MarkoŠ napisal/-a:
Zanima me sledeče:
- Višina vozila?
- Dolžina vozila?
- Zakaj ste uzeli Renault?
- Kdo je novi poveljnik?
Marko hvala za cestitke.
Visina:3.3 m
Dolzina:7 m
Renault zato ker ima ze original podaljsano kaboino in druge lastnosti. Mislim da to pise v glavnem opisu vozila. Si malcek povrsno prebrau
Kdo je pa poveljnik ne spada sm gor
Močno ti verjamem da tipizacija ne odgovarja vsem, vendar neke osnove morajo bit.
Mene pa bolj zanima sledeče; saj sta že nekaj spraševala Gapi in Man 14.284 pa nista dobila glih odgovora.
Za registriranje vozila je potrebno opraviti homologacijo vozila na sedezu RTI v Mariboru, da pa vozilo registriraš kot gasilsko pa ti mora dat soglasje tipizacijska komisija pri GZS. In kako ga je uspelo registrirat vam glede na to da nimate tega soglasja od komisije pri GZS.
Lušna zadevca. Kar se tiče črpalke je in možnost izlivov + top, mislim da je NH 30 kar v redu izbor, drugo vprašanje je, kako jo oskrbovat z vodo. Ali sem prav videl v kabini tudi 220 V inštalacijo. Navadno se v vozilih napetosti nad 60 V vsi izogibajo, sploh pa še dvojno delovanje izmenični in enosmerni tok. Kakšen je namen tega. Pa še pohvala za agregat, ki se mi pa zelo dodade (pa ne zaradi oblike, ampak zaradi moči in načina delovanja).
Nekateri pa res modrujete glede tipizacije, kako gre brez, kako je vozilo registrirano, zakaj ni potrdila o pregledu komisije itd...pa saj vsi veste da tipizacija za poklicne ne velja. Torej kaj lahko temu sledi, pa si lahko razlagate sami.
Vendar to je vozilo društva, vsaj tako piše v naslovu teme. Če pa društvu slučajno deli prostore skupaj s poklicniki, potem to še ne pomeni, da so tudi poklicniki.
Pa ne me narobe razumet, če jih je uspelo obiti Komisijo in vozilo nato tudi registrirati kot gasilsko, vsaka jim čast, tudi jaz bi to naredu če bi znal. Zato pa sem izpostavil to vprašanje, da bi kdo povedal kako se to naredi.
binep napisal/-a:Nekateri pa res modrujete glede tipizacije, kako gre brez, kako je vozilo registrirano, zakaj ni potrdila o pregledu komisije itd...pa saj vsi veste da tipizacija za poklicne ne velja. Torej kaj lahko temu sledi, pa si lahko razlagate sami.
lp
Bine
Modrovanje gor ali pa dol brez tipizacije bi bil kaos še večji.
Tukaj pa prostori res nimajo nobene veze. Kaj pa je problem če poklicniki kupijo vozilo, potem nanadoma ugotovijo da ga ne poterbujejo in ga prodajo naprej
BOKO napisal/-a:
No prej je bilo postavljeno vprašanje glede gum!
Na 14 tonsko šasijo ni mogoče dati "balonark" zaradi osne obremenitve,tak da so te gume kar prave za ta avto(in tudi nimajo dosti slabših terenskih karakteristik;pa če je šofer ta pravi so lahko še dosti boljše od "balonark")!
Rad bi vedel,zakaj je problem osnega pritiska,če bi bile na omenjeni šasiji gume balonarice? Bušman
Zakaj pa misliš da morajo biti pri teh avtih na zadnji osi dvojne gume! "Balonarke" niso narejene za večje obremenitve!
Mislim da je meja tam nekje 6 ton na osi za "balonarke. Naj me kdo popravi če se motim.
Boko,jaz nisem reku,da bi morale biti na omenjeni šasiji take ali drugačne gume.Sem samo izpostavil vprašanje glede osnih obremenitev pri balonaricah-napisal si namreč,da je pri omenjeni šasiji nemogoča uporaba balonaric zaradi osnega pritiska.To ne drži.Če pogledaš samo npr. tandemke(kiper) prikolice,z dvemi,centralno nameščenimi osmi,ima vsaka os nosilnost 9 ton-enak je osni pritisk.Ravno tako vozila,ki jih imajo razne službe(elektro,komunala,cestarji,vojska,itd)imajo balonarice.Zatorej omenjena šasija lahko rabi ene ali druge gume;osni pritisk prve osovine verjetno ne presega 6 ton,zadnje pa 8 ton.To so moja ugibanja glede na velikost vozila. LP Bušman