Nadgradja

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Re: Nadgradja

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Mislim da tako hudo tudi nebo.Če ste malo strojniki, lahko tudi sami marsikaj popravite.Tako smo mi našega AC 16/50,ki nam ga je je 2002 delal Euro Gv morali kar kontretno sami popraviti in kaj dodelati.Še mu pa kar dosti manjka. Najlažje pri nabavi je to, da točno veš, kako želiš imeti v avtomobilu razporejene zadeve.Da imate točno zamišljeno, kje bo kakšna zadeva se nahajala in kakšno pritrdišče boste imeli. Potem pa majstri to naredijo.Tudi Svit ima dobre majste, ki znajo narediti, če jih sami usmerite kako morejo.Je pa res da eni uporabijo pohištvene cevi, nekateri alu profile skupaj vijačijo, nekateri pa aluminij varijo. Pač je treba včasih narediti kompromis med kvaliteto in denarjem.Itak ne moremo imeti rosenbauer avtov, plačali bi ceno svitove nadgradnje.
nadzorni

Odg: Nadgradja

Odgovor Napisal/-a nadzorni »

Zelo zelo zelo žalostno, da se člani PGD, ki so bili zadolženi za izdelavo nadgradnje niso niti 1 x vzeli časa, da bi videli kaj nastaja v delavnici. Ne žalostno, ampak sramotno!

Pa zelo žalostno in sramotno je tudi to da se pred začetkom izdelave nadgradnje ne izdela vsaj neka zasnova na papirju kako bo vozilo izgledalo v realnosti. Tako ima vsak svoje ideje in zamisli in bi rad nekaj svojega. Iz tega potem ne nastane funkcionalna gasilska nadgradnja, ampak nekaj kar skrivamo pred samim sabo, ker nas je sram!

Največkrat so taka vozila narejena v smislu: "Naslednje leto imamo obletnico in moramo prevzet nov avto. važno da je rdeč in ima modro lučko. In jasno da je nov in hitrejši, močnejši od sosedov. Drugo pa dogovornih za nabavo ne zanima."

Vse se da če se hoče. Lahko se tudi SVIT stisne, da izdela dobro nadgradnjo. Lahko se pa tudi pri dobrih nadgraditeljih izdela slaba nadgradnja. Sem videl že oboje.
Kaj je bila bistvena razlika?
Pri slabih nadgradnjah niso imeli nobenega plana izdelave. Nič ni bilo na papirju. Tudi ogledali si niso vozila v času nadgradnje. Skratka brca v temo za nadaljnih 30 let, ki pa je bila zelo draga. Važno je bilo da je avto prevzet na veselici.

Pri dobro izdelanih nadgradnjah pa je bilo vse zrisano in načrtovano še preden je bilo nabavljeno podvozje. Vsak kos opreme je bil vgrajen v vozilo po logičnem premisleku in tako je bilo vozilo zaključeno kot celota. Ponavadi se pri takem načinu dela misli na vse. Od razsvetljave, signalizacije, izvedbe elektrike, razporeda opreme,... In jasno, vse to je na papirjih, ki so pri delavcih v delavnici. Kontrolnih ogledov je bilo precej. pri njih pa je sodeloval res samo najožji krog tehnične komisije za nabavo. In to so bili vedno isti ljudje, z isto vizijo. Včasih samo tudi en človek, ki pa je toliko bolj podkovan v smeri nadgradnje in razporeda opreme. In to je za nadgraditelja "tečna in sitna stranka"

Upam da sem komu kaj pomagal

Lp
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

tedy199 napisal/-a:Primoz, saj točke 1.,3.,4.,6.,7. so se domnevam pokazale šele čez čas... Avto so verjetno sprejeli v dobri veri... Smo imeli pa podobne težave z Svitovo nadgradnjo tudi v našem društvu... :evil:
so se pa zato točke 2,5 in 8 takoj pokazale. Že ena bi bila dovolj za takojšnjo reklamacijo. Aja, najbrž je bilo pri nadgraditelju tako: dajmo pogledat pa kar hitro, da se kosilo ne ohladi... ;)
Uporabniški avatar
Primoz

Odg: Re: Nadgradja

KUMBY napisal/-a:Mislim da tako hudo tudi nebo.Če ste malo strojniki, lahko tudi sami marsikaj popravite.Tako smo mi našega AC 16/50,ki nam ga je je 2002 delal Euro Gv morali kar kontretno sami popraviti in kaj dodelati.Še mu pa kar dosti manjka. Najlažje pri nabavi je to, da točno veš, kako želiš imeti v avtomobilu razporejene zadeve.Da imate točno zamišljeno, kje bo kakšna zadeva se nahajala in kakšno pritrdišče boste imeli. Potem pa majstri to naredijo.Tudi Svit ima dobre majste, ki znajo narediti, če jih sami usmerite kako morejo.Je pa res da eni uporabijo pohištvene cevi, nekateri alu profile skupaj vijačijo, nekateri pa aluminij varijo. Pač je treba včasih narediti kompromis med kvaliteto in denarjem.Itak ne moremo imeti rosenbauer avtov, plačali bi ceno svitove nadgradnje.
2002 pa Euro GV? najbrž si mislil na predhodnega nadgraditelja.
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Re: Nadgradja

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Ja pardon BMD, je bil pa tud mnde že EURO GV neki zraven,majstri so isti notr ostal, tak da ni neke razlike.
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

Primoz napisal/-a:
tedy199 napisal/-a:Primoz, saj točke 1.,3.,4.,6.,7. so se domnevam pokazale šele čez čas... Avto so verjetno sprejeli v dobri veri... Smo imeli pa podobne težave z Svitovo nadgradnjo tudi v našem društvu... :evil:
so se pa zato točke 2,5 in 8 takoj pokazale. Že ena bi bila dovolj za takojšnjo reklamacijo. Aja, najbrž je bilo pri nadgraditelju tako: dajmo pogledat pa kar hitro, da se kosilo ne ohladi... ;)
Primoz, se nekrat ti povem.. zame pri prevzemu na ptuju ni bilo prostora... *tastar* so pa bli zadovoljni, češ malo dnarja malo muske :)
Denist

Odgovor Napisal/-a Denist »

Pozdravljeni.
Dolgo je že ko je bil zadnji komentar. Zanimajo me ponovno izskušnje od prizvajalca nadgradenj na Ptujski gori.
Ali so se njegovi materiali in sama izdelava vozil spremenili (morali bi se)? Gre se namreč za GVC 16/25, kdo ima kaj več izkušenj z tem tipom vozila pri tem proizvajalcu?

Hvala in LP
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

Denist napisal/-a:Pozdravljeni.
Dolgo je že ko je bil zadnji komentar. Zanimajo me ponovno izskušnje od prizvajalca nadgradenj na Ptujski gori.
Ali so se njegovi materiali in sama izdelava vozil spremenili (morali bi se)? Gre se namreč za GVC 16/25, kdo ima kaj več izkušenj z tem tipom vozila pri tem proizvajalcu?

Hvala in LP
Če le imate kakšnega tisočaka več... pojdite k drugemu. Nam je delal GVV-1, bi ga zagotovo bolje sami doma sestavili. lp
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Denist napisal/-a:Pozdravljeni.
Zanimajo me ponovno izskušnje od prizvajalca nadgradenj na Ptujski gori.
Ali so se njegovi materiali in sama izdelava vozil spremenili (morali bi se)?
Ja lahko greste k njemu - da pocenite izdelavo, naj vam bo TKK iz Srpenice sponzor za silikon ! #-o
:huh:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Uporabniški avatar
nejc321

Odgovor Napisal/-a nejc321 »

Na našem ga je toliko, da bi ga lahko mi izvažali v TKK Srpenica #-o :D
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
tinčolin

Odgovor Napisal/-a tinčolin »

Glede da je v omembi vozilo 16/25 bom rekel le to. Malo denarja, malo muzike. Pri nadgraditeljih pa imam takšne izkušnje Svit = kit (nam ga je še v GVM namazal kam se je dalo), Euro GV (16/25) pa je potrebno imeti stalno pod nadzorom, sploh kar se elektrike tiče in znajo biti z njo težave (kratki stiki in pregorele varovalke).
ߣ€

Odgovor Napisal/-a ߣ€ »

tinčolin napisal/-a:Glede da je v omembi vozilo 16/25 bom rekel le to. Malo denarja, malo muzike. Pri nadgraditeljih pa imam takšne izkušnje Svit = kit (nam ga je še v GVM namazal kam se je dalo), Euro GV (16/25) pa je potrebno imeti stalno pod nadzorom, sploh kar se elektrike tiče in znajo biti z njo težave (kratki stiki in pregorele varovalke).
No, pri nas pa je zadeva malo drugačna. Nadgradnjo GVC 16/25 nam je delal EURO GV, avto je star pet let in pol. Nobenih problemov! Je pa res, kar je nekdo napisal malo višje, mi smo bili minimalno enkrat na teden pri nadgraditelju, ko se je nadgradnja izdelovala, tako da smo imeli popoln nadzor!

LP, Urban
ߣ€
Uporabniški avatar
Primoz

ߣ€ napisal/-a:
tinčolin napisal/-a:Glede da je v omembi vozilo 16/25 bom rekel le to. Malo denarja, malo muzike. Pri nadgraditeljih pa imam takšne izkušnje Svit = kit (nam ga je še v GVM namazal kam se je dalo), Euro GV (16/25) pa je potrebno imeti stalno pod nadzorom, sploh kar se elektrike tiče in znajo biti z njo težave (kratki stiki in pregorele varovalke).
No, pri nas pa je zadeva malo drugačna. Nadgradnjo GVC 16/25 nam je delal EURO GV, avto je star pet let in pol. Nobenih problemov! Je pa res, kar je nekdo napisal malo višje, mi smo bili minimalno enkrat na teden pri nadgraditelju, ko se je nadgradnja izdelovala, tako da smo imeli popoln nadzor!

LP, Urban
Sem prav prebral, 1x na teden???
ߣ€

Odgovor Napisal/-a ߣ€ »

Primoz napisal/-a:
ߣ€ napisal/-a:

LP, Urban
Sem prav prebral, 1x na teden???

Da, 1x na teden smo šli v Ilirsko na kontrolo in dogovarjanja. Mislim, da smo dva tedna bili celo 2x (pon in pet)

LP, Urban
ߣ€
Uporabniški avatar
peugeot
GE: Sela
Kraj: Sela

Odgovor Napisal/-a peugeot »

Ima kdo izkušnje z Žunkovičem? Kako se obnesejo prikolice?
Znanec mi je svetoval da k svitu naj ne hodimo. Nabavljamo namreč gvm + prikolico za trodelca.
Odgovori