Delovna obleka
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Odg: Delovna obleka
na žalost!
Sem pa poslal uradno na GZS, da mi pojasnijo kakšna je situacija glede teh oblek in pač naj povejo ali je to končno ali se še dela kaj tem.
Cena je v večji meri takšna zaradi materialov, ki jih je predpisalo prejšnjo vodstvo. Sedanjo vodstvo ( koliko mi je znano ) še enkrat preverja
ali res morajo biti takšni pogoji in takšni materiali.
Sem pa poslal uradno na GZS, da mi pojasnijo kakšna je situacija glede teh oblek in pač naj povejo ali je to končno ali se še dela kaj tem.
Cena je v večji meri takšna zaradi materialov, ki jih je predpisalo prejšnjo vodstvo. Sedanjo vodstvo ( koliko mi je znano ) še enkrat preverja
ali res morajo biti takšni pogoji in takšni materiali.
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
predsednik društva
-
kimba
Vsi tisti ki trenutno nosijo novo delovno obleko kršijo določen Pravilnik, od funkcinarjev GZS navzdol. Opravičljivo je edino testiranje delovne obleke, dvomim pa da bodo udeleženci olimpijade podali svoje mnenje o obleki ki jim je bila šenkana.
Pa kaj so nori???mundat napisal/-a:sem dobil ceno...obleka z kapo (VGČ) stane z DDV 222€
- mundat
stare obleke še bo vedno možno kupiti in NE bodo izločene iz uporabe. Še vedno bodo lahko društva kupovala "prejšnje" obleke in jih uporabljala tako za Ig, tekmovanja itd.
predsednik društva
predsednik društva
Re: Delovna obleka
Na dnevih ZiR sem na razstavnem prostoru zaznal tudi novo uniformo Civilne zaščite. Moram povedat,da mi je lepša in boljše zasnovana kot naša. V uniformo je vključen tudi windstopper. Tako,da smo mi spet na "slabšem"
Pa še link za predogled:
http://ufpro.si/sl/celostna_podoba_obla ... ne_zascite
Pa še link za predogled:
http://ufpro.si/sl/celostna_podoba_obla ... ne_zascite
Kaj pa cena te CZ obleke z vlozki iz GoreTexa? Verjetno se visja od predlagane gasilske... Placa jo pa vedno drzava/obcina/CZ. Gasilske si pa verjetno v 90% placujemo sami in bi denar vsaj jaz pametneje porabil. Razne uradne windstopperje pa softshelle so visji funkcionarji CZ ze do sedaj nosili, ko je bilo treba za 5 minut na teren pa pokazat kakemu politiku situacijo.
Na dnevih ZiR sem tudi da bojo naredli obleko "novi kroj" in stari materijal katera bo cenovno bol ugodna od te nove (100€)
Vijolčno sveti se nebo !
Ja sem opazil tudi to. Moram povedat,da je kar všečna ampak se mi zdi,da stari material nebo impregniran oz. GoreTex kot je novi material ali se motim??mali_tona napisal/-a:Na dnevih ZiR sem tudi da bojo naredli obleko "novi kroj" in stari materijal katera bo cenovno bol ugodna od te nove (100€)
Če bodo te nove obleke čez čas postale obvezne za gasilska društva, bodo vsa društva imela velike finačne stroške. 
Okoliščine v katerih se požar razvija niso vedno enake.
V Velenju je bilo moč videti nove delovne obleke v živo povprašal sem za ceno in odgovorili so da sta na voljo 2 različici obleke. Ena je iz novega materiala ("negorljivega") in ta je res cca 100€ dražja od starega modela. Druga različica nove obleke pa je ta da je popolnoma enaka le da je izdelana iz takega materiala kot dosedanje stare obleke in ta različica ima ceno cca 130€.
- mundat
te obleke nebodo nikoli postale "obvezne". Vsaj take imam zagotovila.tempiha napisal/-a:Če bodo te nove obleke čez čas postale obvezne za gasilska društva, bodo vsa društva imela velike finačne stroške.
predsednik društva
predsednik društva
.....in potem bomo ostali/postali "šekasti" ....mundat napisal/-a:te obleke nebodo nikoli postale "obvezne". Vsaj take imam zagotovila.tempiha napisal/-a:Če bodo te nove obleke čez čas postale obvezne za gasilska društva, bodo vsa društva imela velike finačne stroške.
-
GOST125
Ali je zdaj nova obleka že pod znakom GZS ali še ne??
http://www.gasilec.net/gasilske-delovne-obleke
Mislim, da je zdaj uradno kar se novih oblek tiče!
Mislim, da je zdaj uradno kar se novih oblek tiče!
Gasilci smo zakom!!!