Primerjava IDA različnih proizvajalcev
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
No no Lesce 2 saj nimam čist nič proti Micki in res je, da sem na foromu bolj svež in ga ne poznam pa tudi brez veze se mi zdi, da bi se o tem kregali po foromu. Tudi jaz nebi vozil dihalcev v Lesce kot si dejal čas je denar. Upam, da bom imel kdaj možnost Micko spoznat in se morda od njega celo kaj naučit. Imam pa predlog, da vsi prodajalci in serviserji objavimo cenik!
Koliko stane nov Ida?
Koliko stane letni pregled?
Koliko stane generalni remont in podobno?
Pa, še en predlog, da tiste, ki ne opravljajo rednih servisov pri pooblaščenih serviserjih spodbudimo k temu, da to čim prej naredijo saj nam je vsem popolnoma jasno, da je lahko delo z neizpravnim IDA smrtno nevarno!
Pa en lep pozdrav!
Koliko stane nov Ida?
Koliko stane letni pregled?
Koliko stane generalni remont in podobno?
Pa, še en predlog, da tiste, ki ne opravljajo rednih servisov pri pooblaščenih serviserjih spodbudimo k temu, da to čim prej naredijo saj nam je vsem popolnoma jasno, da je lahko delo z neizpravnim IDA smrtno nevarno!
Pa en lep pozdrav!
Zdej ste pa res zašli u božje rovte.
Tistim pa ki ste mi dali konkretne odgovore pa najlepša hvala.
Vsekakor je poleg kvalitete aparatov (kar verjamem da so vsi) pomembno tudi da je zagotovljen servis in to kakovosten, in cenovno ugoden, poceni rezervni deli ... Navaditi se na kater drug tip, pa mislim da ni tak problem če imaš vsaj malo gasilske krvi.
Mi imamo v društvu interspirove planiramo pa nakup dveh novih. Po tem kot ste mi opisali se bomo najbrž odločili za Auerjeve.
Če ima kdo kakšne približne cene za komplete AUER, DRAGER ali INTERSPIRO pa ga prosim če napiše.
Hvala in na pomoč
tihi
Tistim pa ki ste mi dali konkretne odgovore pa najlepša hvala.
Vsekakor je poleg kvalitete aparatov (kar verjamem da so vsi) pomembno tudi da je zagotovljen servis in to kakovosten, in cenovno ugoden, poceni rezervni deli ... Navaditi se na kater drug tip, pa mislim da ni tak problem če imaš vsaj malo gasilske krvi.
Mi imamo v društvu interspirove planiramo pa nakup dveh novih. Po tem kot ste mi opisali se bomo najbrž odločili za Auerjeve.
Če ima kdo kakšne približne cene za komplete AUER, DRAGER ali INTERSPIRO pa ga prosim če napiše.
Hvala in na pomoč
tihi
Pipika 13 sej sem dodal ene par
tako, da ne me vzet preveč resno. Nism bil nič jezen...prej smešno se mi je zdel.

Ne, ne, ne... ni v skladu s forumom, da bi delal reklame. In mislim, da bi marsikdo protestiral. Sej upam, da če nekdo kupuje, da izbere vsaj par ponudb pa se boste takrat bolje odrezal.Imam pa predlog, da vsi prodajalci in serviserji objavimo cenik!
Tukaj je nekaj povsem novih modelov IDE Interspiro, z novimi tehničnimi novostmi tako s enojno kot dvojno kisikovo jeklenko!
http://www.interspiro.com/product-qs.htm
http://www.interspiro.com/product-qs.htm
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Sem zagovornik Interspira
Ob nabavi bi morali tudi posvečat pozornost enotnosti.
Od Interspira nekaj novejšega (Hannover 05)
Ob nabavi bi morali tudi posvečat pozornost enotnosti.
Od Interspira nekaj novejšega (Hannover 05)
Zadnjič spremenil gobi, dne 3. December 2006, 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Lep pozdrav!
Včeraj smo imeli obnovitveno izobraževanje na JZZPR Maribor glede dihalnih aparatov itd. Imel sem možnost spoznat novega AUER-ja in moram povedat, da se mi je zelo dopadel, sploh ta tehnična dovršenost glede same varnosti gasilca. Govorim pa o tej zadevi na sliki. S tistim zelenim jezičkom na sebi aparatura sploh ne fukncioniprav, tako, da ga je treba pred uporabo odstranit in znotraj bi naj bil nek čip. Je pa mogoče tudi prek prenosnega računalnika nadrzirat gasilca in njegovo porabo. Me je pa motila ena zadeva pri Auer-ju ko je nosilec tlačne posode vodi cev na katero prikluš drugo cev (za lažjo predstavo sem dodal sliko), ki gre na masko in ta cev je montirana tako da jo uporabnik sam ne doseže, razen če si ne sklopi cevi pred namestitvijo nosilca. Upam da sem razumljivo napisal.
Včeraj smo imeli obnovitveno izobraževanje na JZZPR Maribor glede dihalnih aparatov itd. Imel sem možnost spoznat novega AUER-ja in moram povedat, da se mi je zelo dopadel, sploh ta tehnična dovršenost glede same varnosti gasilca. Govorim pa o tej zadevi na sliki. S tistim zelenim jezičkom na sebi aparatura sploh ne fukncioniprav, tako, da ga je treba pred uporabo odstranit in znotraj bi naj bil nek čip. Je pa mogoče tudi prek prenosnega računalnika nadrzirat gasilca in njegovo porabo. Me je pa motila ena zadeva pri Auer-ju ko je nosilec tlačne posode vodi cev na katero prikluš drugo cev (za lažjo predstavo sem dodal sliko), ki gre na masko in ta cev je montirana tako da jo uporabnik sam ne doseže, razen če si ne sklopi cevi pred namestitvijo nosilca. Upam da sem razumljivo napisal.
Lep pozdrav Dejan

- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Še dobro, da si dal slikco zravengasilec dejan napisal/-a: Upam da sem razumljivo napisal.
Jah, ta problem, ki ga navajaš, za mene niti ni tako slab. Če pogledaš gasilca na slikci, potem vidiš, da drug drugemu pomagata in se obenem prekontrolirata, če je vse na svojem mestu. In predno sta prešla na pljučne avtomate, sta zagotovo spela srednjetlačne cevi drug drugemu in zadeva je rešena.
Sploh, če vzameš v ozir, da z IDA nastopamo vedno najmanj v parih.
Druga varianta je sicer lahko tudi, da je srednjetlačna cev s plučnim avtomatom že spojena s cevjo, ki vodi z reducirnega ventila, ampak ta je zame slabša, saj je plučni avtomat s tem bolj izpostavljen.
Ni pa nič narobe. Kakor komu paše.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!