Garderoba

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
sašo123

Odg: Garderoba

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

Takšna je pa sedaj naša garderoba. Smo pa danes začeli z obnovo. Ko bo končano pa bom naložil nove slike.
Slika
dragom

Odgovor Napisal/-a dragom »

saj ni kaj,
samo pri nas ima vsak član (opertivec), delovno obleko, svetleče opozorilne jakne, zaščitno gasilsko obleko, kombinezon, .. zaščitne čevlje, rokavice ene in druge, gužva na 30cm širine in težko uredimo, pa gre vse se da
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Re: Garderoba

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Mi smo za ta namen staro pisarno preuredil v garderobno sobo za opremo.Na sredino smo dal mizo, tako da zdaj največkraj mamo kak kratek sestanek kar v tej garderobni sobi.Soba je namreč zraven vhodnih vrat.Omarice smo pa tudi tako skonstruiral, da imajo še sedež, da se lahko operativec vsede, ko se preoblači.Glede škornjev in hlače je pa tako.Enim so všeč posebej, drugim pa spet da so nataknjeni.Pri nas je možnost za oboje.Škornje z nataknjenimi hlačami si lahko da tudi na sedežni dev vzadaj.Mi smo imeli največji problem pri izbiri obešalnikov, kar je malo smešno. Hotli smo met močne obešalnike, glavni problem pa so bli obešalniki za hlače, da nebi bile spet hlače obešene na naramnice.Potem smo najdl eno varjanto v Jysku, pa je za enkrat vredu.
šnery

Odgovor Napisal/-a šnery »

v pgd vrhnika imamo za vsakega operativca svojo omarico :D
slike bom še prilepil;)
so kar funkcionalne, razdelejene so na dva dela:zgornji del za celado in spodnji za obleko in škornje :P
sašo123

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

No pa smo preuredili garderobo. Naredili smo tako, da smo pridobili čim več prostora. Sistem je čisto enostaven, lesena plošča na nosilcih, na plošči pa so nosilci za obešalnike (vsak operativec ima dva nosilca), čevlji pa so na tleh.
Slika
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Hitr ste to vi zrihtal, bravo. Zgleda dobr. Kako funkcionalno bo, boste pa spoznali takrat ko se oglasi pozivnik..

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Rešitve, ki jih imate po gasilskih domovih so mi všeč. Vse so opremljene za hitre izvoze, v njih je osebna zaščitna oprema. V našem društvu 1. kat. imamo 20 garderobnih niš, operativce pa več v OE. Razporejeni so po dva v nišo, glede na št. noge in konfekcijsko številko.
Zanima me kako hranite zaščitne (enodelne) kombinezone, dežne jakne (oranžne) in usnjene visoke čevlje (tipizirano seveda), če imate to opremo, primerno za delo ob elemtarnih nesrečah, gozdnih požarih, ipd.

L.p. Miro
Uporabniški avatar
KH112
Kraj: Vrbje

Odgovor Napisal/-a KH112 »

Tkole pa imama PGD VRBJE :D
Priponke
IMG_4856.JPG
gasko1

Odgovor Napisal/-a gasko1 »

Zanimiva tema!
Tudi mi imamo v načrtu, da si uredimo garderobne prostore zato sem z veseljem pregledal vaše rešitve. Ni mi pa jasno zakaj imajo nekateri škornje in hlače pod polico, ki je zelo moteča in ne funkcioalna (sicer je stvar v posameznikih). Mi imamo nekak že zamisel je podobna PGD Vrbje le, da bomo imeli malo več prostora (po širini) za obleko in oblačenje. Bom poskusil poslati fotografije, ko bo končano.
LP
kmhslo

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

gasko1 ta polica ponavadi služi za odlaganje stvari ki jih ne oblečeš pod zaščitno obleko ... saj dvomim da bundo vrže kar na tla al pa celo obesi na obešalnik

Tudi mi bomo letos si uredili garderobo saj nam prej to prostor ni dopuščal zdaj pa imamo ene 10x3 m placa :)
Uporabniški avatar
zagii
GE: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a zagii »

Pozdravljeni!

PGD Rimske Toplice
V našem društvu imamo takole razporejena intervencijska oblačila. Garderobe so na glavnem hodniku. Na levi je vhod v garažo, na koncu je kurilnica na desni je pa WC Ž WC M in pa Dežurna soba. uzadaj je pa še umivalnica intervencijskih oblačil ter poveljniška soba.(Na prvi sliki - se vidijo dvokrilna vrata na koncu vrata za kurilnico)

Proti Jugu
Fotografija0298a.jpg
Prvi trije na levi -> Poveljnik in 2 podpovelnjika
Prvih 5 na desni -> (3+2nasledni sklop) vozniki.

Proti Severu
Fotografija0301a.jpg
Na levi in desni, do vrat za vhod v garažo, smo pa mi ostali.
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA

http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
Uporabniški avatar
lucky
Kraj: notranjska

Odgovor Napisal/-a lucky »

tole je pa večji del naše, sicer po intervenciji k je vse razmetan, pa slikan s telefonom

Slika
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Takle je po novem pri nas.
Priponke
za prvih 20 operativcev
za prvih 20 operativcev
še je rezerve ;)
še je rezerve ;)
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
robit

Odgovor Napisal/-a robit »

Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

Tkole pa zgledajo naše od PGD Preserje.. Imamo srečo, da imamo mizarja v vasi...
Priponke
Pogled ob v vhodu v garderobo..
Pogled ob v vhodu v garderobo..
Detajl na končni stranici
Detajl na končni stranici
Sedaj že nekdanja predsednik in poveljnik
Sedaj že nekdanja predsednik in poveljnik
Odgovori