Limbuš- eksplozija v proizvodnji

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Limbuš- eksplozija v proizvodnji

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Nesreča, ki se je danes zgodila okrog 13 ure je opisana na 24 ur. Kot je znano so na kraju bili gasilci JZZPR Maribor in PGD Pekre.
Povezava:

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 099846.php

Zanima me s čim so na kraj odhiteli poklicni gasilci. Iz slik je razvidno, da so bili na kraju z vozilom , ki je namenjeno gašenju požarov v industriji.
Nekako čudno se mi zdi zapisan iz prispevka 24 ur tale stavek: Na kraj dogodka je pripeljal gasilski avto, okoli deset gasilcev pa prah, ki se je razstresel, odstranjuje.

A lahko kdo , ki je morda bil na kraju razjasni zadeve in opiše kaj se je dogajalo??
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Se opravičuejm, ker odgovorjam, čeprav nisem bil na kraju. :oops:

Stavek sem res tudi sam najprej razumel malce čudno, saj sem mislil, da se je raztresel gasilni prah iz vozila 6 JZZPR MB... :shock: Ampak piše, da je ob eksploziji razneslo filter za prašne delce, kar pomeni, da se je raztresel prah, ki so ga gasilci po besedah novinarjev POP TV-ja odstranjevali v času nastanka tega prispevka. Priznam pa, da je smešno napisano, da je pripeljal na kraj dogodka samo en avto; verjetno so mislili na takega, ki je vseboval gasilno snov (gasilni prah)... :wink:

In, če je verjeti navedbam oz. štetju novinarjev, je na intervenciji sodelovalo nekje okrog 10 gasilcev iz JZZPR MB in PGD Pekre, kar pa že tako piše. :D

Še prispevek iz biltena URSZR:
Ob 13.05 je ob proizvodni dvorani podjetja W & P Profili na Limbuški cesti v Mariboru prišlo do eksplozije v silosu za hrambo kazija, ki ga zbirajo s pomočjo stroja za izsesavanje. Posredovali so poklicni gasilci JZZPR Maribor in gasilci PGD Pekre, ki so ogenj pogasili. Ob eksploziji so bile poškodovane tri osebe, ki so bile prepeljane v mariborsko bolnišnico. Po eksploziji je zagorela izolacija na steni in ostrešju objekta, silos je bil uničen. Gmotna škoda še ni ocenjena.
PS: Zanimivo je tudi to, da je to (hvala bogu) edina eksplozija na območju ReCO Maribor od začetka oktobra 2006, odkar se bilten beleži na trenutni povezavi. 8)
Uporabniški avatar
livar
Kraj: Malečnik - Maribor

Odgovor Napisal/-a livar »

Ja kolk je meni neke prišlo na ušesa so poklicni gasilci tudi aktivirali vozilo z prahom :?: Upam, da se ne motim bo pa sigurno več napisal kako in kaj kdo od gasilcev, ki je sodeloval pri gašenju. :roll:
So dnevi,ki so vredni spomina in so dogodki,ki ti ostanejo spomin za vedno...
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

Ali še ima JZZPR Maribor v uporabi kemično vozilo TAM 5500 DG ( GVS 2000).Ki je imel 2x1000kg praha.
Ali imajo morda kakšno novo kemično kemično ki združuje prah/voda/co2/pena???

Lp
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

gasilec colly napisal/-a:Ali imajo morda kakšno novo kemično kemično ki združuje prah/voda/co2/pena???
Colly poglej tukaj :!:

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
gasilc18
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a gasilc18 »

Mene pa zanima, ali se je gasilo z prahom ali vodo?
Gasilc 18

Tistemu, ki mu hitimo na pomoč se zdi vsaka sirena pretiha !!!
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Po navedbah novinarjev se je gasilo s prahom, saj je bil prisoten magnezij, ki ne sme priti v stik z vodo zaradi burnih reakcij.

JZZPR nima več v operativni uporabi kemičnega TAM-a 5500, njegovo mesto je zavzel novi Iveco 480, ki je tudi kombinacija s starim vozilom 6 (TAM 260 T26), ki je imel 6000 litrov vode. Ima pa ta Iveco tudi 1500 kilogramov gasilnega prahu, kar lahko tudi preberete v temi, katere povezavo je pripel BAČO. Vidno pa je tudi na večini slik. :wink:

Aja, pa še članek v Večeru.
Gr3gA
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a Gr3gA »

po mojih informacijah in tudi po videnju so na požaru sodelovali gasilci PIGD TDR Ruše s seboj so odpeljali kar nekaj gasilnih aparatov D za gašenje lahkih kovin kot je magnezij, ki je bil tudi prisoten v tej proizvodnji.
Odgovori