Nemamo drugih vozila.imt napisal/-a:Imate še katera druga vozila, katera?
Pokušavamo pronaći eventualno kroz donacije.
Ovdje imate više detalja o nama: viewtopic.php?f=9&t=13311
Moderator: Janez Tratnik
Nemamo drugih vozila.imt napisal/-a:Imate še katera druga vozila, katera?
imt napisal/-a:Potem pa čestitam in me veseli, da ste prišli vsaj do tega. Od kje pa je prišel?
Že cena same šasije Tatra je za cca. polovico dražje od ostalih. Druga stvar je pa da vozil sploh negre primerjati saj v Tatro lahko tankaš od bencina, nafte, kurilnega olja, kerozina... samo na vodo negre kar doben evropski avto nazmore, da se o premagovanju terena sploh ne pogovarjamo. Bi se pa definitivno strinjal da so gasilka vozila precenjena.gasilec36 napisal/-a:Izgleda res lepo pa še prva v sloveniji,samo cena ni "najlepša" glede na to,da je komaj EURO 5 motor in,če se ne motim ima komaj "slabih"400 KM kar je bolj malo za 6x6 pogon in 10000 litrov vode,pa še verjetno čisto mala poraba tudi ni.
Ne vem koliko je stalo vozilo za pgd Idrija,glede na to,da gre za volvo fmx euro 6 z 480 KM in enakim pogonom in enako kapaciteto cisterne in pa rosenbauer nadgradnjo.
Cena se mi zdi prevelika za takšno vozilo,glede na karakteristike in nadgradnje.
Mogoče se mi zdi ampak imam občutek,da so nova gasilska vozila postala predraga,mislim,da na račun gasilcev nekdo mastno služi![]()
lp martin
Kolikor vidim po slikah, bo to kombinacija GTV in GVK (abrol), razen če so simbolične. Mislim pa, da glede na 18-tonsko podvozje ne bo na slikah prikazana varianta nadgradnje.