v cerkljah imamo nov avto

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

LP!

Super avto.
Naj vam dobro služi!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

tomaz napisal/-a:
LESCE2 napisal/-a:Pazi na Marjana..preblizu naj ne hodi,da nostalgija ne bo šla po gobe :lol:
Pssst :lol: .
To si pa zlo žleht napisal in vem, da je bilo v šali:))
Tomaz vsekakor je bila šala...pozdrav tudi tebi in ostalim borcem :)
blaz.K
Kraj: pod Krvavcem

Odgovor Napisal/-a blaz.K »

Je pa dobr, da Cirjev tega ne bere, sigurno bi postal čist ral 3000 v faco :twisted:
Lp!
Blaž
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

blaz.K napisal/-a:Je pa dobr, da Cirjev tega ne bere, sigurno bi postal čist ral 3000 v faco :twisted:
Lp!
Blaž
:lol: :twisted:

P.S. PA KAKŠNEGA BI "DOL VDARO" :D
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Rad bi izvedel vaše mnenje, katero vozilo je sploh po vaši oceni primerno za vozilo PV-1, in katero od teh si, seveda zopet po vašem mnenju zasluži prvo mesto :!:

Poskušajte pri tem upoštevati tipizacijo PV-1, katera med drugim dovoljuje, da je to vozilo lahko tudi osebno vozilo, ter vso predpisano opremo, (ali je po vašem mnenju res potrebna?) :!:

To vas sprašujem iz razloga, ker ko sam pregledujem seznam vozil, ki bi ustrezala, na žalost ne najdem več klasičnih, robustno uporabnih terencev brez odvečne krame in kiča na njih :!:
Z odvečno kramo mislim predvsem električna stikala na vratih vozila, (stekla in ogledala), ker se zelo rado zgodi, da vrata kdaj ostanejo odprta, hote ali nehote, ter se v primeru dežja, ali kako drugače ta stikala deformirajo :cry:
Motijo me, recimo za naše pogoje dela, tudi tapete na vratih ter površina tal oblečena v blago :( Naše delo je pač umazano, blatno in mokro za kar omenjene zadeve niso ravno priročne, (čiščenje in obraba) :cry:
In nenazadnje plastika okoli vozila, posebno odbijači, kateri posebno v zimskem času ko je temperatura nižja, ob udarcihih pokajo ter se tudi lomijo :cry: Njihovo popravilo, če je sploh še možno, pa je v razmerju s poravnavanjem kovinskega bistveno dražje, ker sam doma ne moreš v bistvu opraviti nič, da sploh ne omenim barvanje plastike :cry:

Ko brskam po literaturah, so bila zadnja ustrezna vozila, po mojem mnenju, izdelana v začetku devedesetih :( Z izjemo imenovanega Land Roverja 8)
Za osebna vozila v te namene se niti nisem poglabljal, ker nisem njihov zagovornik :!: Po mojem mnenju je PV tisto vozilo, katero mora priti kamor koli na mesto intervencije, in to prvo v vsakem letnem času, saj to je njegov osnovni namen, (spremstvo in poveljstvo) :!: Tej nalogi pa po mojem mnenju osebno vozilo ne ustreza, če je na prostoru kjer opravljamo svoje naloge vsaj mala vzpetinica, recimo v višini ležečega policaja :!: :)

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

SAKI napisal/-a:Rad bi izvedel vaše mnenje, katero vozilo je sploh po vaši oceni primerno za vozilo PV-1, in katero od teh si, seveda zopet po vašem mnenju zasluži prvo mesto :!:
Mercedes (Puch) G. Po mnenju mnogih najboljši terenec na svetu. Je pa treba vzeti verzijo za vojsko brez lesa v notranjosti in ostalih traparij.

Seveda pa je tudi cena ustrezna.
Super vozilo je recimo Kranjska enka.

http://www.gas-res-sluzba-kr.si/vozilo1.htm
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

pišuka napisal/-a:Mercedes (Puch) G. Po mnenju mnogih najboljši terenec na svetu. Je pa treba vzeti verzijo za vojsko brez lesa v notranjosti in ostalih traparij.
Pišuka, če povem po pravici sem tvoje strokovno mnenje upravičeno pričakoval 8)
Priznam, da je tvoja ocena dobra, na žalost pa kot že sam praviš tudi cena, in s tem posledično verjetno tudi samo vzdrževanje :cry:

Pripomniti pa moram še to, da imamo pri nas v garažah tri vozila MB, in kadar pripeljemo katerega od teh na servis v Lj., tam vedno stojijo ta vozila, ki čakajo na popravila :!: Ta so v večini last vojske :!: Ko sem malo povprašal mehanika, ki je tisti trenutek prišel mimo, sem dobil odgovor, da imajo z njimi večne probleme :shock:
Pozneje sem se začel spraševati, ali je s tem mislil z vojsko, glede ravnanja in vzdrževanja vozil, ali je to mislil na sama vozila kot taka :?:

Kaj misliš ti o tem, šlo pa je večinoma za okvaro menjalnikov :!:

Bi si pa želel imeti tako vozilo v voznem parku, vendar se zaradi cene volje, zavedam, da ga nikoli ne bom vohal :(

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

SAKI napisal/-a:
pišuka napisal/-a:Mercedes (Puch) G. Po mnenju mnogih najboljši terenec na svetu. Je pa treba vzeti verzijo za vojsko brez lesa v notranjosti in ostalih traparij.
Pišuka, če povem po pravici sem tvoje strokovno mnenje upravičeno pričakoval 8)
Priznam, da je tvoja ocena dobra, na žalost pa kot že sam praviš tudi cena, in s tem posledično verjetno tudi samo vzdrževanje :cry:

Pripomniti pa moram še to, da imamo pri nas v garažah tri vozila MB, in kadar pripeljemo katerega od teh na servis v Lj., tam vedno stojijo ta vozila, ki čakajo na popravila :!: Ta so v večini last vojske :!: Ko sem malo povprašal mehanika, ki je tisti trenutek prišel mimo, sem dobil odgovor, da imajo z njimi večne probleme :shock:
Pozneje sem se začel spraševati, ali je s tem mislil z vojsko, glede ravnanja in vzdrževanja vozil, ali je to mislil na sama vozila kot taka :?:

Kaj misliš ti o tem, šlo pa je večinoma za okvaro menjalnikov :!:

Bi si pa želel imeti tako vozilo v voznem parku, vendar se zaradi cene volje, zavedam, da ga nikoli ne bom vohal :(

Lp

Borut Satler
Če se ne motim je v vojski večina z avtomatskimi menjalniki. Zakaj pa pride do napak pa pojma nimam. Je pa verjetno res, da jih vojska ne špara. če pa damo še oni faktor kar je 'naše' ni moje potem pa lahko prideš do določenih zaključkov. :lol:
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

pišuka napisal/-a:Če se ne motim je v vojski večina z avtomatskimi menjalniki. Zakaj pa pride do napak pa pojma nimam. Je pa verjetno res, da jih vojska ne špara. če pa damo še oni faktor kar je 'naše' ni moje potem pa lahko prideš do določenih zaključkov. :lol:
Da so avtomatski menjalniki imaš prav :!:
Glede faktorja "kar je naše ni moje", verjetno tudi :!:

Zato zaenkrat ostaja na prvem mestu MB PUSCH G :!:

Ocenjujmo in priporočajmo dalje :arrow: :wink:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

pišuka napisal/-a:Če se ne motim je v vojski večina z avtomatskimi menjalniki. Zakaj pa pride do napak pa pojma nimam. Je pa verjetno res, da jih vojska ne špara. če pa damo še oni faktor kar je 'naše' ni moje potem pa lahko prideš do določenih zaključkov. :lol:
V to, kar je napisal Pišuka, sem se prepričal ravno danes popoldne, ko sem bil na kavi z bivšo punco. Dela v saniteti v eni izmed SLO vojašnic in se mi je pohvalila, da se vozijo s Puchi... Ker sem že slišal o težavah z avtomatskimi menjalniki, sem jih omenil, pa je rekla: "nonstop crkujejo, pa jih pač popravljajo "... :evil: :evil: :evil:
Kren

Odgovor Napisal/-a Kren »

Tud kranjska enka je pred pb pol leta dobila nov menjalnik. Cena? Če se prav spomnim, 2 mio SIT :shock:
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Kren napisal/-a:Tud kranjska enka je pred pb pol leta dobila nov menjalnik. Cena? Če se prav spomnim, 2 mio SIT :shock:
Saj v tem je ta hudičev problem za gasilski "priftošel" :evil:
Klasika je le klasika (menjalnik mislim) :wink:

Včeraj sem opazil na TV reklamo za Mitsubishi terenca, model Outlander 2.0 comfort, cena 4.999.000,oo sit.
Kaj mislite o njem glede na ceno, mislim, da je eden najcenejših:?:
Gre pa tudi omeniti, da ima Mitsubishi pri izdelavi terenskih vozilih dolgoletne izkušnje, in, da to niso slaba vozila! Je pa tudi ta, kot skoraj vsa novejša vozila obdan v plastiko :cry:

Je pa zanimiva primerjava 2.mio sit za menjalnik ali pa 5.mio sit za kompletno novo vozilo :roll:
Vem, iščemo najbolj primernega, in ne najcenejšega, vendar na koncu bo vseeno pri vsakem potencialnem kupcu cena v drami nakupa igrala v glavni vlogi :cry:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
smukc

Odgovor Napisal/-a smukc »

v Cerkljah mamo pa res dobre avtomobile ane? :P
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

smukc napisal/-a:v Cerkljah mamo pa res dobre avtomobile ane? :P
Napiši njegove prednosti pred ostalimi, da ga lahko primerjamo :!: Ali je to cena, kvaliteta, nizki stroški vzdrževanja, ustrezna izdelava za gasilske namene, itd. :!:

Po prispevkih (kritikah + in -), mu bo dodeljeno mesto :!:

In takrat bo znano kako dober je po oceni gasilcev na forumu, za gasilske namene :wink:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
andrej.k
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a andrej.k »

Vceraj, oz. 11.9. je bilo vozilo uradno predano gasilcem PGD Cerklje
Odgovori