tube je predstavljalo še veliko nevarnost za gasilce zgoraj ter spodaj ker je bila sendvič streha ponekod zgoraj in spodaj zapolnjena luknja v stropu. Od spodaj se je to točno videlo kje je potencialna nevarnost vdora zgoraj je bilo to težje določiti (zato se je tudi našemu članu vdrla streha vendar je na srečo odnesel brz poškodb ker se je za las obdržal) Na strehi kapo dol vsem ker so morali vse skupaj odkriti ter pogasiti(materiala je bilo ogromno), medtem ko smo v proizvodnji gasili morebitno žerjavico in plamene ki so se pojavljali ob koncih izolacije.
Goreče ostrešje Tube je predstavljalo še veliko nevarnost za gasilce zgoraj ter spodaj ker je bila sendvič streha ponekod zgoraj in spodaj zapolnjena luknja v stropu. Od spodaj se je to točno videlo kje je potencialna nevarnost vdora zgoraj je bilo to težje določiti (zato se je tudi našemu članu vdrla streha vendar je na srečo odnesel brz poškodb ker se je za las obdržal) Na strehi kapo dol vsem ker so morali vse skupaj odkriti ter pogasiti(materiala je bilo ogromno), medtem ko smo v proizvodnji gasili morebitno žerjavico in plamene ki so se pojavljali ob koncih izolacije.