KAtero podvozje za AC
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Re: Podvozje za AC
Bo pa imel kaj za nosit
to bo prava mrcina.
Odg: Podvozje za AC
Rafter napisal/-a:Fejst sem radoveden, katero društvo bo preseglo ta volumen.
Matej B. napisal/-a:Rafter: ta volumen je bil že presežen leta 2008
Da ne bo pomote, čakal sem katera bo naslednja objava, ki bo šla preko....Vrsho napisal/-a:In presežen bo tudi ta še letos
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Čakamo še na koga, ki bo imel večjega.
Včasih smo vozili v Sežani vodo s tamom 260 s 15 m3 vode pa je šlo. Kdo bo presegel ta volumen.
ps: Se nisem mogel zadržat in še jaz iti mimo teme.
Včasih smo vozili v Sežani vodo s tamom 260 s 15 m3 vode pa je šlo. Kdo bo presegel ta volumen.
ps: Se nisem mogel zadržat in še jaz iti mimo teme.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Tudi jaz ne morem da se nebi oglasil.
Moje mnenje je, da je vprašanje zastevljano popolnoma napačno.
Po mojem mnenju bi moral biti vrstni red vprašanj in odgovorov kupca (društva) naslednji:
1. koliko m3 vode rabimo
2. katero opremo bomo dali v voz in koliko je to težko
3. teža posadke je vnapraj definirana
4. teža nadgradnje koliko bo?
5. ko imamo vse te podatke, potem vemo koliko je skupna teža
6. šele sedaj lahko izberemo nosilnost podvozja
7. moč motorja se ve kako se določa.
Jaz bi postopal v tem vrstnem redu. Sicer pa poznam eno društvo, ki je postopek nabave AC speljelo v nulo, razpis (tehnične specifikacije) takšne kot je treba.
Po mojem mnenju bi moral biti vrstni red vprašanj in odgovorov kupca (društva) naslednji:
1. koliko m3 vode rabimo
Jaz bi postopal v tem vrstnem redu. Sicer pa poznam eno društvo, ki je postopek nabave AC speljelo v nulo, razpis (tehnične specifikacije) takšne kot je treba.
-
ljubljančan 2
Odg: KAtero podvozje za AC
verjetno ne paše v to temo ampak,
Bizovik na podlagi katerih podatkov oz. podlag so vam odobrili 13000 litsko cisterno, kot sem gledal na spinu ste imeli lansko leto 19 intervencij, letos do sedaj 18, in ne vidim nobenega razloga za nakup take galeje še posebej ko je GBL z cc 30000 litrov vode v bližini
pa vam nič nisem nevoščljiv, samo nakup take gmote je ne vem, mogoče je pa to samo želja po največji cisterni v sloveniji, saj iz požarnega vidika vašega okoliša, ne vidim nobenega razloga za nakup tako velike cisterne, saj bo vozilo verjetno dolgo nekje okoli 10-11 metrov in popolnoma neokretno.
Bizovik na podlagi katerih podatkov oz. podlag so vam odobrili 13000 litsko cisterno, kot sem gledal na spinu ste imeli lansko leto 19 intervencij, letos do sedaj 18, in ne vidim nobenega razloga za nakup take galeje še posebej ko je GBL z cc 30000 litrov vode v bližini
pa vam nič nisem nevoščljiv, samo nakup take gmote je ne vem, mogoče je pa to samo želja po največji cisterni v sloveniji, saj iz požarnega vidika vašega okoliša, ne vidim nobenega razloga za nakup tako velike cisterne, saj bo vozilo verjetno dolgo nekje okoli 10-11 metrov in popolnoma neokretno.
Se strinjam s tebojgapi napisal/-a:Tudi jaz ne morem da se nebi oglasil.
1. koliko m3 vode rabimo
Mogoče sem res narobe postavil vprašanje. Samo izvedeti sem hotel kaj imajo člani foruma po gasilskih domovih.
lp. Zoran
Re: KAtero podvozje za AC
ljubljančan 2
naslov teme je podvozja za AC in je ne bom smetil s tem zakaj smo na JGS MOL odločili da za potrebe celotne MOL pride še ena AC s 13.000l vode. Namig...cestni objekt ravno na našem teritoriju...program portalni gasilci..., težave z vodovodno oskrbo krajev na V delu MOL...itd. Ko pride avto v društvo, objavim tukaj slikce, pa tudi malo več bom napisal o ideji, pobudah in načrtih. Največji pa nikoli ne bomo saj ima GBL in Sežana več vode....
koliko pa se spoznaš na tehniko pa se vidi iz sklepanja o dolžini vozila kjer si zgrešil za dobra 2m...
naslov teme je podvozja za AC in je ne bom smetil s tem zakaj smo na JGS MOL odločili da za potrebe celotne MOL pride še ena AC s 13.000l vode. Namig...cestni objekt ravno na našem teritoriju...program portalni gasilci..., težave z vodovodno oskrbo krajev na V delu MOL...itd. Ko pride avto v društvo, objavim tukaj slikce, pa tudi malo več bom napisal o ideji, pobudah in načrtih. Največji pa nikoli ne bomo saj ima GBL in Sežana več vode....
koliko pa se spoznaš na tehniko pa se vidi iz sklepanja o dolžini vozila kjer si zgrešil za dobra 2m...
Divje pleme na JV robu Ljubljane, vas se imenuje Bizovik / Valvasor/
Od kdaj pa se kupuje gasilsko-reševalna oprema samo za redne dogodke. Obstajajo tudi izredni. Nesramno bi bilo, že skoraj posmehujoče, če bi kupovali samo opremo, ki smo je potrebovali na zadnjih nekaj intervencijah.Bizovik na podlagi katerih podatkov oz. podlag so vam odobrili 13000 litsko cisterno, kot sem gledal na spinu ste imeli lansko leto 19 intervencij, letos do sedaj 18, in ne vidim nobenega razloga za nakup take galeje še posebej ko je GBL z cc 30000 litrov vode v bližini
Poleg tega, se mi zdi teorija o številu intervencij popolnoma napačna. Če bi se držali tega, ne bi imeli Pantherja na Brniku, niti ne raznih gasilskih sredstev za NEK (kar me spomni ravno na zadnjo Ziglerjevo pošast).
Potem bi se vprašal, koliko izvozov imajo te enote letno, da potrebujejo takšno opremo? Upam, da nobene!!! Zgodbo bi lahko nizal še dlje.
Tunelska vozila s svojo banko zraka za motor in ljudi in mogoče "najbolj uporabna oprema", ki jo kupujemo na veliko; najnovejša Rosenbauer Fox III - ki se zažene in potisne vodo hitreje od svoje predhodnice iz sedmedesetih.
Vemo za koga so pomembne stotinke pri rosenbauerici - za popolave sigurno ne
No in ko smo ravno pri poplavah - še do nedavnega je veljalo, da vsako duštvo, ki živi ob Ljubljanici in Savi ne potrebuje čolna.
Prekleto smo ga potrebovali. No v dveh letih se je to spet pozabilo.
Sigurno veš kdo je tisti, ki potrdi nakup in iz kakšnega razloga? Kdo je dovolil? Za zdravo logiko ne rabiš dovoljenja, ali pač....
brez zamere, samo razmislek.
in še malo šale:
Nek stari modrec mi je nekoč rekel, da pri iskanju punce ne smem začeti z vsemi s svojimi potrebami in željami, da bi našel pravo.Moje mnenje je, da je vprašanje zastevljano popolnoma napačno.
1. koliko m3 vode rabimo
Pač pa, da je potrebno ogovorit simpatično in s časom videti, kaj boš z njo počel.
reverse engineering
V PGD Topolšica smo nadgradnjo naše AC dali izdelati na podvozju Scania P360 4x4...
Glede na to, da je pri teh avtih potrebna 10% rezerva pri nosilnosti, je ta avto biu najboljše izbira. Ker smo hoteli vozit pač največ vode, kar se da...tako jo sedaj vozimo 7000 litrov! Pa še glede višine same nadgradnje in podvozja, je biu ta avto najnižji od vseh drugih , končna višina 3050 milimetrov...
Glede na to, da je pri teh avtih potrebna 10% rezerva pri nosilnosti, je ta avto biu najboljše izbira. Ker smo hoteli vozit pač največ vode, kar se da...tako jo sedaj vozimo 7000 litrov! Pa še glede višine same nadgradnje in podvozja, je biu ta avto najnižji od vseh drugih , končna višina 3050 milimetrov...
Če ni skrivnost me zanima kateri nadgraditelj bo izdelal to veliko AC o kateri je bil govor?
Tehnika nam lajša življenje!
Re: KAtero podvozje za AC
AC za PGD Bizovik izdeluje Euro GV.