Avtolestve
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- gradbenik miha
- GE: poznavalec
Odg: Avtolestve
Na spletu sem našel zelo zanimivo Analizo potreb po gasilskih avtolestvah v republiki Sloveniji:
http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... venija.pdf
Miha
http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... venija.pdf
Miha
-
gasilec668
vse lepo in prav... ampak bi rad videl tega kandidata za častnika se voziti s platformo Sežanskega zavoda... tisto je samo še muzejski primerek za marcedes.
Lepo, da se je trudil, ampak kot.je.sam rekel je.bila.njegova naloga premalo.podrobna, tukaj pa se spet srečamo s slovenskim modelom reševanja stvari: na hitro in površno.
Zato naj ne ostane samo pri predlogih ampak se tudi dejansko.izvede kaj!
Lp
Lepo, da se je trudil, ampak kot.je.sam rekel je.bila.njegova naloga premalo.podrobna, tukaj pa se spet srečamo s slovenskim modelom reševanja stvari: na hitro in površno.
Lp
@gasilec668 Površno je tvoje branje (ali dojemanje) naloge na povezavi. Naloga je namreč delo kandidata za Visokega častnika! Naloga je dobro zastavljena in zanimiva. Rezultati pa je jasno, da nekaterim niso všeč in pač vedno lahko vsak najde dlako v jajcu. 
Verjamem da ti bo Metod lahko kaj dodatno obrazložil če te bo zanimalo, saj je prijavljen na forumu.gasilec668 napisal/-a:vse lepo in prav... ampak bi rad videl tega kandidata za častnika se voziti s platformo Sežanskega zavoda... tisto je samo še muzejski primerek za marcedes.
Lp
- metodg
- GE: PGD Brezje na Gor.
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Pozdravljen Gasilec668.
Žal mi je, da nisi razumel naloge kot celote in njenega namena. Dejstvo je, da je gasilska platforma v Sežani stara in že vprašljivo uporabna, vendar je še vedno v funkciji.
Namen naloge je bil, da se naredi analiza stanja in pripravi predlog, da bo Slovenija čimbolje in čimbolj optimalno pokrita z lestvami in platformami. V nalogi je narejena tudi finančna konstrukcija, ki vrednoti cikel menjave na 25 let in kakšen je strošek na objekt na leto oz. na ogrožen objekt na leto. V 25 letih naj bi se vse lestve in platforme zamenjale.
Žal je v Sloveniji tako, da vse breme nakupa avtolestev oz. platform pade na občino oz. lokalno skupnost, ki pa pogostokrat takega vložka ne zmore.
Ker so avtolestve "strateška" vozila za celotno regijo, bi bilo prav, da nakupe prevzame država in upam da bo ta analiza nekaj pripomogla.
V skrajnem primeru bi pa morale skupaj stopiti regije in zadevo organizirati in financirati na način, kot sta to storili Koroška in Gorenjska regija.
Kmalu bomo pa morali v Sloveniji sprejeti še odločitev kakšen standard bomo nudili ljudem. Šele takrat, se bomo pa lahko konkretneje pogovarjali o številu in lokacija avtolestev. V nalogi je predpostavka, da avtolestev do kraja prispe v 20 minutah.
Upam, da sem vsaj malo razjasnil dileme....
Metod G.
Žal mi je, da nisi razumel naloge kot celote in njenega namena. Dejstvo je, da je gasilska platforma v Sežani stara in že vprašljivo uporabna, vendar je še vedno v funkciji.
Namen naloge je bil, da se naredi analiza stanja in pripravi predlog, da bo Slovenija čimbolje in čimbolj optimalno pokrita z lestvami in platformami. V nalogi je narejena tudi finančna konstrukcija, ki vrednoti cikel menjave na 25 let in kakšen je strošek na objekt na leto oz. na ogrožen objekt na leto. V 25 letih naj bi se vse lestve in platforme zamenjale.
Žal je v Sloveniji tako, da vse breme nakupa avtolestev oz. platform pade na občino oz. lokalno skupnost, ki pa pogostokrat takega vložka ne zmore.
Ker so avtolestve "strateška" vozila za celotno regijo, bi bilo prav, da nakupe prevzame država in upam da bo ta analiza nekaj pripomogla.
V skrajnem primeru bi pa morale skupaj stopiti regije in zadevo organizirati in financirati na način, kot sta to storili Koroška in Gorenjska regija.
Kmalu bomo pa morali v Sloveniji sprejeti še odločitev kakšen standard bomo nudili ljudem. Šele takrat, se bomo pa lahko konkretneje pogovarjali o številu in lokacija avtolestev. V nalogi je predpostavka, da avtolestev do kraja prispe v 20 minutah.
Upam, da sem vsaj malo razjasnil dileme....
Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
-
zasavc
Izpostavljena je platforma dotrajana ZGRS Sežana. Kaj pa avtolestev in platforma Simon Snorkel od Gasilskega zavoda Trbovlje?
Vemo da je je zasavskih krajih precej visokih stanovanjskih zgradb. Logično. Ker površine za gradnjo stanovanjskih zgradb ni bilo, je bilo treba pač narediti visoke bloke.
Kot drugo pa je sama povezanost Trbovelj, Zagorja in Hrastnika do naslednje enote z avtolestvijo/platformo. GB Ljubljana, PGE Celje, PGD Litija???
Lp
Vemo da je je zasavskih krajih precej visokih stanovanjskih zgradb. Logično. Ker površine za gradnjo stanovanjskih zgradb ni bilo, je bilo treba pač narediti visoke bloke.
Kot drugo pa je sama povezanost Trbovelj, Zagorja in Hrastnika do naslednje enote z avtolestvijo/platformo. GB Ljubljana, PGE Celje, PGD Litija???
Lp
Re: Avtolestve
Neki se šušlja, da naj bi PGD Zagorje-mesto kupila rabljeno avtolestev od PGE Celje. Drugače so pa za Zasavje bližje avtolestve iz Žalca ali Domžal.
-
gasilec668
Prvo se opravičujem za moje mogoče res površno branje oziroma razumevanje te naloge.
Ja naloga kot taka je bila vredu narejena (
) ampak bi bilo res dobro sedaj kaj razvit iz te naloge, ker čene bo to spet pristalo na ogromnem kupu predlogov in tam tudi ostalo. (to sem hotel napisati v mojem prejšnjem postu)
Ja res sem izpostavil platformo ZGRS Sežana, verjamem pa da ni samo ta katera je že veliko predotrajana za nadaljno uporabo. @Metodg ta platforma ni več najbolj operativna po mojih informacijah, ker dvigne se ža ampak spusti se pa ne
.
@Metodg se popolnoma strinjam s teboj, da so to strateška vozila in res naprimer v sežani ko ZGRS sofinancirajo 4 občine da vseeno sežanska 50% vsega denarja, tako pa spet pade najmanj 300000€ na eno samo lokalno skupnost (če predpostavimo da so ostali župani za nabavo). So že bili primeri ko je šla Sežanska platforma v Postojno (tu se vidi regijski pomen, ki ga ti navajaš) ampak zaradi počasnosti se je že na pol poti obrnila nazaj.
Ja v naši državi bi bilo potrebno marsikaj spremenit ampak zaradi miselnosti nekaterih in predvsem zaradi financiranja pa je pot do tja še dolga.
Pa lep večer
ps. upam da nisem povzročil preveč razburjanja z mojim pisanjem, ker ni bilo planirano
Ja naloga kot taka je bila vredu narejena (
Ja res sem izpostavil platformo ZGRS Sežana, verjamem pa da ni samo ta katera je že veliko predotrajana za nadaljno uporabo. @Metodg ta platforma ni več najbolj operativna po mojih informacijah, ker dvigne se ža ampak spusti se pa ne
@Metodg se popolnoma strinjam s teboj, da so to strateška vozila in res naprimer v sežani ko ZGRS sofinancirajo 4 občine da vseeno sežanska 50% vsega denarja, tako pa spet pade najmanj 300000€ na eno samo lokalno skupnost (če predpostavimo da so ostali župani za nabavo). So že bili primeri ko je šla Sežanska platforma v Postojno (tu se vidi regijski pomen, ki ga ti navajaš) ampak zaradi počasnosti se je že na pol poti obrnila nazaj.
Ja v naši državi bi bilo potrebno marsikaj spremenit ampak zaradi miselnosti nekaterih in predvsem zaradi financiranja pa je pot do tja še dolga.
Pa lep večer
ps. upam da nisem povzročil preveč razburjanja z mojim pisanjem, ker ni bilo planirano
Malo površno je tole - Trbovlje razpolagjo z dvema (avtolestev in zglobno dvigalo)...
- metodg
- GE: PGD Brezje na Gor.
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Jaz tudi upam, da bo naloga podlaga za začetek pogovorov z državo. Seveda bi pa potem morali narediti še bolj podrobno analizo za vsako regijo posebej, in upoštevati tudi lokalne posebnosti.
Metod G.
Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
- gradbenik miha
- GE: poznavalec
Očitno mislijo resno letos na Ptuju kupiti avtolestev.
Avtolestev omenjena v spodnjem prispevku od 2,40 minute dalje.
https://www.facebook.com/photo.php?v=66 ... =2&theater
Miha
Avtolestev omenjena v spodnjem prispevku od 2,40 minute dalje.
https://www.facebook.com/photo.php?v=66 ... =2&theater
Miha
-
gasilec668
ceprav sem vprasal tudi gasilce v ZGRS mi niso.znali povedati ali platforma dela ali ne 
sem pa danes v Postojni dobil pritrdilen odgovor, saj so z njeno pomocjo rezalili drevesa po postojni
sem pa danes v Postojni dobil pritrdilen odgovor, saj so z njeno pomocjo rezalili drevesa po postojni
-
Radovljica27
- GE: Radovljica
- Kontakt:
-
gasilec668
oprosti, mi ne odpre facebook linka... mi poves kje na FB moram to poiskati.
Hvala
ps. za pravopisne napake se opravicujem saj pisem iz telefona
Hvala
ps. za pravopisne napake se opravicujem saj pisem iz telefona