Še eden PV-1 v PGD Zagorje-mesto

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Še eden PV-1 v PGD Zagorje-mesto

Odgovor Napisal/-a Ico »

V četrtek, 28.1.2010, smo pripeljali v društvo novo vozilo Škoda Octavia Combi 1,6 Business. V naslednjem tednu ga bomo opremili z svetlobno, komunikacijsko in ostalo opremo po tipizaciji za PV-1. Strošek vozila in pripadajoče opreme je v celoti naš. Odločili smo se tudi, da začnemo naša vozila opremljati z registrskimi tablicami po naročilu. Škoda že ima novo, postopoma bodo nove dobila tudi druga vozila.

Vozilo bomo uporabljali za prevoze na izobraževanja, posvete, občne zbore in seveda za prevoze članov pri vsakdanjih nalogah v društvu. S tem bomo razbremenili naš PV-1 Nissan Pathfinder.

Morda samo še slikica naše nove pridobitve.
Priponke
Škoda Octavia Combi 1,6 Business
Škoda Octavia Combi 1,6 Business
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Oden
Kraj: dnevna soba

Odg: Še eden PV-1 v PGD Zagorje-mesto

Odgovor Napisal/-a Oden »

Fino fajn! Kar tako naprej. Če prav razumem, boste potem imeli nisana za bolj gasilske naloge, tega pa za birokracijo??
Ashes to ashes, dust to dust.
Kot Feniks se dvignil iz pepela, vstal sem, stresel s sebe blato poplav.
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Tako nekako...čeprav ga bodo uporabljali tudi operativci za prevoz na izobraževanje, morda bo kdaj šel tudi na intervencijo itd.
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Lepo lepo, kr tk naprej, sem pa opazil, da ne posedujete ALK ali pa platforme, kako to?
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
pepči

Odgovor Napisal/-a pepči »

Do konca leta 2007 smo imeli PL, vendar je šla. Drugače pa smo "povezani" z GZ Trbovlje, kjer imajo ALK-(TAM 125 T12-Tehnomehanika) in ZD-(MB 1517-Metz). Večkrat pridejo tudi na tehnične int.(pomoč).

Lp, Peter D.
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

Čestitke,

Vseeno me čudi, da ste kupili osebno vozilo?
Glede na to, da imate GV1 star skoraj 30 let, prav tako imate GVM star 12 let katerega prav tako uporabljate za prevoz članov na izobraževanja, tekmovanja.... bi sam rajši kupil nov GVM (zaradi prevoza otrok, starost vozila,...) trenutnega bi predelal v GV1, TAM-iča pa izločil iz voznega parka.

Res je, da Škoda stane cca 17k€, moja ideja bi bila pa vsaj še enkrat dražja?

Drugače vem privoščim, nimam nič proti vaši odločitvo (nisem primaknil tudi centa, tako da načeloma nimam za komentirat)

LP
pepči

Za našo enoto sploh ni potreben GV-1, ampak naš Tamić (povišan 75 T5)je živa legenda :D :!: :D Res da jih dandanes vsi ponižujejo, vendar meni ta vozila izrecno nekaj pomenijo-prehojeno pot društva. Vsi svetujejo izločanje, vendar po mojem še dve leti pa je veteran in to je to. Ljudem padejo taka vozila v oči! Po mojem mnenju bi bilo najbolje obnoviti Tamića (samo opremo po tipizaciji, če se le da), ker se odlično obnese ob različnih prevozih na tekmovanja, intervencije (sicer redkeje) ... Dejstvo je prevoz pumpe(in še kaj) in članov v kompletu - to je to. Skratka prizadevam si, da bi ostal v društvu [-o< , kljub temu, da imamo GVM, takšen kot je ...

Še malo pa bosta 5500 in 75-tka na vrhu (beri nekaj najlepšega sta dva veterana),

Lp
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Tvoje ugotovitve, Nabavni, so povsem točne in tudi mi smo nekako tako "gruntali" še nedolgo nazaj. Ampak....Gz Zagorje se je odločila, da s 1.1.2010 začne strogo upoštevati kategorizacijo, po kateri pa IV. kategorija nima GV-1...tako predelava GVM v GV-1 ni več smiselna, saj GZ ne bi plačevala več stroškov zanj. Zakaj ni bil že prej nabavljen GVM, ne vem ( morda zaradi naše nove dvorane v letu 2007 ). Mi bomo dali v plan nabave GZ zahtevo za GVM, naša želja je HTV ( morda nadgradnja GVM v HTV ). Vse je odvisno od župana, saj bi predsednik GZ rad pri županu dosegel, da za nas odpre posebno postavko v proračunu - tehnično reševanje. Tega namreč izvajamo po odredbi župana na območju občine Zagorje in nas mora center obvezno klicati za take primere istočasno z koncesionarjem Gasilskim zavodom Trbovlje. Tako bi sredstva za nas črpali iz te posebne postavke in ne bi bremenila sredstev, ki so namenjena celotni gasilski zvezi. Moram napisati, da je trenutno v naši zvezi precej kaotično stanje, ni neke vizije, ni novih nabav gasilske opreme. Vse se nekaj sproti krpa, obljube letijo....po skoraj dveh letih, kar je na čelu GZ novo vodstvo, nimajo kaj veliko pokazati.

Zato smo si mi začeli po izrednem občnem zboru v juniju lanskega leta in spremembi na vrhu vodstva nekako "tlakovati" svojo pot. V kolikor bomo deležni pomoči iz GZ - v redu, drugače bomo poskušali predvsem s svojimi močmi in sredstvi dvigniti raven kakovosti našega delovanja - tako operativno, kot administrativno. Ideje imamo, voljo tudi in nismo edina osrednja enota v Sloveniji, ki ima težave s financiranjem iz GZ-jev.
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

pepči napisal/-a:...večkrat pridejo tudi na tehnične int.(pomoč).Lp, Peter D.
Moram popraviti gosta v tej trditvi. Gasilski zavod Trbovlje je koncesionar za tehnično reševanje za območje Zasavja, torej morajo priti na VSE tehnične intervenciji v našo občino in na njih delamo skupaj.

Kar pa se tiče ALK...pri teh cenah lestev si ena občina težko to privošči. Rešitev bi bila recimo ena (dobra) za celo Zasavje, ki bi jo imel Gasilski zavod Trbovlje. Glede na stanje majhnih enot poklicnega gasilstva v Sloveniji ( koroški zavod je en tak primer ), pa kar težko verjamem, da jo bodo v kratkem dobili. Bi jo pa potrebovali, saj obstoječo načenja zob časa in ni čisto zanesljiva. Pri tem stanju "trpijo" seveda občani in njihova varnost. A kaj, ko to zanima samo nas, gasilce....še vedno pa je "denar sveta vladar" ! Pri denarju se vse začne...in vse konča, mar ne !?
LP iz zagorske doline
pepči

Samo, kako je pa potem s prevozom črpalke?

Škoda tamića, še dve leti...(veteran)PREDOBER JE!
Tamiča bi bilo fino rahlo opremiti, vendar GZ ...
Škoda "del društva" po 28 letih odstraniti...(brez smisla)
Vozilo HTV pa vsekakor potrebujemo, tudi GVM-1
Na žalost je slednje že težnja po sredstvih(finance+prostor)
Jaz nimam kaj proti GZ-njihova odločitev, magar bi tamiča predelal v HTV, vendar potem ni MB 8/8

Nasveti so še vedno bili, LP
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Še vedno obstaja možnost, da kupite rabljeno, ne vem največ 10 let staro ALK (moje mnenje), drugače pa ena dobra nova ALK za celotno Zasavje pa tudi ni slaba ideja, mislim, da bi si jo lahko privoščili :D
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
pepči

Na žalost ne bi bilo prostora za njo. Se pa strinjam za eno dobro v Zasavju, kakšno Metz L32 na MB Econicu, takšna kot v LJ :D Ni lepa?
Brez heca, pred lestvijo bo sigurno še kak HTV :!:
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Naj napišem še podatek, da "gre" naš "škodilak" v torek po luči in sirene ter opremo, potem pa na tehnično komisijo GZS, pa drugostopenjska homologacija.... ko pride nazaj, vam napišem in dam gor kakšno slikico.
LP iz zagorske doline
H20

Odgovor Napisal/-a H20 »

Ico napisal/-a:Naj napišem še podatek, da "gre" naš "škodilak" v torek po luči in sirene ter opremo, potem pa na tehnično komisijo GZS, pa drugostopenjska homologacija.... ko pride nazaj, vam napišem in dam gor kakšno slikico.
ja Ico v GZ Zagorje so tudi ostala društva ne samo Zagorje mesto. upam da veš kero društvo edino ni opremleno po kategorizaciji v GZ ZAGORJE.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

H20 napisal/-a: ja Ico v GZ Zagorje so tudi ostala društva ne samo Zagorje mesto. upam da veš kero društvo edino ni opremleno po kategorizaciji v GZ ZAGORJE.
Če sem jaz prav zastopil celo debato za to da določeno društvo ni opremljeno po kategorizaciji ni krivo PGD Zagorje-mesto, še manj njegov predsednik Ico, ampak GZ Zagorje,tako da se ve komu se je treba žaliti...

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Odgovori