Fuc ko pridem k vam grema eno vožnjo Ampak fantje kaj se vam je za razbijat in popraskat vozila ki so vredna toliko in toliko miljonov???Itak vsi vemo da ima vojska v skladiščih še marsikateri del za TAM-ovce
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Majkel nevem zakaj bi se človek tolko obremenjeval sej konec koncev so avtomobili narejeni za določen namen! Normalno, da pride do kakšne praske pa kaj! Napačno je to če kdo opremo namensko uničuje in brezglavo dela z njo!! Če pa že pride do poškodbe vozila na intervenciji pa se zadeva popravi in vse gre naprej!!
Vska stvar ima svoj življenski ciklus in tud ti naši TAM-i ga imajo kot sem že zgoraj napisal jih ne delajo več.....tako, da jih bo treba pozabit.
Nova vozila so res draga zato jih je treba kupit premišljeno in da nam bojo dobro služila! In tudi nova vozila ne bodo večna....ja takšen je pač življenski ciklus vse se nekje začne in enkrat konča!
Dušan napisal/-a:Nova vozila so res draga zato jih je treba kupit premišljeno in da nam bojo dobro služila! In tudi nova vozila ne bodo večna....ja takšen je pač življenski ciklus vse se nekje začne in enkrat konča!
Točno tako Dušan od prve pa do zadnje besede te 100% podpiram
Dodal pa bi le še eno malenkost, da novejša vozila zagotovo ne bodo služila toliko časa kot so, in nam še služijo dobri stari TAM-i
V novejših vozilih je vse preveč elektronike, močna konkurenca med proizvajalci sili le te v še večje tehnične rešitve na tej podlagi, katere pa zagotovo ne bodo kljubovale času tako kot robustne mehanske zadeve
V petek je bil v Uradnem listu objavljen razpis za zbiranje ponudb, kjer MORS prodaja okoli 180 vojaških tovornjakov, nekaj tovornih in eno počitniško prikolico. Vse to prodajajo v kompletu in po načelu videno-kupljeno. Vsa vozila naj bi bila v voznem stanju. Zanimiva pa je izklicna cena kompleta, ki znaša samo 10,9 milijonov tolarjev, kar pomeni dobrih 50 tisočakov za kos.
Pred leti sem imel priliko videti takšno vozilo iz odpisa znamke FAP, ki ga je vojska podarila ali prodala gasilcem! Vozilo je od daleč izgledalo kr dobro ampak slika od blizu pa je bila povsem drugačna...kabina vozila je dobesedno razpadala saj vse kar si prijel v roke je skoraj odpadlo! Tako, da je bila kabina dobesedno zanič. Edino kar pa je bilo dobro je bil motor ta je res dobro deloval sej vozilo ni imelo prevoženih veliko km tako, da je večinoma časa stalo bilo prepuščeno in ga je načenjal zob časa......
Mogoče je še res katero od teh vozil uporabno sam, da bi v njega vlagal nek denar pa mislim , da se ne splača......pomoje bolje kupiti kako rabljeno gasilsko vozilo iz tujine.....
Tukaj gre za cel komplet 180 vojaških vozil + ostala, kar je čisto nekaj drugega kot nakup posameznega vozila. Po pisanju Financ, je zanimanja kar precej, kar pri taki ceni sploh ni presenetljivo. Tisti, ki bo uspel tole spravit v južne kraje, bo imel dobiček zagotovljen, ne glede na stanje vozil.
Ta vojaška vozila so po moje že praktično prodana in tako gasilcem nepomembna. Z objavo sem želel samo nakazati možnost, da bi se mogoče v bodoče splačalo večkrat vprašati, če so v SV na voljo kakšna gasilcem primerna vozila.
Peter napisal/-a:V petek je bil v Uradnem listu objavljen razpis za zbiranje ponudb, kjer MORS prodaja okoli 180 vojaških tovornjakov, nekaj tovornih in eno počitniško prikolico. Vse to prodajajo v kompletu in po načelu videno-kupljeno. Vsa vozila naj bi bila v voznem stanju. Zanimiva pa je izklicna cena kompleta, ki znaša samo 10,9 milijonov tolarjev, kar pomeni dobrih 50 tisočakov za kos.
Ne najdem v uradnem listu, ali je še kje objavljeno ?
Ker gre za zastarela vozila in spadamo pod isto ministrstvo bi lahko vojska ta vozila podarila gasilcem kateri že imajo podobna vozila vsaj za rezervne dele če ne druga!!
Tako je Dušan, mi tudi na misel ne bi prišlo, da bi gasilci zanje plačevali, pa čeprav tako majhne zneske. Verjetno imajo kakšen pravilnik o odpisu in če bi tam dodali, da po preverjanju interesa stvari najprej odstopijo gasilcem, bi bila zadeva rešena. To pa je že delo glav, za katere pa vemo, kako ga opravljajo.
Dejan, podatke sem dobil iz Financ, drugače pa moraš gledati pod Uradne objave, ki pa preko interneta še niso brezplačno dostopne.
Se tudi meni zdi, da je objava o prodaji omenjenih vozil le v smislu > ker pač mora biti<.
Gotovo sta kupec in pa posrednik znana že dolgo. Se ne bi čudil, če jih prodajo v Srbijo, ker tam težko najdeš vojaško 150-tko, ki ima še dobro sklopko.