Vozni park pgd bled
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
Odg: Vozni park pgd bled
Na strani PGD Bled je nekaj že napisanega...je kar huda zverina tale H3
http://www.pgd-bled.si/zanimivosti/pv-1.php
LP!Jan
http://www.pgd-bled.si/zanimivosti/pv-1.php
LP!Jan

Prvi v Sloveniji
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Vse čestitke k vsem novim vozilom!
Me pa nekaj zanima ali vi na Bledu poznate božička
da si v roku slabega leta privoščite 3 nova vozila( od katerih ni niti eno poceni;2x atego potem pa še hummer,za nameček pa še hovercraft),ali imate župana takšnega dobrotnika,oziroma od kje črpate finančna sredstva?
Drugače pa vsa čast da ste vse to speljali!

Me pa nekaj zanima ali vi na Bledu poznate božička
Drugače pa vsa čast da ste vse to speljali!
O hovercraftu bi lahko razpravljali... zelo na veliko...,za nameček pa še hovercraft),
Hovercraft ki so ga nabavili na Bledu, je totalno zastarel rekreacijski hovercraft pobarvan na rdečo barvo in na njem piše RESCUE, in ni v nobenem smislu pirmeren za reševanje, kaj šele da bi mu rekli REŠEVALNI HOVERCRAFT.
Vse kar ima za razliko od ostalih novejših rekreacijskih hovercraftov je t.i. Reverse sistem - sistem ki omogoča zračno zaviranje in teoretično tudi vzvratno vožnjo in je učinkovit le pri večjih hovercraftih, pri manjših hovercraftih pa je totalen absurd, in nima pomena, in manevriranje le otežuje, kar pomeni daljši čas do prihoda do točke kjer se reševana oseba nahaja. Res pa je da na gasilskih paradah lahko uprizorijo pravo ''labodje jezero'', v praksi pa se hovercraft skrije praktično pred vsakim novejšim rekreacijskih hovercraftom. To spoznanje blejske gasilce še čaka. Pomanjklivosti hovercrafta sedaj ne bom našteval, ker bo post predolg. Za začetek si kupite slušalke, saj zaradi majhnosti turbine in visoih obratov bo zadeva zelo glasna, če ne celo preglasna
Da je res kar govorim smo člani hovercraft klub slovenije pripravljeni uprizoriti vzporedno reševalno akcijo z našimi rekreativnim hovercraftom z našim dirkalnim hovercraftom, ki so novejši po razvoju, brez odvečnih dodatkov, kot jih ima blejski hovercraft, ki ne služijo ničemer drugem, razen zavajanju kupcev ki o hovercraftih nimajo pojma, in jih v nakup prepričajo.
Torej blejski gasilci če ste za - skupaj uprizorimo vzporedno reševalno akcijo iz vdora ledu ali reševanje osebe iz divje reke, pa boste sami videli da se vaš - rdeče pobarvani rekreacijski hovercraft, ki ga je že zdavnaj povozil čas, ne more primerjati z našimi prav tako rekreativnimi hovercrafti, ki so novejši po designu, boljši po performancu, ki pa žal niso pobarvani rdeče in na njih ne piše RESCUE in jih vozimo čisto navadni ljudje, ne more primerjati z našimi crafti.
Čas ki je potreben za rešiti nekoga iz kritičnih razmer pa bi bil edino merilo uspešnega reševanja.
Mi smo za! Kaj pa vi in vaš novi ''rescue''. Nas lahko premagate v reševanju, če se pomerimo? Prepričan sem da izziva niste pripravljeni sprejeti, ker bo rezultat dokaz vaše zmote in naivnega nakupa.
Vsekakor pa pozdrav zdravemu razmišljanju v pozitivno smer - KONČNO NEKDO ki razmišlja v drugačno smer, saj bodo v času klimatskih sprememb, poplav in podivjanih rek hovercrafti nepogrešljiv del opreme tudi slovenskih gasilcev, seveda pa bo potrebno kupiti prave delovne stroje in ne t.i. RESCUE hovercrafte, ki so navadni zastareli rekreacijski hovercrafti pobarvani na rdečo barvo.
Vabim vas še na ogled oddaje v petek 28.marec ob 21.00 na TV Pika, kjer smo člani hovercraft kluba posodili svoje hovercrafte za snemanje oddaje TV AVANTURA. Ogled galerije s snemanja na povezavi http://www.hovercraft-club.si/avantura-tv-08/index.html
MAD Hovercraft http://www.mad-hovercraft.si
Kako bo zanimivo šele samo tekmovanje. Če bo do njega sploh prišlo.
C.
C.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Prosim, da ne smetite temo.
Hoverjeva objava ima malo pridiha žaljenja gasilcev iz Bleda. Zaenkrat jo bom pustil, razen če ne bo šla zadeva v napačno smer.
moderator
Hoverjeva objava ima malo pridiha žaljenja gasilcev iz Bleda. Zaenkrat jo bom pustil, razen če ne bo šla zadeva v napačno smer.
moderator
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!

Hover ne vem zakaj te tako moti njihov hovercraft moje vprašanje ni bilo namenjeno kakeršnikolim provokacijam oziroma žaljenju Blejskih gasilcev,ampak me je zanimal samo sistem financiranja saj vsi vemo kakšen finančni zalogaj pomenijo gasilska vozila za nas prostovoljce!
PGD Bled pa še enkrat čestitke da si lahko kaj takšnega privoščite!

PGD Bled pa še enkrat čestitke da si lahko kaj takšnega privoščite!
nakup vseh teh vozil je sposobnost upravnega odbora in članov društva, naša občina je po domače gnila (župan pa je naš član in ne vem če mu niso dnevi šteti), mi smo dobri samo takrat ko nas rabijo, ko pa je potrebno dati kakšne finance pa občina na nas pozabi.
Nakup 2 x atego je občina financirala 32 milj. sit, vse ostalo + hummer + hover je financiranje izvedel UO (sami izračunajte)
gnila občina in gnili ljudje na gz in občini
glede HOVERJA, ja smo že dobil nekaj mailov od njega (tudi zelo žaljivih) od odličnosti njegovih, vse ostalo so pa tako ali tako jajca, tako da ne bo ne sedaj ne potem nobenega komentarja, NI VREDNO (bi še kaj rekel če bi bil uporabnik hoverja, ampak proizvajalec in glavni na vasi brez vasi!!!!), za nameček pa da še link za promocijo svojih hoverjev- HAL0!!!!!!!!!!!!!!!!!
Verjetno je bila njegova naloga prodati, izdelati promocijo in zaničevanje izdelkov drugih proizvajalvec, ampak mislim hvali svoje izdelke in ne žali drugih, več boš prodal!
Moram pa pohvaliti krajane krajevne skupnosti bled in določene sponzorje, ki so nam te nakupe omogočili, še to v očini bled nas "obrajtajo" in nam privoščijo te nakupe (komentarji občanov ob intevencijah) in ne bi verjel celo podpirajo!!!!
poveljnik pgd bled
gaber
Nakup 2 x atego je občina financirala 32 milj. sit, vse ostalo + hummer + hover je financiranje izvedel UO (sami izračunajte)
gnila občina in gnili ljudje na gz in občini
glede HOVERJA, ja smo že dobil nekaj mailov od njega (tudi zelo žaljivih) od odličnosti njegovih, vse ostalo so pa tako ali tako jajca, tako da ne bo ne sedaj ne potem nobenega komentarja, NI VREDNO (bi še kaj rekel če bi bil uporabnik hoverja, ampak proizvajalec in glavni na vasi brez vasi!!!!), za nameček pa da še link za promocijo svojih hoverjev- HAL0!!!!!!!!!!!!!!!!!
Verjetno je bila njegova naloga prodati, izdelati promocijo in zaničevanje izdelkov drugih proizvajalvec, ampak mislim hvali svoje izdelke in ne žali drugih, več boš prodal!
Moram pa pohvaliti krajane krajevne skupnosti bled in določene sponzorje, ki so nam te nakupe omogočili, še to v očini bled nas "obrajtajo" in nam privoščijo te nakupe (komentarji občanov ob intevencijah) in ne bi verjel celo podpirajo!!!!
poveljnik pgd bled
gaber
Ne bom se vtikal v razprave o takšnem ali drugačnem craftu, saj je zadeva izpeljana tako daleč, da je to sedaj brezpredmetno.
Bi pa čestital članom PGD Bled k vsem novim pridobitvam in mislim, da smo si vsi enotni, da očitno delate dobro, kaj dobro, odlično,
zato naj vas ne moti nekaj pametnih, saj fovšija je slovenska posebnost, ali ne ?!
Bi pa čestital članom PGD Bled k vsem novim pridobitvam in mislim, da smo si vsi enotni, da očitno delate dobro, kaj dobro, odlično,
zato naj vas ne moti nekaj pametnih, saj fovšija je slovenska posebnost, ali ne ?!
Smo dregnili v osje gnezdo in povedali tisto kar se ne sme povedati in mnogim ni ušečHoverjeva objava ima malo pridiha žaljenja gasilcev iz Bleda. Zaenkrat jo bom pustil, razen če ne bo šla zadeva v napačno smer.
Poslal sem samo en mail v katerem sem navedel dejstva ki držijo in so resnična - niti enkrat nisem bil žaljiv. Če pa je za vas žalitev, ko napišem da hovercraft kot ste ga kupili lahko kupijo samo naivni ljudje, in ljudje ki o hovercraftih nimajo pojma, pa ne morem pomagati. Kmalu vas to spoznanje čaka.glede HOVERJA, ja smo že dobil nekaj mailov od njega (tudi zelo žaljivih) od odličnosti njegovih, vse ostalo so pa tako ali tako jajca, tako da ne bo ne sedaj ne potem nobenega komentarja, NI VREDNO (bi še kaj rekel če bi bil uporabnik hoverja, ampak proizvajalec in glavni na vasi brez vasi!!!!), za nameček pa da še link za promocijo svojih hoverjev- HAL0!!!!!!!!!!!!!!!!!
poveljnik pgd bled
gaber
Glede linka, navedel sem dva linka, in sicer link našega kluba, in link moje firme, ki pa NE IZDELUJE in NE PRODAJA reševalnih hovercraftov. Naš trg je usmerjen v izdelavo hovercraftov za prosti čas in ne za reševanje. Kar pa vas moti je to, da lahko kadarkoli na terenu dokažemo, da je naš rekreacijski hovercraft UČINKOVITEJŠI za reševanje kot vaš t.i. profesionalni, ki je v osnovi čisto navaden rdeče pobarvan rekreacijski hovercraft, ki je povrhu vsega še zastarel. To je dejstvo, in trditve lahko dokažemo kadarkoli, pred komerkoli. Seveda pa napredek pozdravljam, neumnosti pa imam pravico pokomentirati.
Kot sem rekel zadevo pozdravljam, in sem jim tudi ponudil - v 1 in edinem mailu ki sem jim ga poslal, pomoč pri treningu pilotov v okviru našega kluba, saj imamo najboljše pilote craftov v Slvoeniji z izkušnjami v najbolj ekstremnih pogojih, kar nima nihče od vas. Sam imam na različnih hovercraftih preko 1000 ur (tudi na večjem od Blejskega), tako da vem o njih malo več kot ljudje ki so ga kupili, in če navedem nekaj dejstev to še ne pomeni da me zadeva moti, koneckoncev z mano nima ničesar opraviti. Moj komentar o novem craftu, ki temelji na dejstvih, pa očitno moti mnoge ostale. Če rečem bobu bob, ne vem v čem je problem.Hover ne vem zakaj te tako moti njihov hovercraft moje vprašanje ni bilo namenjeno kakeršnikolim provokacijam oziroma žaljenju Blejskih gasilcev,ampak me je zanimal samo sistem financiranja saj vsi vemo kakšen finančni zalogaj pomenijo gasilska vozila za nas prostovoljce!
Naš klub je pripravljen, seveda pa se blejski gasilci niti pod razno niso pripravljeni soočiti na primerjalni tekmiKako bo zanimivo šele samo tekmovanje. Če bo do njega sploh prišlo.
Glede fovšije je očitek odveč. Sam sem lastnik trenutno najboljšega hovercrafta daleč okoli, kar smo dokazali tudi na dirki lansko leto v Italiji kjer smo zmagali, in z istim hovercraftom presežem zmogljivosti hovercrafta ki ga imajo sedaj na Bledu kadarkoli, kjerkoli. Seveda nekateri tega niso pripravljeni priznati, in niso pripravljeni sprejeti izziva. Kljub temu da je tak izziv lahko dobra izkušnja in pridobitev novih znanj.saj fovšija je slovenska posebnost, ali ne ?!
Pri nas izdelujemo hovercrafte za rekreacijo in prosti čas, ne za reševanje, ker za to niso primerni (pa ne sedaj sprejet to kot reklamo), tako da me reševalni hovercrafti drugih proizvajalcev ne motijo in ne zanimajo, ker so drug razred hovercraftov namenjen drugi ciljni skupini. Mislim pa da imam pravico kot poznavalec zadevo pokomentirati in reču bobu bob.
Torej tale očitek je totalno odveč
Tema postaja vse bolj vroča in zanimiva
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Po moje ne. Če si ponudil roko gasilcem na Bledu in jo niso sprejeli je pač to njihova stvar.hover napisal/-a:Tema postaja vse bolj vroča in zanimiva
Je pa hecno, da svoj žolč zato zlivaš tu na forumu. S tem kot očitni strokovnjak za hovercrafte zgubljaš na kredibilnosti.
Lep preostanek dneva vam želim.

Hover nevem zakaj tak napad na nas gasilce, ki se iz dneva v dan trudimo in še enkrat povdarjam trudimo, da bi lahko neko stvar naredili boljšo oziroma, da bi jo izboljšali. Sedaj imamo za reševanje na vodi in iz nje navaden gumenjak in povem ti da se je že kar nekaj fantov pozimi okopalo v zelo hladni vodi. Nabava havercrafta se nami je zdela primerna in pri iskanju najbolj primernega za nas smo pač naleteli na ta izdelek katerega uporabljajo tudi kolegi iz Italije pri katerih so bili fantje tudi na obisku, kjer so craft lahko sprobali in ogledali kako se obnese reševanje z njim tako, da res nevem zakaj ta polena pod nogami. Vrjamem tudi to, da obstajajo veliko boljši in priročnejši za reševanje vendar pri nas v upravnem odboru društva, katerega sem sam tudi član smo se pač odločili za to različico, katero so kot sem že omenil nekateri fantje tudi preizkusili.
Lp Grega
Lp Grega
Grega ( 040 738 525 )
Hover ti navajaš dejstva v prid svojemu stroju oni so se odločili za drugega.
Več kot očitno je da bo zadostoval njihovim potrebam.
Stati inu obstati. /Trubar/
Po domače povedano... dobimo se na terenu in štopajmo kdo v kakšnem času reši nekoga iz določene situacije. Ti boš opazovalec, ko bo vaja mimo pa boš imel komentar ne temu forumu. Njihov hovercraft bo seveda lebdel to sploh ni vprašanje, dejstvo pa je da za toliko denarja kot je stal ponuja premalo, in da ni učinkovit kot bi lahko hovercraft bil in da ga čisto navadni hovercrafti prekašajo v marsikaterem pogledu. Sploh če se gre za profesionalno vozilo je poraz na primerjalni tekmi nesprejemljiv. Samo to navajam.Hover ti navajaš dejstva v prid svojemu stroju oni so se odločili za drugega.
Komentar ni napad. Kot sem že nekajkrat navedel pozdravljam napredek v vseh pogledih. Komentar na craft pa ne jemati kot napadHover nevem zakaj tak napad na nas gasilce, ki se iz dneva v dan trudimo in še enkrat povdarjam trudimo, da bi lahko neko stvar naredili boljšo oziroma, da bi jo izboljšali. Sedaj imamo za reševanje na vodi in iz nje navaden gumenjak in povem ti da se je že kar nekaj fantov pozimi okopalo v zelo hladni vodi. Nabava havercrafta se nami je zdela primerna in pri iskanju najbolj primernega za nas smo pač naleteli na ta izdelek katerega uporabljajo tudi kolegi iz Italije pri katerih so bili fantje tudi na obisku, kjer so craft lahko sprobali in ogledali kako se obnese reševanje z njim tako, da res nevem zakaj ta polena pod nogami. Vrjamem tudi to, da obstajajo veliko boljši in priročnejši za reševanje vendar pri nas v upravnem odboru društva, katerega sem sam tudi član smo se pač odločili za to različico, katero so kot sem že omenil nekateri fantje tudi preizkusili.
Če bi naprimer kupili Alfeota, vse OK - hovercraft na mestu, vendar hovercrafta kot je Alfeo pri nas praktično ne morete uporabljati, ker so potrebe drugačne, reke preozke,.... , pri manjših hovercraftih - kolikor vem imaste manjšo različico, pa je sistem Alfeota totalen nesmisel, in odvečna stvar ki pilotiranje otežuje, pripomore k večji končni teži, in neprimernemu težišču hovercrafta, rezultat pa je da tak hovercraft učinkovit kot bi lahko bil. Prav tako je kupljena različica preozka za reševalno vozilo, ker je pač navaden prebarvan rekreacijski hovercraft.
Vsekakor pa bo z njim možno početi stvari ki jih z gumenjakom ne morete, saj v konči faz lebdi. Z njim pa ne boste mogli početi kar bi se s hovercraftom še dalo početi, ker preprosto nima zmogljivosti kot bi jih lahko če bi bil malenkost drugačen lahko imel. Gre pač za staro tehnologijo hovercrafta, ki se ni spreminjala s časom.
Dejstva so pač taka, hovercraft v gasilstvu pa je vsekakor napredek ki ga je potrebno pozdraviti - in ga tudi sam pozrdravljam, in prepričan sem da vam bo hovercraft v veliko pomoč saj boste z njim z lahkoto prišli na določena mesta kamor prej ni šlo in da bo pogled na ta vozila na splošno sedaj v Sloveniji malo drugačen.