NAJMANJŠE VOZILO
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
NAJMANJŠE VOZILO
VČERAJ SEM IMEL PRILIKO VIDETI NAJMANJŠE GASILSKO VOZILO KOT TRDI PROIZVAJALEC.
Proizvajalec je MG Rijeka.
Proizvajalec je MG Rijeka.
Odg: NAJMANJŠE VOZILO
"Na sugestije vatrogasaca tehnološko-razvojni tim MG-Rijeka je razvio najmanje vatrogasno vozilo na tržištu. Osnovni cilj je bio razviti malo vatrogasno vozilo koje će se moći kretati i najužim gradskim ulicama a da osim dimenzijama svim drugim karakteristikama bude jednak velikom vatrogasnom navalnom vozilu.
Taj vrlo zahtjevan projekt MG-Rijeka je vrlo uspješno odradila i nastalo je malo vozilo izuzetnih sposobnosti relativno velike snage motora sa svom potrebnom opremom za sve vrste vatrgasnih intervencija u gradskim sredinama. Za ovakav tip vatrogasnog vozila pokazale su veliki interes vatrogasne strukture iz zemlje i inozemstva što je dokaz da je vozilo zadovoljilo sve potrebne zahtjeve vatrogasaca."
to so navedbe iz njihovih strani.
darko
Taj vrlo zahtjevan projekt MG-Rijeka je vrlo uspješno odradila i nastalo je malo vozilo izuzetnih sposobnosti relativno velike snage motora sa svom potrebnom opremom za sve vrste vatrgasnih intervencija u gradskim sredinama. Za ovakav tip vatrogasnog vozila pokazale su veliki interes vatrogasne strukture iz zemlje i inozemstva što je dokaz da je vozilo zadovoljilo sve potrebne zahtjeve vatrogasaca."
to so navedbe iz njihovih strani.
darko
kakšna je pa kaj oprema ?
predvidevam da je dovolj nizko da se zapelje v garažno hišo ?
lp
predvidevam da je dovolj nizko da se zapelje v garažno hišo ?
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Takšno vozilo ali podobno mi mogla imeti vsaka enota katera pokriva garažno hišo, ker sem opazil da nimajo vse garažne hiše ali garaže ki so pod objekti samodejnega sistema gašenja se zastavlja veliko vprašanj v primeru požara in dostopnost vozil ?
Ta hudi PGD VRBJE.
Se strinjam , vsakič ko se peljem v mariborski Europark, me kr stisne ko vidim vse te etaže in parkirane avtomobile. Da ne omenjam da civilist porabi par minut da se pripelje z ene strani na drugo, kaj šele intervencijsko vozilo (če bi ga sploh imeli), če samo pomislim na vlačenje cevovodov po takih površinah mi postane kr slabo 
Ne se bat, zraven dobrega Sprinklerja ima Europark tudi izjemno dober sistem suhih hidrantov.Pero napisal/-a:...če samo pomislim na vlačenje cevovodov po takih površinah mi postane kr slabo
se samo meni zdi ali sprinkler ni po vseh etažah in medetažah parkirne hiše ? bom bolj natančno pogledal še enkrat..
Če smo že pri tem, še malo offtopic, kje ima Europark dostopno intervencijsko pot za recimo GVC ?
lp
Če smo že pri tem, še malo offtopic, kje ima Europark dostopno intervencijsko pot za recimo GVC ?
lp
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Prosim, dajte se držat teme.
Vozilo je videti praktično. Me je pa presenetila praznina v nadgradnji. ALi oprema še pride in katera?
- koliko ima gasilnih sredstev in kakšna je črplaka
Je pa podobnih vozil po svetu kar nekaj.
Vozilo je videti praktično. Me je pa presenetila praznina v nadgradnji. ALi oprema še pride in katera?
- koliko ima gasilnih sredstev in kakšna je črplaka
Je pa podobnih vozil po svetu kar nekaj.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Podobno majhno gasilsko vozilo je naredila tudi firma Vatropromet iz Zagreba ter ga podarila JVP Split ter Šibenik.Za gašenje v ozkih ulicah.
Da ne grem preveč iz obstoječe teme,bom objavil še karakteristike samega vozila.
-Vozilo je dolgo 4 metre
-Široko 1,5 metra
-Opremljen je z dvema črpalkama
-200 metrim cevi
-20 litrov penila ter 1000 litrov vode
-Namenjen je posadki 1+1.
-Cena vozila je 840.000 kun
Če kakšen podatek ni točen,me prosim popravite.
Da ne grem preveč iz obstoječe teme,bom objavil še karakteristike samega vozila.
-Vozilo je dolgo 4 metre
-Široko 1,5 metra
-Opremljen je z dvema črpalkama
-200 metrim cevi
-20 litrov penila ter 1000 litrov vode
-Namenjen je posadki 1+1.
-Cena vozila je 840.000 kun
Če kakšen podatek ni točen,me prosim popravite.
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Ker nisem našel primerne teme, bom objavil tukaj
Danes je bila na Bledu na kratkem obisku dispečerka iz Južnega pola iz najbolj južne postaje McMURDO STATION ANTARTICA, ki je pustila tudi nekaj slik od njihovih vozil (sedaj imajo 4 mesece teme)
Danes je bila na Bledu na kratkem obisku dispečerka iz Južnega pola iz najbolj južne postaje McMURDO STATION ANTARTICA, ki je pustila tudi nekaj slik od njihovih vozil (sedaj imajo 4 mesece teme)
gasijo z antifrizom??
;o))
;o))
-
gost z tujine
Vozilo kot je narejeno v MG so res naredili prej tudi nekje v Reki za JVP SPLIT in ne za Šibenik, vozilo ni darovano, ampak PLAČANO
Ni mi jasno samo da so potrebne celo dve črpalke, enako ni napisana nosilnost netto, tega vozila.
Kaj se sliši na terenu je prav za prav veliko kritik na račun tega vozila, ker je počasno, nestabilno, in tko naprej, ni priporočljivo da bo parkirano deleč od
konca gašenja.
Ni mi jasno samo da so potrebne celo dve črpalke, enako ni napisana nosilnost netto, tega vozila.
Kaj se sliši na terenu je prav za prav veliko kritik na račun tega vozila, ker je počasno, nestabilno, in tko naprej, ni priporočljivo da bo parkirano deleč od
konca gašenja.