NOVI GVC 16/25 PGD NOVA GORICA

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
hinko13

NOVI GVC 16/25 PGD NOVA GORICA

Odgovor Napisal/-a hinko13 »

V februarju smo gasilci iz Nove Gorice končno prišli do tako pričakovanega novega vozila. Gre za vozilo GVC 16/25 zamnke Renault Midlum.
Vozilo Renault z oznako Midlum 280.14 4X4 SP FPT OFF ROAD je eno izmed redkih vozil, ki je ze tovarniško prirejeno za gasilske potrebe.
Naj jih omenim le nekaj: - Podaljšana kabina izvedena po Europskem standardu (posatka 1+7 , mesto za namestitev IDA v kabini tla
prevlečena z protidrsno snovjo
- Predpriprava centralne električne inštalacije vozila v kabini ( za iskalni reflektor na strehi vozila, delavno luč
nadgradnje, sireno, modre luči, itd. )
- Posebnost je tudi varnostni stabilni ključ za vžig motorja
- Na sprednjem delu vozila nameščena vlečna kljuka in električni vitel.
- Pripravljen odgon in prenos za gasilsko črpalko
- Vozilo je tudi brez tahografa, ker je gasilska različica, 6 stopenjski menjalnik in doseže max. hitost 110 km/h.

Nadgradnjo nam je izelalo podjetje EURO GV iz Ilirske Bistrice.

Vozilo ima 3000 l rezervar za vodo iz nerjaveče(INOX) pločevine, ki vstreza tudi vsem predpisom za prevoz pitne vode. Poleg dveh prenosnih posod za penilo ima ločeno vgrajen 130 l rezervar penila. Vgrajena nizko tlačna in visokotlačna črpalka tipa NH30 proizvajalca Rosenbauer, ki doseže max. pretok vode 3000l/min na 4 tlačne B izlive. Poleg tega je opremljeno še z dvema navijakoma dolžine 60m fi-38mm in enim navijakom fi-16mm dolžine 100m. Na strehi je montiran tudi metalec vode in pene. Za osvetljevanje skrbijo 4X1000W reflektorji na svetlobnem stolpu. Reflektorje in druge električne porabnike oskrbuje zelo tih 14kW štiri taktni bencinski električni agregat. Na sprednjem delu vozila so nameščene tudi varovalne ali pralne šobe. Vozilo je opremljeno z raznovrstno gasilsko tehnično opremo prozvajalca Rosenbauer posamezna oprema bo razvidna iz slik. V vozilu je nameščenih 6 IDA z 6-imi rezervnimi tlačnimi posodami.

Če sem kaj pozabil ali vas še kaj zanima me lahko vprašate in vam bom z veseljem odgovoril.
Dovoljene so tudi kritike in predlogi :D :D :D
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odg: NOVI GVC 16/25 PGD NOVA GORICA

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Čestitke za res premišljeno narejeno vozilo verjamem da vam bo zelo odgovarjalo za vse vrste intervencij!

Mam pa dva vprašanja: V vozilu nisem opazil navadne motorne žage vrjetno bi kr prav prišla?
Zakaj niste že pri dobavi dali zamenjati pnevmatik nevem sicer kakšne izkušnje imate drugi in kakšne razmere so pri vas vendar so te pnevmatike dokaj neuporabne za razmočen teren in sneg :?

Vse ostalo pa super kapo dol! =D> =D>
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

hinko13 napisal/-a: Naj jih omenim le nekaj: - Podaljšana kabina izvedena po Europskem standardu (posatka 1+7 , mesto za namestitev IDA v kabini tla
prevlečena z protidrsno snovjo
- Predpriprava centralne električne inštalacije vozila v kabini ( za iskalni reflektor na strehi vozila, delavno luč
nadgradnje, sireno, modre luči, itd. )
- Posebnost je tudi varnostni stabilni ključ za vžig motorja
- Na sprednjem delu vozila nameščena vlečna kljuka in električni vitel.
- Pripravljen odgon in prenos za gasilsko črpalko
- Vozilo je tudi brez tahografa, ker je gasilska različica, 6 stopenjski menjalnik in doseže max. hitost 110 km/h.
Večji del tega kar je našteto zgoraj, razen vitla, je imel tudi že naše podvozje, isto Midlum. Dobavljeno pa je bilo že leta 2003. Tako, da se ne strinjam, da je to eno prvih takoh vozil v SLO. Res pa je, da ni 4x4.
Maksimala hitrost ne more bti 110, ker ima na 90 blokado.

Pa še nekaj vprašanj?

Pišeš, da ima rezervoar 3000 l, kako je bilo potem s pregledom komisije???
Kako, da ste se odločili za nerjaveče "okovje" maske. Verjamem, da obvaruje marsikatere praske, samo izgled????

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
hinko13

Najprej bom odgovoril tebi man 14.284. Najlepsa hvala za cestitke in pohvale glede vozila. :wink: Glede motorne žage smo tudi sami ugotovili da bi prav prisla samo imamo se nasga tamcka ki nam dobro sluzi in on ma notr motorno zago,gre pa kot drugo vozilo na intervencijo saj nam tudi sluzi kot cisterna.
glede pnevmatik pa mislim da bojo odsluzle,tako bom reku nimamo slabih izkusenj.

No gapi sedaj si pa ti na vrsti :)
Nism mislu da je prvo in se opravicujem.mogoce je prvo zaradi 4x4 in tipa opreme in kolicine.Glede hitrosti nam je uradni serviser za renault to omogocu in smo tudi pri razpisu vozila to zahtevali.
Te nism prav razumeu katero komisijo mislis :roll: ,ce gre za GZS ti lahko za enkrat samo povem,da smo sli mimo tipizacije.Maske so pa prisle v ponudbi in sigurno kot si reku prisparajo marsi katero prasko. sigurno ni pa samo zaradi izgleda saj so gor montirane daljinke.

Se pa tudi opravicujem glede vrstnega reda slik saj mi jo je rac. malcek zmesu. :oops: :oops:
slike pa so v galeriji
http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... mId=129364
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Lepo opremljeno vozilo. Vse čestitke.

Kaj pa skupna teža vozila. Koliko znaša? In pa seveda cena?
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

hinko13 napisal/-a:Te nism prav razumeu katero komisijo mislis :roll: ,ce gre za GZS ti lahko za enkrat samo povem,da smo sli mimo tipizacije.
Ja mel sem v mislih tehnično komisijo pri GZS. Če praviš da ste šli mimo, kako ste pa potem vozilo registrirali?? Saj kolikor je meni poznana zadeva, je pozitiven pregled z njihove strani predpogoj, da lahko vozilo registruraš kot gasilsko. A so kakšne luknje za katere jaz ne vem??

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
hinko13

Janez Tratnik napisal/-a:Lepo opremljeno vozilo. Vse čestitke.

Kaj pa skupna teža vozila. Koliko znaša? In pa seveda cena?

Hvala za cestitke. :D
Teza vozila je 13.500 kg,cena je pa skrita v registrski tablici vozila. :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
hinko13

gapi napisal/-a:
hinko13 napisal/-a:Te nism prav razumeu katero komisijo mislis :roll: ,ce gre za GZS ti lahko za enkrat samo povem,da smo sli mimo tipizacije.
Ja mel sem v mislih tehnično komisijo pri GZS. Če praviš da ste šli mimo, kako ste pa potem vozilo registrirali?? Saj kolikor je meni poznana zadeva, je pozitiven pregled z njihove strani predpogoj, da lahko vozilo registruraš kot gasilsko. A so kakšne luknje za katere jaz ne vem??
Za registriranje vozila je potrebno opraviti homologacijo vozila na sedezu RTI v Mariboru. Kar menis pa ti glede GZS mislim da je ce zelis dobiti vozilo po njihovi tipizaciji,ker potem mislim da dobis tudi vrnjene stroske. Jst mislim da je tako lahko pa se tudi motim :roll: :roll:
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Kolko se men zdi rabiš zeleno luč od GZS za registracijo al se motim??

No tud če se motim se mi zdi pametno in racionalno dobit vrnjen denar ki nam pripada mislim da znesek pri takem vozilu niti ni mali če jim ga pustimo samo zarad 500l vode več :shock: #-o
Uporabniški avatar
BOKO
Kraj: MUTA TOWN

Odgovor Napisal/-a BOKO »

Čestitke tudi z moje strani k novi pridobitvi! Zanimiv avto(še posebej všeč mi je ;sicer kar je manj pomembno; grafični dizajn po roletah in zadnjih vratih)!

No prej je bilo postavljeno vprašanje glede gum!

Na 14 tonsko šasijo ni mogoče dati "balonark" zaradi osne obremenitve,tak da so te gume kar prave za ta avto(in tudi nimajo dosti slabših terenskih karakteristik;pa če je šofer ta pravi so lahko še dosti boljše od "balonark")!

Zanima me pa nekaj stvari glede vitla:-kolk tonska je
-ali je električna ali hidravlična
-proizvajalec
-zaradi česa vas je prepričala ravno ta vitla(prednosti;slabosti)
-cena

Zanima me pa ravno zaradi tega ker mi se še odločamo kakšno vitlo bi dali na naš GVC!

Hvala za odgovor.

LP
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

Čestitke za novo vozilo,

predvidevam, da ste preživeli kar nekaj časa pred računalnikom ali pa pri izdelovalcu nadgradnje, ker ne vem če se da še kakno orodje dodati v vozilo :)

prav tako čestitke tistemu, ki je pomagal pri zunanjem izgledu vozila, res je da je "našminkan" toda HUDO našminkan. Sploh spredaj, izgleda kot obraz -> verjetno takšen anamen (daljinke, okovje in rogovi), izvirno za gasilsko vozilo.

zanima me ali sem slučajno gledal narobne slike ker sem videl motorno žago, prav tako tudi listno motorno žago (upam da je pravilen izraz).

--
LP
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Čestitke za nabavo novega vozila !
Zanima pa me sledeče:
Kako se spravite v podaljšano kabino 4+2, zakaj ste se odločili za njo in ne za 4)? Glede na slike , je prostor zelo ozek, sploh če vzamemo v obzir da nosijo gasilci IDA. Že pri nas v tunelcu si s koleni skoraj na drugi strani, pa je zelo širok in so sedeži samo na eni strani ?

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
bušman

Odgovor Napisal/-a bušman »

BOKO napisal/-a:Čestitke tudi z moje strani k novi pridobitvi! Zanimiv avto(še posebej všeč mi je ;sicer kar je manj pomembno; grafični dizajn po roletah in zadnjih vratih)!

Na 14 tonsko šasijo ni mogoče dati "balonark" zaradi osne obremenitve,tak da so te gume kar prave za ta avto(in tudi nimajo dosti slabših terenskih karakteristik;pa če je šofer ta pravi so lahko še dosti boljše od "balonark")!

-proizvajalec
-cena

Zanima me pa ravno zaradi tega ker mi se še odločamo kakšno vitlo bi dali na naš GVC!

Hvala za odgovor.

LP
Rad bi vedel,zakaj je problem osnega pritiska,če bi bile na omenjeni šasiji gume balonarice? Bušman
Uporabniški avatar
hinko13

man 14.284 napisal/-a:Kolko se men zdi rabiš zeleno luč od GZS za registracijo al se motim??

No tud če se motim se mi zdi pametno in racionalno dobit vrnjen denar ki nam pripada mislim da znesek pri takem vozilu niti ni mali če jim ga pustimo samo zarad 500l vode več :shock: #-o
Glej pustmo to glede GZS ker tud jst nism prav preprican kako gre.Kaj ti pomaga vrnjen denar, ce ti ne dovolijo dat v vozilo opremo, ki bi ti dejansko prav prisla in kaksno iz tipizacije dat vn??? :shock: :shock: Nekaterim drustvom to ustreza ne pa vsim. To je moje mnenje glede tega.
Uporabniški avatar
hinko13

BOKO napisal/-a:Čestitke tudi z moje strani k novi pridobitvi! Zanimiv avto(še posebej všeč mi je ;sicer kar je manj pomembno; grafični dizajn po roletah in zadnjih vratih)!

-proizvajalec
-cena

Hvala za odgovor.

LP
BOKO najlepsa hvala za cestitke in pohvalo glede dizajna. :D
No jst sm tudi istega mnenja da je sofer tisti, ki je pomemben. =D> Gume pripomorejo da je lahko se boljsi.
Glede vitla je pa tako:-Kot sm ze napisu je elektricni
-proizvajalec je MAMUT 4x4
-12 tonska razlicica
-no glede izbire nima nobene preference napram WARN-ovih,vsaj jst tako mislim.Oba proizvajalca
sta odlicna in mislim da ni velikih razlik med izdelki.Bolj pomembni so propomocki za vleko,ki nam
dosti pripomorejo
-glede cene ti pa ne znam odgovorit,ker je blo vitlo ze montirano ko je slo v izdelavo nadgradnje.
Odgovori