Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odg: Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

žanvandam napisal/-a:Ali C1 drži za spojko (cevi in koša) samo med prenosom "v vodo" ali tudi med odlaganjem v bazen?
Za njegovo dobro naj ju kar drži tudi med odlaganjem, sicer tvega, da se mu odpne, v vsakem primeru pa mora ob prenosu vsaj z eno roko držati za spojko oziroma sesalni koš.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
žanvandam

Odgovor Napisal/-a žanvandam »

Janez Koncilija napisal/-a:
žanvandam napisal/-a:Ali C1 drži za spojko (cevi in koša) samo med prenosom "v vodo" ali tudi med odlaganjem v bazen?
Za njegovo dobro naj ju kar drži tudi med odlaganjem, sicer tvega, da se mu odpne, v vsakem primeru pa mora ob prenosu vsaj z eno roko držati za spojko oziroma sesalni koš.

LP

Janez 8)
V mislih sem imel primer, če mu ne uspe priključiti vrvice na koš, do povelja "v vodo". Se pravi, samo pri prenosu mora biti vsaj ena roka na spojki, pri odlaganju ni potrebno. Je pa zaželjeno, to vsekakor :wink: .
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

žanvandam napisal/-a: V mislih sem imel primer, če mu ne uspe priključiti vrvice na koš, do povelja "v vodo". Se pravi, samo pri prenosu mora biti vsaj ena roka na spojki, pri odlaganju ni potrebno. Je pa zaželjeno, to vsekakor :wink: .
eto kak ja delam če mi ne uspe takoj nataknit ventilne: po povelju v vodo primem vod za cev, nato nad vodo pripnem ventilno vrv, nato pa pri odlaganju držim za spojko... za tako delo še nisem biu "nagrajen" s strani sodnikov, tako da predvidevam da tak način ni napačen :D
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Odgovor Napisal/-a Peter »

Vsekakor je pametno prebrati predavanja s posvetov sodnikov, saj so namenjena tudi tekmovalcem in ne samo sodnikom. Tam piše, da lahko V2 prime za spojko takoj po povelju Veži, C1 mora pri prenosu prijeti za spojko, koš pa lahko v vodo odloži tudi samo z vezalno vrvjo, ventilno pa lahko pripenja nad vodo.
Uporabniški avatar
Seko
GE: PGD Žetale
Kraj: Žetale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Seko »

Peter... kje bi se pa dalo dobit ta predavanja s posvetov sodnikov? :)
Nejc Sakelšek - nejc@sakelsek.com
Operativni gasilec
PGD Žetale
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Ali lahko strojnik pri vaji z MB sesalni vod na MB priklopi tako da spojko zategne od spodaj. Hvala vam za odgovor.
DaniloS
GE: Cerkno
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DaniloS »

Ja lahko. Važno je da spojko zategne s ključem.
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

Lahko jo zategne od spodaj, s strani ali od zgoraj. Kot je bilo že rečeno, važno, da jo zategne s ključem. S ključem mora zajeti zob in ne le udariti po spojki.
žanvandam

Lahko jo zategne s katerekoli strani, ni pa obvezno. Lahko samo položi ključ na spojko, ampak položi, ne udari.
tom

Odgovor Napisal/-a tom »

Pozdravljeni,

Moje vprasanje se glasi:
Ali lahko N1 oz. V1 kliče vodo, pri tem pa ima spete obe C cevi in ročnik, nosilec cevi pa se ni odpet? Torej nosilec cevi odpne potem, ko je poklical vodo.
V knjižici s pravili sem iskal obrazložitev okoli tega, vendar nisem čisto prepričan.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

tom napisal/-a:Pozdravljeni,

Moje vprasanje se glasi:
Ali lahko N1 oz. V1 kliče vodo, pri tem pa ima spete obe C cevi in ročnik, nosilec cevi pa se ni odpet? Torej nosilec cevi odpne potem, ko je poklical vodo.
V knjižici s pravili sem iskal obrazložitev okoli tega, vendar nisem čisto prepričan.

Lahko spenja cevi in tudi ročnik, pri povelju za vodo pa mora biti nosilec odpet.

LP

Janez 8)
žanvandam

Janez Koncilija napisal/-a:
tom napisal/-a:Pozdravljeni,

Moje vprasanje se glasi:

Lahko spenja cevi in tudi ročnik, pri povelju za vodo pa mora biti nosilec odpet.

LP

Janez 8)
Bom jaz postavil še eno podvprašanje :). Cevni nosilec- odpet ali tudi izvlečen?
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

žanvandam napisal/-a:Bom jaz postavil še eno podvprašanje :). Cevni nosilec- odpet ali tudi izvlečen?
Odpet, tako, da se to tudi jasno vidi. Ne da potem sodniku rečeš, da ni videl prav.

Pa da še dodam, N1 in V1 lahko razvijeta cev v lok (ne v celoti), zato je priporočljivo, da ob odpenjanju cevnega nosilca le tega tudi izvleče, če ne bo moral ponj predaleč (če se bo sploh spomnil).

Sam torej ne vidim razloga, zakaj nosilca ne bi izvlekli, saj se v nasprotnem primeru vaja podaljšuje - vpiješ "voda", potem pa izvlačiš nosilec in pripravljaš cev za razvitje, N2 ali V2 pa stoji in te gleda.

No ja, kakor komu bolj ustreza.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Žani
Kraj: Teharje

Odgovor Napisal/-a Žani »

Janez, mislim da ni čisto tako. Po knjigi se lahko 1. ( ali 2.) voda zahteva, ko so spete vse cevi ter ročnik in je trojak zaseden. Nosilec pa se lahko odpne, ko so cevi in ročnik že speti. Mislim, da je tako prav in nosilec pri povelju ne igra vloge.

Pozdrav!
Odgovori